SMARTBOB2

H ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΙΛΟ

Το SmartBob2 αποτελεί την πλέον οικονομική και αξιόπιστη λύση στην μέτρηση της ποσότητας και του βάρους του περιεχομένου των σιλό σας. Είναι κατάλληλο για να μετρά στερεά, πούδρες, υγρά ή ιζήματα με ακρίβεια δίχως να επηρεάζεται από σκόνες, υγρασία, θερμοκρασία υλικού και περιβάλλοντος.

Η εγκατάστασή του είναι από τις ευκολότερες σε σχέση με όλα τα άλλα συστήματα ή μεθόδους μέτρησης στάθμης και δίχως να χρειάζεται βαθμονόμηση. Το SmartBob2 μπορεί να εγκατασταθεί στην κορυφή κάθε είδους σιλό, δεξαμενής ή δοχείου ύψους έως 55m μέτρα και ανεξαρτήτως πλάτους.

Το σύστημα SmartBob2 λειτουργεί με την απλή αλλά καινοτόμα αρχή μέτρησης της απόστασης του υλικού από την οροφή του σιλό ή της δεξαμενής στο οποίο είναι αποθηκευμένο. Οι μετρήσεις μεταφέρονται σε έναν Η/Υ που «τρέχει» το λογισμικό eBob και μετατρέπονται σε ενδείξεις βάρους, όγκου και ποσοστού πληρότητας για κάθε σιλό. Το λογισμικό μπορεί να διαχειρίζεται έως και 100 σιλό ταυτόχρονα.

Το σύστημα SmartBob2 λειτουργεί με την απλή αλλά καινοτόμα αρχή μέτρησης της απόστασης του υλικού από την οροφή του σιλό ή της δεξαμενής στο οποίο είναι αποθηκευμένο. Οι μετρήσεις μεταφέρονται σε έναν Η/Υ που «τρέχει» το λογισμικό eBob και μετατρέπονται σε ενδείξεις βάρους, όγκου και ποσοστού πληρότητας για κάθε σιλό. Το λογισμικό μπορεί να διαχειρίζεται έως και 100 σιλό ταυτόχρονα.

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Κάθε φορά που το SmartBob2 εκτελεί μια μέτρηση στάθμης, ο βαρέως τύπου κινητήρας του ξετυλίγει από την τροχαλία του ένα ισχυρό συρματόσχοινο από ανοξείδωτο ατσάλι που στο άκρο του έχει ένα σταθμισμένο βαρίδιο-αισθητήριο.

Το βαρίδιο κατεβαίνει μέχρι να ακουμπήσει την επιφάνεια του υλικού και ένας αισθητήρας υψηλής ανάλυσης, που ελέγχεται από μικροεπεξεργαστή, μετρά το μήκος του συρματόσχοινου που ξετυλίγεται.

Όταν το βαρίδιο αγγίξει την επιφάνεια του υλικού, ο κινητήρας σταματάει ακαριαία και ταυτόχρονα καταχωρείται η μετρούμενη τιμή του μήκους του συρματόσχοινου. Κατόπιν ξεκινά η αντίστροφη λειτουργία του κινητήρα, ανασύροντας το βαρίδιο στην αρχική του θέση.

Έτσι λαμβάνεται μια 2η επιβεβαιωτική μέτρηση μήκους καθώς το βαρίδιο ανασύρεται και αυτή συγκρίνεται με τη μέτρηση που λήφθηκε από την κατάβαση. Η επιβεβαιωμένη τιμή αποστέλλεται στο λογισμικό διαχείρισης ή σε άλλη συσκευή ένδειξης στάθμης.

Η ταχύτητα ανόδου μειώνεται αυτόματα στα τελευταία 40cm του συρματόσχοινου με αποτέλεσμα το "ομαλό φρενάρισμα" του βαριδίου στη θέση στάθμευσης, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του κινητήρα και του καλωδίου.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το SmartBob2 έχει εφαρμογή σε οποιαδήποτε δεξαμενή ή αποθηκευτικό χώρο. Είτε πρόκειται για μέτρηση χύδην υλικών πούδρας, χοντρόκοκκων στερεών, υγρών, πολτών ή ακόμη και ιζημάτων κάτω από την επιφάνεια ενός υγρού, λόγω των πολλών διαθέσιμων επιλογών σε βαρίδια - αισθητήρες το SmartBob2 είναι η αξιόπιστη και οικονομική λύση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω υλικά στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η μέτρηση αποθέματος SmartBob2:

 • Τσιμέντο
 • Αδρανή υλικά
 • Χύδην λεπτόκοκκα και χοντρόκοκκα όπως ασβέστης, τέφρα, γύψος κλπ
 • Πλαστικά και Χημικά
 • Κάρβουνο
 • Ζωοτροφές
 • Φαρμακευτικά προϊόντα
 • Τρόφιμα, Σπόροι και Σιτηρά

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Πολύ γρήγορη και απλή εγκατάσταση που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και από τον πελάτη. Δεν χρειάζεται καμία μετατροπή στο σιλό ή τη δεξαμενή που πρόκειται να εφαρμοστεί, εκτός από μια τρύπα Φ83 mm στην οροφή.
 • Δεν απαιτείται βαθμονόμηση ή προσαρμογή. Ο αυτόνομος ελεγκτής του SmartBob2 μετράει με ακρίβεια τη στάθμη και τα υπόλοιπα γίνονται όλα μέσω του λογισμικού σε έναν Η/Υ.
 • Σχεδιασμένο για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων, το SmartBob2 ενδείκνυται για αντίξοα και έντονα σκονισμένα περιβάλλοντα. Διαθέτει σύστημα αυτόματου καθαρισμού του συρματόσχοινου καθώς και αποτροπής εισαγωγής σκόνης από την τρύπα διέλευσής του.
 • Κουτί με πρωτοποριακό σχεδιασμό δύο διαμερισμάτων, ώστε το μηχανικό τμήμα να διαχωρίζεται πλήρως από το ηλεκτρονικό. Τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα προστατεύονται πλήρως, σε έναν σφραγισμένο θάλαμο, από τη σκόνη, την υγρασία και τους λοιπούς επιβαρυντικούς παράγοντες.
 • Λογισμικό eBob 5ης γενιάς που εγκαθίσταται σε οποιονδήποτε υπολογιστή και σας επιτρέπει να ελέγχετε ταυτόχρονα την κατάσταση των αποθεμάτων σε όλα σας τα σιλό με δυνατότητα και απομακρυσμένης πρόσβασης.
 • Οικονομικό, αφού μία μόνο άδεια του λογισμικού eBob μπορείτε να διαχειριστείτε μέχρι και 100 διαφορετικές συσκευές SmartBob2.
 • Αυτόματοι συναγερμοί και ειδοποιήσεις μέσω e-mail όταν η στάθμη των περιεχομένων ενός σιλό πέσει κάτω ενός προκαθορισμένου ορίου.
 • Ελάχιστο κόστος λειτουργίας και συντήρησης
 • Όλα τα σιλό μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο RS-485, με ένα μόνο καλώδιο και σε απόσταση καλωδίωσης μέχρι και τα 1.200 μέτρα.
 • Υπάρχει δυνατότητα και ασύρματης επικοινωνίας για αποφυγή καλωδίωσης από τα σιλό μέχρι τον Η/Υ.
 • Πρόσθετα εξαρτήματα όπως βαρίδια, πλωτές σφαίρες και κώνοι είναι διαθέσιμα ώστε το σύστημα να εφαρμόζεται άψογα σε κάθε είδους εφαρμογή

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ EBOB

Το λογισμικό eBob λαμβάνει το σήμα από τους αισθητήρες SmartBob2 και κατόπιν μέσω προηγμένων αλγορίθμων το μετατρέπει σε δεδομένα μετρήσεων, τα οποία εξάγει στους χρήστες. Χρησιμεύει για την παρακολούθηση και τον έλεγχο μέχρι και 100 σιλό που έχουν εγκατεστημένους αισθητήρες της BinMaster. Διαχειρίζεται αποθέματα, σαρώνει αυτόματα και απεικονίζει γραφικά όλα τα σιλό, τη στάθμη, το βάρος, το ποσοστό πληρότητας κ.α.

Με το eBob το ιδιαίτερο σχήμα του δοχείου ή της δεξαμενής σας δεν αποτελεί εμπόδιο στην ακρίβεια. Παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης οποιασδήποτε γεωμετρίας σιλό και έτσι υπολογίζεται αυτόματα ο όγκος και το βάρος του περιεχόμενου. Είναι ένα δικτυακό πρόγραμμα προσβάσιμο από όλους τους υπολογιστές του δικτύου της εταιρείας και έχει ανοιχτή SQL βάση δεδομένων. Η τιμή για το λογισμικό είναι ίδια είτε για 1 είτε για 100 σιλό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Τροφοδοσία: 115-230 VAC, 50/60 Hz
 • Θερμοκρασία Περιβάλλοντος: από -40°C μέχρι +85°C
 • Θερμοκρασία υλικού: Μέχρι 260°C
 • Ύψος σιλό: μέχρι 55 m
 • Ταχύτητα Μέτρησης: 0.6 m/sec
 • Ακρίβεια Μέτρησης: ± 0.25% της απόστασης μέτρησης
 • Φλάντζα εγκατάστασης: 3” τρύπα - 8” NPT φλάντζα
 • Περίβλημα: Πολυκαρβωνικό, ανθεκτικό στην διάβρωση
 • Πιστοποιήσεις & Εγκρίσεις: CE, Έγκριση Class II, Group E, F, & G αντίξοα περιβάλλοντα

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα