Πρέσα θραύσης δοκιμίων βαρέως τύπου

Πλήρως αυτόματες πρέσες θραύσης δοκιμίων της PROTEM από 2000 KN-4000 KN

Τα κύρια χαρακτηριστικά των μηχανών μας θραύσης δοκιμίων σκυροδέματος είναι:

 • Κατασκευάζονται από βαρέως τύπου πλαίσιο τεσσάρων (4) κολόνων.
 • Είναι εναρμονισμένες με το πρότυπο ΕΝ 12390-4 και τις απαιτήσεις του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος ΚΤΣ2016.
 • Διαθέτουν αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας φόρτισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου EN 12390-3.
 • Έχουν πολύ υψηλή ακρίβεια 0,05% χάρη σε έναν ψηφιακό μετατροπέα πίεσης με αντιστάθμιση θερμοκρασιακών σφαλμάτων σε όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος.
 • Οι πρέσες είναι κλάσης 1 σύμφωνα με το EN ISO 7500-1.

Οι πρέσες είναι πολύ απλές στη χρήση και επιτρέπουν ακόμη και σε άπειρους χειριστές να εκτελούν τις δοκιμές πολύ εύκολα. Όλες οι ρυθμίσεις, οι χειρισμοί και οι δοκιμές θραύσης γίνονται μέσω του λογισμικού τύπου SCADA της PROTEM το οποίο είναι ενσωματωμένο σε κάθε μηχανή και δε χρειάζεται να εγκατασταθεί σε κάποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου της πρέσας σε ένα router ή στο δίκτυο της εταιρείας σας. Έπειτα από τη σύνδεση αυτή, ο χρήστης μπορεί να λειτουργήσει την πρέσα μέσα ενός laptop, tablet ή smart phone και του προγράμματος περιήγησης (browser) που διαθέτουν όλες οι παραπάνω συσκευές.

Κάθε αυτόματη μηχανή θραύσης δοκιμίων αποτελείται από τα παρακάτω:

 • Πλαίσιο φόρτωσης τεσσάρων στύλων βαρέως τύπου.
 • Ελαιοδυναμικό σύστημα παροχής υψηλής πίεσης στο έμβολο.
 • Σύστημα υδραυλικού εμβόλου με τερματικό διακόπτη ασφαλείας
 • Άνω πλάκα Φ300 mm με έδραση σε αυτορρυθμιζόμενη σφαιρική κεφαλή
 • Κάτω πλάκα Φ300 mm
 • Πλάκες αποστάτες Φ 205χ25 mm, Φ 205χ50 mm και Φ 205χ80 mm
 • Μπροστινή προστατευτική πόρτα ασφαλείας και πίσω αφαιρούμενο κάλυμμα .
 • Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (controller)
 • Στάνταρ, δικτυακό λογισμικό SCADA διαχείρισης πρέσας
Αναλυτική παρουσίαση

Πλαίσιο

Το πλαίσιο τεσσάρων στύλων παρέχει τη σταθερότητα που απαιτείται για ακριβή και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα δοκιμών για πολλά έτη λειτουργίας της μηχανής. Η ακαμψία του πλαισίου είναι 3.000 ΚN/mm.

Ελαιοδυναμικό σύστημα

 • Δοχείο λαδιού χωρητικότητας 30 lt με ένδειξη στάθμης και θερμοκρασίας.
 • Διβάθμια αντλία λαδιού στο εσωτερικό του δοχείου αποτελούμενη από α) γραναζωτή αντλία χαμηλής πίεσης β) Εμβολοφόρο ακτινική αντλία υψηλής πίεσης. Χάρη στη διβάθμια αντλία μειώνεται ο χρόνος μέχρι να φτάσει το δοκίμιο να ακουμπήσει στην πάνω πλάκα και συνεπώς η συνολική διάρκεια κάθε δοκιμής θραύσης. Οι στροφές της αντλίας υψηλής πίεσης ρυθμίζονται από έναν inverter αναλόγως με την επιθυμητή ταχύτητα φόρτισης.
 • Η μέθοδος αυτή έχει ίδια αποτελέσματα με την χρήση σερβοϋδραυλικής βαλβίδας, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι κερδίζει έως και 50% του χρόνου γιατί η αρχική προσέγγιση του εμβόλου γίνεται με γρήγορο ρυθμό.
 • Η μέγιστη πίεση λειτουργίας είναι 400 bar που είναι και το όριο ενεργοποίησης της βαλβίδας ασφαλείας του συστήματος.
 • Η ισχύς του κινητήρα της αντλίας είναι 380V / 50hz / 0,75 Kw.
 • Το σύστημα διαθέτει φίλτρο λαδιού συλλογής μικροσωματιδίων.

Υδραυλικό έμβολο

Υδραυλικό έμβολο διαμέτρου Φ250 για πρέσα 2.000ΚΝ και Φ320 mm για πρέσα 3.000 ΚΝ και 4.000 ΚΝ με ενεργή διαδρομή βάκτρου 50 mm .

Τερματικός διακόπτης ασφαλείας στη διαδρομή του εμβόλου που διακόπτει τη λειτουργία της πρέσας σε κάθε περίπτωση που το έμβολο τείνει να κινηθεί εκτός ορίων. Σε συνδυασμό με την βαλβίδα υπερπίεσης στο ελεαιοδυναμικό σύστημα, παρέχεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για την ίδια τη μηχανή αλλά και για τον χειριστή της.

Πλάκες φόρτισης και αποστάτες

Άνω πλάκα Φ300 mm Χ 50mm με αυτορρύθμιση, σύμφωνα με απαιτήσεις ΕΝ 12390-4, από υψηλής ποιότητας ατσάλι που μετά την τελική επεξεργασία έχει τραχύτητα 3,2μm, μέση σκληρότητα 55 HRC ενώ η επιπεδότητά της είναι ≤ 5μm.

Κάτω πλάκα ιδίων χαρακτηριστικών με άνω πλάκα και επιπλέον χαραγμένους ομόκεντρους κύκλους για την εύκολη ευθυγράμμιση του δοκιμίου

Στάνταρ πλάκες αποστάτες Φ 205χ25 mm, Φ 205χ50 mm και Φ 205χ80 mm συνοδεύουν κάθε πρέσα.

Ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου

Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου- controller της πρέσας περιλαμβάνει:

 • PLC Τelemecanique με ειδικό PID λογισμικό της PROTEM για την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας φόρτισης.
 • Αισθητήριο μέτρησης της πίεσης, της Ελβετικής εταιρείας KELLER, πολύ υψηλής ακρίβειας 0,05% FS. Πρόκειται για ένα ψηφιακό αισθητήριο που επικοινωνεί απευθείας με το PLC μέσω RS485, χωρίς τη μεσολάβηση αναλογικού μετατροπέα που προσθέτει σφάλμα στις μετρήσεις. Μετράει επίσης την θερμοκρασία περιβάλλοντος καθώς και του λαδιού , και κάνει αυτόματη αντιστάθμιση παρέχοντας έτσι την ίδια ακρίβεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας.
 • Ρυθμιστή στροφών (inverter) Τelemecanique ή Fuji. Η ρύθμιση της ταχύτητας φόρτισης επιτυγχάνεται μέσω της ρύθμισης των στροφών του κινητήρα της αντλίας.
 • Λογισμικό scada της PROTEM για ην εποπτεία και τον έλεγχο της μηχανής, τη θραύση δοκιμίων και το καλιμπράρισμά της. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση πρόκειται για web application που λειτουργεί μέσω του browser σε οποιαδήποτε συσκευή (PC, laptop, Tablet ). Ο χειρισμός της μηχανής και η ανάγνωση των ενδείξεων γίνεται μέσω της οθόνης της εξωτερικής συσκευής δηλαδή του H/Y ή κάποιου tablet.
 • Δυνατότητα σύνδεσης απευθείας (plug & play) με το προαιρετικό λογισμικό διαχείρισης εργαστηρίου της PROTEM το Betolink® Laboratory.

Λειτουργία

Οι μηχανές είναι πολύ απλές στη χρήση και επιτρέπουν ακόμη και σε άπειρους χειριστές να εκτελούν τις δοκιμές πολύ εύκολα και δίχως λάθη.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πρέσα και το δοκίμιο τοποθετηθεί και κεντραριστεί με τη βοήθεια των οδηγών κεντραρίσματος, οι μόνες απαιτούμενες λειτουργίες είναι:

 • Επιλογή τύπου δοκιμίου και ταχύτητας φόρτισης μέσω του λογισμικού (εφόσον αυτές οι παράμετροι είναι διαφορετικές από τις στάνταρ).
 • Πάτημα του πλήκτρου START από το λογισμικό ή από ένα μπουτόν πάνω στη μονάδα ελέγχου της μηχανής. Εφόσον η πόρτα επίσκεψης δεν έχει κλείσει το τεστ δεν ξεκινάει.
 • Η μηχανή ξεκινά αυτόματα την ταχεία προσέγγιση μέχρις ότου το δοκίμιο αγγίζει την επάνω πλάκα και κατόπιν αρχίζει να φορτίζει το δοκίμιο με τον επιλεγμένο ρυθμό (ταχύτητα φόρτισης) και σταματάει όταν το δείγμα σπάσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φόρτισης, η μηχανή διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα φόρτισης στην προεπιλεγμένη τιμή της και εντός πάντοτε των ορίων του προτύπου ΕΝ 12390-4. Στην οθόνη εμφανίζεται η μέγιστη τάση θραύσης σε ΚΝ, η αντίστοιχη τιμή σε Mpa και η μέση ταχύτητα φόρτισης σε Mpa/sec.
 • Όταν υπάρχει και το λογισμικό Betolink® Laboratory, τότε όλοι οι χειρισμοί γίνονται μέσω αυτού του λογισμικού ενώ παράλληλα καταγράφεται και το διάγραμμα της δύναμης φόρτισης και της ταχύτητας (πρωτόκολλο θραύσης).

Η διακρίβωση της πρέσας γίνεται επίσης πολύ εύκολα μέσω του λογισμικού καλιμπραρίσματος της PROTEM που εντάσσεται στον στάνταρ εξοπλισμό κάθε πρέσας δοκιμίων.

Πλεονεκτήματα

 • Το ελαιοδυναμικό σύστημα μαζί με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου δεν είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο της πρέσας. Είναι ανεξάρτητο και απαιτεί μόνο τη σύνδεση του εμβόλου της πρέσας μέσω ενός σωλήνα υψηλής πίεσης (συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό), μια παροχή ρεύματος 220V/10A και ένα καλώδιο (ethernet) για τη σύνδεση στο δίκτυο (Lan).
 • Η πρέσα λειτουργεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου (<60 dB).
 • Δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη συντήρηση ενώ η επίσκεψη τεχνικού σε όλα τα σημεία της για επιθεώρηση ή επισκευή είναι πολύ εύκολη.
 • Οι πρέσες παραδίνονται καλιμπραρισμένες έτοιμες για διακρίβωση, όπως αυτό ορίζεται από τον κανονισμό ότι πρέπει να γίνεται στο χώρο τελικής εγκατάστασης.
 • Κάθε πρέσα συνοδεύεται με οδηγίες χρήσεως και εγκατάστασης στα Ελληνικά.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα