Φίλτρα αποκονίωσης σιλό τσιμέντου SILOTOP

Το φίλτρο αποκονίωσης SILOTOP® Zero της WAM είναι ένας συλλέκτης σκόνης κυλινδρικού σχήματος για τον εξαερισμό των σιλό και είναι η ενδεδειγμένη λύση για εφαρμογή σε σιλό τσιμέντου ή λεπτόκοκκων αδρανών σε βιομηχανίες σκυροδέματος, ασφάλτου, κονιαμάτων, κ.λπ.

Το περίβλημά του αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι και μέσα περιέχει καθέτως τοποθετημένες κυψέλες POLYPLEAT™, κατασκευασμένες από νανο-ίνες πολυεστέρα. Το σύστημα καθαρισμού με πεπιεσμένο αέρα είναι ενσωματωμένο στο ανοιγόμενο  καπάκι προστασίας του φίλτρου κατά των καιρικών συνθηκών, συμβάλλοντας στον συμπαγή σχεδιασμό του.

Κατά την χρήση, η σκόνη διαχωρίζεται από τον αέρα και ξαναπέφτει πίσω στο σιλό αφού πρώτα το ενσωματωμένο σύστημα αυτόματου καθαρισμού συμπιεσμένου αέρα την έχει αφαιρέσει από τις κυψέλες στο εσωτερικό του φίλτρου. Τα υψηλής απόδοσης φίλτρα απαιτούν μικρότερη φιλτραριστική επιφάνεια, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα φίλτρανσης του αέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη πτώση πίεσης και πολύ χαμηλές εκπομπές σκόνης για εφαρμογές σε παρασκευαστήρια σκυροδέματος. Το φίλτρο συνοδεύεται από Ευρωπαϊκού τύπου πιστοποίηση (ΕΝ ISO 16890-1:2016, Group ISO ePM 65%) που βεβαιώνει πως οι εκπομπές σκόνης είναι μικρότερες από 1mg / Nm³ * .

Κατά την χρήση, η σκόνη διαχωρίζεται από τον αέρα και ξαναπέφτει πίσω στο σιλό αφού πρώτα το ενσωματωμένο σύστημα αυτόματου καθαρισμού συμπιεσμένου αέρα την έχει αφαιρέσει από τις κυψέλες στο εσωτερικό του φίλτρου. Τα υψηλής απόδοσης φίλτρα απαιτούν μικρότερη φιλτραριστική επιφάνεια, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα φίλτρανσης του αέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη πτώση πίεσης και πολύ χαμηλές εκπομπές σκόνης για εφαρμογές σε παρασκευαστήρια σκυροδέματος. Το φίλτρο συνοδεύεται από Ευρωπαϊκού τύπου πιστοποίηση (ΕΝ ISO 16890-1:2016, Group ISO ePM 65%) που βεβαιώνει πως οι εκπομπές σκόνης είναι μικρότερες από 1mg / Nm³ * .

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Model

SILOTOP® Zero 14

SILOTOP® Zero 24,5

Φιλτραριστική Επιφάνεια

14 m²

24,5 m²

Ικανότητα Φίλτρανσης

1.500 Nm3* /h

2.600 Nm3*/h

Υλικό κυψελών φίλτρου

Mη υφαντές νανο-ίνες πολυεστέρα.

Διαστάσεις κυψελών

 429 Χ 920 Χ 67 mm  (Π x Υ x Β)

Αριθμός κυψελών 

4

7

Πίεση αέρα καθαρισμού

Από 4 έως 6 bar (58 ~ 87 PSI)

Θερμοκρασία σκόνης

Από -20 έως 80 °C

Τύπος περιβλήματος

Κυλινδρικό από ανοξείδωτο ατσάλι (SS304) με φλάντζα σύνδεσης στο κάτω μέρος

Ύψος συντήρησης

≤ 1.100 mm  (με κλειστό καπάκι)

≤ 1.850 mm ( με ανοιχτό το καπάκι)

Βάρος Κg

68

79

* Νm3 είναι το μια μονάδα μέτρησης όγκου στερεών, υγρών και αερίων που σχετίζεται με συγκεκριμένες (τυπικές) συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Λέγεται «κανονικό κυβικό μέτρο» από τη λέξη Normal και αφορά σε όγκο ενός κυβικού μέτρου (1m3) σε συνθήκες πίεσης 1 bar και θερμοκρασίας 0 0C

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Το αυτόματο σύστημα καθαρισμού με πεπιεσμένο αέρα, ενσωματωμένο στο καπάκι προστασίας του φίλτρου, δεν απαιτεί καθόλου έργα συντήρησης.
 • Υψηλή φιλτραριστική ικανότητα λόγω της τεχνολογίας των κυψελών από νανο-ίνες.
 • Ασφαλές καπάκι προστασίας κατά των καιρικών φαινομένων που κλειδώνει με κούμπωμα.
 • Ταχεία αφαίρεση και αντικατάσταση των κυψελών φίλτρανσης.
 • Οι κυψέλες POLYPLEAT™ έχουν αυξημένη ανθεκτικότητα.
 • Συμπαγές περίβλημα 800mm σε διάμετρο με φλάντζα στο κάτω μέρος.
 • Χαμηλή κατανάλωση αέρα για τον καθαρισμό των κυψελών .
 • Εύκολη προσβασιμότητα λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού.
 • Ανθεκτικό περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι.
 • Η αντικατάσταση των κυψελών πραγματοποιείται μέσα σε λίγα λεπτά από ένα μόνο άτομο.
 • Σταθερό και διαχρονικό σύστημα, με εγγυημένη ύπαρξη ανταλλακτικών στο μέλλον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

 • Η αφαίρεση της υγρασίας από τον αέρα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των κυψελών του φίλτρου είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διάρκεια ζωής τους αλλά και την απόδοση του φίλτρου. Η απλή υδατοπαγίδα που συνήθως χρησιμοποιείται στην παροχή του αέρα από το κομπρεσέρ δεν είναι τόσο αποδοτική. Η καλύτερη λύση είναι η εγκατάσταση ενός ξηραντήρα αέρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει ο αέρας που πηγαίνει στα φίλτρα να έχει λάδι όπως συμβαίνει με την παροχή του αέρα στα έμβολα.
 • Οι κυψέλες, αναλόγως τη χρήση και την ποιότητα του αέρα, έχουν ημερομηνία λήξης. Όπως συμβαίνει και με το φίλτρο του αυτοκινήτου, πρέπει και αυτές να ελέγχονται κάθε έξι ή δώδεκα μήνες και να καθαρίζονται εξωτερικά του φίλτρου με πεπιεσμένο αέρα.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα