Γεφυροπλάστιγγα σύμμεικτη επιφανείας ή λάκκου μοντέλο PRWB-MC

Με τον όρο σύμμεικτη εννοείται ότι η πλατφόρμα της γεφυροπλάστιγγας αποτελείται από μεταλλικά τμήματα και από σκυρόδεμα (μπετόν). Η PROTEM προμηθεύει όλα τα μεταλλικά τμήματα στην έκδοση αυτή, και μετά την τελική συναρμολόγηση της πλάστιγγας, οι μεταλλικές πλατφόρμες γεμίζονται με σκυρόδεμα από τον πελάτη. Δεν απαιτείται καλούπωμα γιατί οι πλατφόρμες έχουν πάτο από λαμαρίνα, ούτε πρόσθετος οπλισμός με σίδερα.

Οι πλατφόρμες της γεφυροπλάστιγγας παραδίδονται έτοιμες για να δεχτούν το μπετόν απευθείας από τη βαρέλα, όπως δηλαδή το προμηθεύουν τα εργοστάσια ετοίμου σκυροδέματος. Είναι ευκόλως μεταφερόμενη και τοποθετείται είτε πάνω από την επιφάνεια του εδάφους είτε στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Στην δεύτερη περίπτωση απαιτείται η κατασκευή λάκκου.

Για την γεφυροπλάστιγγα PRWB-MC-18Χ3m απαιτείται ποσότητα περίπου 10m3 σκυρόδεμα C30/37 το οποίο πρέπει να διαστρωθεί με καλή δόνηση στο εσωτερικό κάθε πλατφόρμας και λαμβάνοντας επίσης όλες τις προφυλάξεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος.

Μετά την 1η εγκατάσταση και μετά το γέμισμα με σκυρόδεμα, κάθε ενότητα της πλάστιγγας, που αρχικά αποτελούνταν από 2 επιμέρους ξεχωριστές πλατφόρμες, γίνεται πλέον ενιαία. Κατά συνέπεια αν χρειαστεί να μεταφερθεί η γεφυροπλάστιγγα, αυτό είναι εφικτό, απλώς τότε, το μικρότερο τμήμα προς μεταφορά θα είναι 3X6m και αρκετά βαρύ λόγω του σκυροδέματος (~ 10 t).

Σημαντικές υποδείξεις

Κύρια χαρακτηριστικά

Η γέφυρα της πλάστιγγας αποτελείται από επιμέρους μικρές μεταλλικές πλατφόρμες πλάτους 1.5 m και μέγιστου μήκους 6m οι οποίες συναρμολογούνται μεταξύ τους με βίδες στη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, μια κλασσική γεφυροπλάστιγγα συνολικού μήκους 18m και πλάτους 3m συναρμολογείται σε 3 ενότητες και κάθε ενότητα από 2 επιμέρους πλατφόρμες. Οι τυποποιημένες διαστάσεις και τα διαφορετικά μοντέλα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:     

Μοντέλο Διαστάσεις Δυναμικότητα Ενότητες Χ Πλατφόρμες Δυναμοκυψέλες
PRWB-MC

3 Χ 18 m 60/80t 3 Χ 2 8
3 Χ 16 m 60/80t 3 Χ 2 8
3 Χ 14 m 50/70t 3 Χ 2 8
3 Χ 12 m 50/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 10 m 40/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 18 m 40/60t 2 Χ 2 6

Πλεονεκτήματα

 • Το κόστος αγοράς είναι μικρότερο σε σχέση με μια αντίστοιχη μεταλλική γεφυροπλάστιγγα αλλά και συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τη σκυροδέτηση της πλατφόρμας, η σύμμεικτη είναι οικονομικότερη λύση από τις άλλες.
 • Oι πλατφόρμες της γεφυροπλάστιγγας PRWB-MC μεταφέρονται πολύ εύκολα στο χώρο της εγκατάστασης με μικρό φορτηγό με ωφέλιμο μήκος καρότσας 6m. Το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς μεγιστοποιείται όταν η μεταφορά γίνεται με container αφού δύο (2 τεμ.) 18X3m PRWB-M πλάστιγγες χωράνε σε ένα 20’ container.
 • Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται μεγάλος γερανός παρά μόνο ένας μικρός παπαγάλος.
 • Ενδείκνυται όταν υπάρχει η απαίτηση τα οχήματα να μπορούν να διασχίζουν τη γεφυροπλάστιγγα και κάθετα (λόγω περιορισμένου χώρου) .
 • Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα ζυγιζόμενου οχήματος (CLC) είναι 30t (30.000 Κg).
 • Το μέγιστο ύψος της πλατφόρμας από το επίπεδο του εδάφους (όταν είναι υπέργεια) είναι 40 cm. Χάρη στο ύψος αυτό αποφεύγεται η κατασκευή μεγάλου μήκους ή μεγάλης κλίσης ραμπών πρόσβασης από μπετόν.
 • Η πρόσβαση στις δυναμοκυψέλες και τα κουτιά σύνδεσης για επιθεώρηση ή συντήρηση, γίνεται πάνω από την πλατφόρμα (υπάρχουν αφαιρούμενα μεταλλικά καπάκια).
 • To ωφέλιμο πλάτος της πλάστιγγας είναι 3.0 m, δηλαδή όσο και η εξωτερική διάστασή της, αφού δεν υπάρχουν πλαϊνά δοκάρια που να μειώνουν το ωφέλιμο πλάτος, όπως συμβαίνει με άλλες πλάστιγγες της αγοράς. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση οποιουδήποτε οχήματος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ευθυγράμμισης από τον οδηγό.
 • Επειδή το δάπεδο είναι από σκυρόδεμα και οι ρόδες των φορτηγών δεν το φθείρουν εύκολα, χρειάζεται λιγότερη μέριμνα για προστασία από τη διάβρωση όπως συμβαίνει με την μεταλλική.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα