Πλήρως μεταλλική γεφυροπλάστιγγα επιφανείας μοντέλα PRWB-MS & PRWB-TS

Είναι ιδανική λύση για εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους από το ένα έργο στο άλλο, εύκολα, γρήγορα και με το μικρότερο κόστος. Δεν απαιτείται κανένα έργο υποδομής πέραν μιας οριζόντιας και ευθυγραμμισμένης επιφάνειας η οποία θα πρέπει να είναι στρωμένη με άσφαλτο ή σκυρόδεμα και να αντέχει το μέγιστο βάρος των φορτηγών που διέρχονται από πάνω.

Οι μεταφερόμενες, πλήρως μεταλλικές, γεφυροπλάστιγγες εδράζονται πάνω σε ένα μεταλλικό πλαίσιο το οποίο κατανέμει ομοιόμορφα τα φορτία στο έδαφος, και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται έργα θεμελίωσης. Το πλαίσιο στερεώνεται στην άσφαλτο ή το σκυρόδεμα με βύσματα και το ίδιο και οι μεταλλικές ράμπες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα, το CLC όπως διεθνώς ονομάζεται, παραβλέπεται από πολλούς υποψήφιους αγοραστές παρόλο που είναι πιο σημαντικό στοιχείο ακόμη και από τη δυναμικότητα της πλάστιγγας! Είναι γνωστό στη χώρα μας πόσα υπέρβαρα φορτηγά κυκλοφορούνε και συνεπώς δεν είναι καθόλου απίθανο να διέλθει της γεφυροπλάστιγγας όχημα με μεγαλύτερο CLC από το επιτρεπόμενο που προβλέπει ο κατασκευαστής της.

Στην αγορά πωλούνται γεφυροπλάστιγγες χωρίς να αναφέρεται στον αγοραστή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα CLC ή σε κάποιες περιπτώσεις όταν ρωτήσει υποψήφιος αγοραστής γι' αυτό, ο πωλητής του το λέει προφορικώς και αποφεύγει να το αναγράψει οπουδήποτε ώστε στο μέλλον, αν γίνει ζημιά, να μη μπορεί ο αγοραστής να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία που τον προμήθευσε την πλάστιγγα!

Σημαντικές υποδείξεις

Κύρια χαρακτηριστικά

Η γέφυρα της πλάστιγγας αποτελείται από επιμέρους μικρές μεταλλικές πλατφόρμες πλάτους 1.5 m ή 1.25m (για τα μοντέλα PRWB-Τ) και μέγιστου μήκους 6m οι οποίες συναρμολογούνται μεταξύ τους με βίδες στη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, μια κλασσική γεφυροπλάστιγγα συνολικού μήκους 18m και πλάτους 3m συναρμολογείται σε 3 ενότητες και κάθε ενότητα από 2 επιμέρους πλατφόρμες. Οι τυποποιημένες διαστάσεις και τα διαφορετικά μοντέλα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

Μοντέλα Διαστάσεις Δυναμικότητα Ενότητες Χ Πλατφόρμες Δυναμοκυψέλες

PRWB-M

PRWB-T

3 Χ 18 m 60/80/100t 3 Χ 2 8
3 Χ 16 m 60/80t 3 Χ 2 8
3 Χ 14 m 50/70t 3 Χ 2 8
3 Χ 12 m 50/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 10 m 40/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 18 m 40/60t 2 Χ 2 6

Πλεονεκτήματα

 • Λόγω του διαιρούμενου σχεδιασμού τους οι γεφυροπλάστιγγες PRWB-M και PRWB-Τ μεταφέρονται πολύ εύκολα στο χώρο της εγκατάστασης με μικρό φορτηγό με ωφέλιμο μήκος καρότσας 6m. Το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς μεγιστοποιείται όταν η μεταφορά γίνεται με container αφού μια 18X3m PRWB-M πλάστιγγα χωράει με όλα τα εξαρτήματά της σε ένα 20’ container.
 • Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται μεγάλος γερανός παρά μόνο ένας μικρός παπαγάλος. Ο χρόνος τελικής συναρμολόγησης και παράδοσης σε λειτουργία δεν ξεπερνά τις 14 ώρες για 2 τεχνικούς της εταιρείας μας.
 • Η αποσυναρμολόγηση και μετεγκατάσταση γίνεται εύκολα- γρήγορα αλλά κυρίως με το μικρότερο οικονομικό κόστος. Τα μοναδικά αναλώσιμα υλικά σε κάθε μετεγκατάσταση είναι τα χημικά βύσματα στερέωσης της βάσης και των ραμπών.
 • Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα ζυγιζόμενου οχήματος (CLC) στις γεφυροπλάστιγγες PRWB-M και PRWB-Τ είναι 30t (30.000 Κg ).
 • Το μέγιστο ύψος της πλατφόρμας από το επίπεδο του εδάφους είναι 39 cm. Χάρη στο ύψος αυτό, οι γεφυροπλάστιγγες PRWB-M και PRWB-Τ χαρακτηρίζονται ως οι χαμηλότερες γεφυροπλάστιγγες επιφανείας στην παγκόσμια αγορά. Για να επιτευχθεί τόσο μικρό τελικό ύψος, χρησιμοποιούνται ειδικές δυναμοκυψέλες και βάσεις έδρασης αυτών, που φωλιάζουν στο εσωτερικό στα ακριανά μεταλλικά δοκάρια της πλατφόρμας. 
 • Η πρόσβαση στις δυναμοκυψέλες και τα κουτιά σύνδεσης για επιθεώρηση ή συντήρηση, γίνεται πάνω από την πλατφόρμα (υπάρχουν αφαιρούμενα μεταλλικά καπάκια).
 • To ωφέλιμο πλάτος της πλάστιγγας είναι 3.0 m, δηλαδή όσο και η εξωτερική διάστασή της, αφού δεν υπάρχουν πλαϊνά δοκάρια που να μειώνουν το ωφέλιμο πλάτος, όπως συμβαίνει με άλλες πλάστιγγες της αγοράς. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση οποιουδήποτε οχήματος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ευθυγράμμισης από τον οδηγό.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα