Κοχλίες

Για μεταφορά τσιμέντου και άλλων χύδην υλικών

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε κοχλίες διαφορετικών μεγεθών και ικανότητας μεταφοράς. Είναι σχεδιασμένοι για τσιμέντο αλλά και για άλλα χύδην υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία δομικών υλικών όπως άμμος, ασβεστόλιθος, ιπτάμενη τέφρα, γύψος, φίλλερ κ.α.

Τύποι Κοχλιών

Κοχλίες σωληνωτοί

koxlies swlinwtoi in

Οι σωληνωτοί κοχλίες χρησιμοποιούνται συνήθως για την μεταφορά τσιμέντου στα εργοστάσια σκυροδέματος. Διατίθενται σε τυποποιημένες διαμέτρους από Ø114mm έως Ø323mm με μεταβλητά μήκη.

Για την εύκολη σύνδεσή τους με τα σιλό διατίθενται προαιρετικά με μια αρθρωτή κεφαλή (τύπου σφαίρας) στην εισαγωγή, η οποία επιτρέπει την περιστροφή του κοχλία κάθετα +/- 200 και οριζόντια 3600.

Όλοι οι κοχλίες φέρουν ενδιάμεσα ρουλεμάν κάθε 3 m περίπου και αντίστοιχη θυρίδα επίσκεψης στο σώμα του κοχλία.

Η διαδικασία βαφής των κοχλιών είναι: αμμοβολή SA 2.5, εποξειδικό αστάρι (primer) και τελικό χρώμα ακρυλικό πολυουρεθάνης πάχους 100 μm, απόχρωσης RAL 9002 ή άλλη.

Για διαβρωτικά υλικά όπως είναι η άμμος, ο ασβεστόλιθος κ.ά. υπάρχει δυνατότητα κατασκευής των κοχλιών από αντιτριβικό υλικό όπως είναι το Hardox.

Κοχλίες τύπου “U”

koxlies typou u in

Οι ΚΟΧΛΙΕΣ τύπου "U" ή αλλιώς ανοιχτού τύπου κοχλίες, διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη Ø150 μέχρι Ø350 mm με ηλεκτρομειωτήρες προσαρμοσμένους απευθείας στον άξονα και καλύμματα στεγανοποίησης.

Προορίζονται για χρήση σε διάφορες βιομηχανικές διαδικασίες ενώ στη βιομηχανία δομικών υλικών χρησιμοποιούνται κυρίως σε εγκαταστάσεις με σακόφιλτρα (συλλέγουν το φίλλερ στο κάτω μέρος του φίλτρου και το μεταφέρουν σε σιλό), για μεταφορά άμμου και άλλων χύδην υλικών.

Κοχλίες τύπο “U” ειδικών προδιαγραφών χρησιμοποιούνται και στη βιομηχανία σκυροδέματος για μεταφορά του νωπού σκυροδέματος από ένα σημείο σε ένα άλλο εντός του εργοστασίου. Για τέτοιες εφαρμογές οι κοχλίες κατασκευάζονται με χρήση αντιδιαβρωτικών υλικών, χωρίς ενδιάμεσα ρουλεμάν και με καλύτερης ποιότητας στεγανά.

Κατά παραγγελία διατίθενται με κίνηση μέσω τροχαλιών ή αλυσίδας ή με πολύ χαμηλές στροφές λειτουργίας.

Κοχλίες κατακόρυφοι - αναβατόρια

koxlies katakorufoi anavatoria in

Οι κατακόρυφοι ΚΟΧΛΙΕΣ διατίθενται σε διαμέτρους από Ø193 μέχρι Ø458 mm με απευθείας κίνηση ή μέσω τροχαλιών. Το ύψος μεταφοράς του υλικού που εξαρτάται από τις ανάγκες της εφαρμογής καθορίζει τις υπόλοιπες διαστάσεις

Σκοπός αυτών των κοχλιών είναι η κατακόρυφη μεταφορά (ανύψωση) μεγάλων ποσοτήτων χύδην υλικού, με απαίτηση για πολύ μικρό χώρο εγκατάστασης, εύκολη συντήρηση και μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτοί οι ειδικοί κοχλίες κατασκευάζονται με χυτοσιδηρά ενδιάμεσα ρουλεμάν και χωρίς ακριανό ρουλεμάν στην κάτω πλευρά, με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και με ειδική τεχνογνωσία που μπορεί και εγγυάται υψηλές αποδόσεις και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •