Ζυγιστήρια για ίνες

Οι προτεινόμενες μηχανές δοσολογίας ινών είναι ένα κυλινδρικό δοχείο, με ένα σπειροειδούς σχήματος κανάλι στο εσωτερικό τους. Το δοχείο είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα άκαμπτο πλαίσιο στο οποίο είναι προσαρτημένοι 2 ηλεκτροδονητές. Η μηχανή εδράζεται πάνω σε δυναμοκυψέλες και συνεπώς το βάρος του περιεχόμενου ζυγίζεται συνεχώς είτε μέσω ενός ανεξάρτητου οργάνου ή μέσω του αυτοματισμού του εργοστασίου εφόσον έχει την δυνατότητα αυτή.

Οι ίνες από την έξοδο κάθε μηχανής οδηγούνται είτε απευθείας στον αναμικτήρα, είτε στην ταινία ή το αναβατόριο των αδρανών υλικών, είτε ακόμη και στη ζυγαριά των αδρανών. Η παροχή ινών σε kg/min εξαρτάται από τον τύπο των ινών καθώς και από τη στάθμη τους μέσα στο δοχείο. Τα εδώ προτεινόμενα από την PROTEM ζυγιστήρια ινών είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους χαλαρών μεταλλικών ινών αρκεί ο λόγος L/D (μήκος/διάμετρος) να μην υπερβαίνει το 50. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δοσολογία των πιο συνηθισμένων μικροσυνθετικών ινών και μακροσυνθετικών με μήκος ≤ 35 mm.

Αρχή λειτουργίας

Η δόνηση του κάδου σε συγκεκριμένη συχνότητα κινητοποιεί τις ίνες στο εσωτερικό του και τις εξαναγκάζει να κινούνται, μέσω του σπειροειδούς διαύλου, από τον πυθμένα προς την κορυφή. Καθώς φτάνουν στην κορυφή σπρώχνονται προς την έξοδο και αδειάζουν στο σημείο εκροής.

Η ζύγιση της ποσότητας των ινών που αδειάζει από την μηχανή γίνεται με την αφαιρετική μέθοδο. Η ακρίβεια δοσολογίας αναλόγως του μοντέλου και της μέγιστης παροχής κυμαίνεται από ± 0.5-2.0%.

Για το σκοπό αυτό διατίθεται ένα αυτόνομο ζυγιστικό όργανο όπου ο χρήστης προρρυθμίζει την επιθυμητή ποσότητα (βάρος) που θέλει να δοσολογείται κάθε φορά και το όργανο αναλαμβάνει να τα κάνει όλα αυτόματα.

Η καλύτερη όμως μέθοδος είναι η σύνδεση της μηχανής με τον αυτοματισμό του παρασκευαστήριου και ο πλήρης έλεγχος αυτής μέσω του αυτοματισμού.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά – Διαθέσιμα μοντέλα

Τα παρακάτω τυποποιημένα μοντέλα είναι διαθέσιμα.

Μοντέλο

Ικανότητα (kg/min*)

Χωρητ/τα

(Λίτρα *)

PPE40

0,5 - 2

40

MD75

1 - 3

160

MD250

1 - 7

450

MD300

2 - 8

1100

MD400

4 - 10

1800

MD400HP

8 - 15

1800

MD500

10 - 25

3000

Macroflex 1000

10 - 20

1000

* Η χωρητικότητα και η ικανότητα επηρεάζονται και από τον τύπο των ινών 

Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των προτύπων CE και EMC.

Εγκατάσταση και λειτουργία

Οι μηχανές παραδίδονται έτοιμες για γρήγορη εγκατάσταση και λειτουργία. Τροφοδοτούνται με τριφασικό ρεύμα και όλες οι ηλεκτρικές συνδέσεις γίνονται στον ενσωματωμένο μεταλλικό πίνακα που είναι στεγανός.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •