Auto-Leader NG

Είναι το κορυφαίο μοντέλο αυτοματισμού της PROTEM και προορίζεται για εργοστάσια σκυροδέματος που έχουν πρόσθετες ανάγκες στην παραγωγή  πέραν των συνηθισμένων.

Εργοστάσια που χρησιμοποιούν, εκτός από τα κοινά υλικά, και ίνες, χρώμα, πάγο ή κρύο νερό ή χρησιμοποιούν δύο αναμικτήρες όπως  συμβαίνει συχνά στην παραγωγή τσιμεντοπροϊόντων.  

Ο σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική καθώς και η εύκολη παραμετροποίηση του αυτοματισμού, επιτρέπουν την εγκατάστασή του σε οποιοδήποτε τύπο εργοστασίου ανεξαρτήτως μεγέθους, όσο πολύπλοκη και αν είναι η δομή του μηχανολογικού εξοπλισμού του. Ο χειρισμός του αυτοματισμού και η εποπτεία της παραγωγής γίνεται μέσω της οθόνης ενός Η/Υ και του ειδικού λογισμικού τύπου SCADA της PROTEM.

Το σύστημα Auto-Leader NG της PROTEM ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του νέου  Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος ΚΤΣ-2016. Συνοδεύεται από δήλωση συμμόρφωσης κατά CE και πιστοποιητικό ελέγχου από ανεξάρτητο φορέα.

Αυτοματισμός για εργοστάσια σκυροδέματος

Το σύστημα Auto-Leader NG της PROTEM ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του νέου  Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος ΚΤΣ-2016. Συνοδεύεται από δήλωση συμμόρφωσης κατά CE και πιστοποιητικό ελέγχου από ανεξάρτητο φορέα.

Γενικά χαρακτηριστικά αυτοματισμού Auto-Leader NG

 • Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τα κοινά υλικά μιας συνταγής σκυροδέματος. Όσα αδρανή υλικά κι όσα σιλό τσιμέντου κι αν χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, ο αυτοματισμός μπορεί να τα υποστηρίξει (π.χ. 10 αδρανή, 8 τσιμέντα).
 • Υποστηρίζει μέχρι 15 χημικά πρόσθετα που δοσολογούνται σε 1 ή ακόμη και σε 2 διαφορετικούς ζυγούς (ο ένας ζυγός μπορεί να είναι για χημικά που συμμετέχουν με πολύ μικρές ποσότητες π.χ. αερακτικό).
 • Υποστηρίζει τη χρήση πάγου ή παγωμένου/ζεστού νερού στον ίδιο ζυγό ή σε ξεχωριστό ζυγό
 • Υποστηρίζει τη χρήση μεταλλικών ή πλαστικών ινών στην παραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο δοσολογίας (αφαιρετική ή προσθετική ζυγαριά).
 • Υποστηρίζει τη χρήση χρωμάτων στην παραγωγή που μπορεί να δοσολογούνται με ανεξάρτητο ζυγό χρωμάτων (αφαιρετική ή προσθετική ζυγαριά)..
 • Υποστηρίζει τη χρήση ξεχωριστών υγρασιομέτρων σε κάθε αδρανές υλικό και υγρασιόμετρα μέσα στους αναμεικτήρες.
 • Όταν υπάρχει σύστημα τροφοδοσίας των αποθηκών αδρανών υλικών από εδάφους, η διαχείρισή του μπορεί να γίνει μέσω του αυτοματισμού.
 • Σε παρασκευαστήρια με δύο αναμικτήρες, κάποιες ζυγαριές μπορεί να είναι κοινές (πχ. αδρανών) και κάποιες ξεχωριστές για κάθε αναμικτήρα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον αυτοματισμό Auto-Leader NG γιατί έχουμε προβλέψει μέχρι 16 διαφορετικές ζυγαριές!
 • Σε εργοστάσια που παράγουν σκυρόδεμα για τσιμεντοπτοϊόντα, ο αυτοματισμός μπορεί να συνδεθεί και με τις μηχανές που τροφοδοτούνται από τους αναμικτήρες. Με τον τρόπο μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος αφού δεν απαιτείται η παρουσία χειριστή στον αυτοματισμό.

Περισσότερα πλεονεκτήματα

Στις γενικότερες δυνατότητες του αυτοματισμού εντάσσονται και τα παρακάτω:

 • Το λογισμικό εποπτείας SCADA επιτρέπει την απευθείας διασύνδεση του Η/Υ σε δίκτυο και παρέχει τη δυνατότητα για απομακρυσμένο έλεγχο σε οποιοδήποτε καταχωρημένο χρήστη (π.χ. για παραμετροποίηση συστήματος, ρύθμιση υγρασιομέτρων, ανάγνωση αρχείου βλαβών κ.λπ.).
 • Ένα ειδικό λογισμικό διαχείρισης συνταγών παραγωγής και επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων είναι ενσωματωμένο στο σύστημα αυτοματισμού. Με το λογισμικό αυτό γίνεται εύκολα και αλάνθαστα η διαχείριση του συνταγολογίου της εταιρείας καθώς και η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων παραγωγής, τοπικά ή απομακρυσμένα μέσω του δικτύου. Γίνεται καταγραφή κάθε αλλαγής σε ιστορικά αρχεία και προσφέρει μοναδικές ευκολίες στην ιχνηλασιμότητα του συνταγολογίου της εταιρείας αλλά και σε ποιοτικές αναλύσεις-συμπεράσματα βάσει των υπολοίπων ιστορικών αρχείων παραγωγής.
 • Το καλιμπράρισμα των υγρασιομέτρων γίνεται πανεύκολα γιατί απαιτείται μόνο η καταχώρηση στον αυτοματισμό των εργαστηριακών μετρήσεων της υγρασίας των δειγμάτων που παίρνει ο εργαστηριακός.
 • Το λογισμικό είναι πολύγλωσσο, με δυνατότητα εναλλαγής γλώσσας on-line, από τον χειριστή. Εκτός από τις στάνταρ γλώσσες Ελληνικά –Αγγλικά παρέχεται η δυνατότητα μετάφρασης όλων των μηνυμάτων και σε άλλες γλώσσες από τον τελικό χρήστη.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα