Αυτοματισμοί εποπτείας & ελέγχου

Τα λατομεία είναι ένας κλάδος της βιομηχανίας δομικών υλικών στον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι από πλευράς αυτοματοποίησης δεν απαιτείται κάτι το ιδιαίτερο πέραν από τους πίνακες ισχύος και ένα συμβατικό χειριστήριο με δεκάδες διακόπτες και αμπερόμετρα βελόνας. Αυτό έχει ως συνέπεια η πλειοψηφία των ελληνικών λατομείων να στηρίζει, ακόμη και σήμερα, την αδιάλειπτη λειτουργία τους και την ποιότητα της παραγωγής τους αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα που λέγεται χειριστής.

Η PROTEM έχει διαφορετική άποψη και το αποδεικνύει πάντοτε εμπράκτως μέσω των προτάσεών της αλλά κυρίως δια των υλοποιημένων εφαρμογών της. Προσφέρει εξελιγμένα συστήματα αυτοματοποίησης για κάθε μεγέθους λατομεία, τα οποία επιτρέπουν στον χειριστή την εποπτεία ολόκληρης της εγκατάστασης μέσα από μια οθόνη υπολογιστή. Ο χειρισμός σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται εντελώς αυτόματα και ουσιαστικά ανάγεται στο πάτημα δύο μπουτόν της οθόνης, το START-STOP παραγωγή. Βεβαίως παρέχεται δυνατότητα χειρισμού με ημιαυτόματο και εντελώς χειροκίνητο τρόπο.

Λειτουργικές δυνατότητες

 • Εποπτεία και χειρισμός του εργοστασίου μέσω μιας μόνο οθόνης Η/Υ.
 • Δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης και διακοπής της παραγωγής μέσω μιας αρχικής οθόνης στην οποία προβάλλεται η γενική διάταξη όλου του λατομείου, οι ξεχωριστές γραμμές θραύσης και διαλογής εφόσον υπάρχουν, και οι κρίσιμες πληροφορίες σφαλμάτων. Για λεπτομερή παρακολούθηση και αναλυτικό χειρισμό υπάρχουν άλλες επιμέρους οθόνες που αναδύονται αυτόματα υπό μορφή παραθύρου όταν υπάρχει ανάγκη ή χειροκίνητα όταν το επιθυμεί ο χειριστής.
 • Αυτόματη παρακολούθηση από τον αυτοματισμό κρίσιμων στοιχείων στον μηχανολογικό εξοπλισμό όπως πχ. στροφές ταινιών, θερμοκρασίες κινητήρων και μειωτήρων, αμπεράζ των κινητήρων μεγάλης ισχύος. Προγραμματισμός ορίων και καταγραφή όλων των συμβάντων υπέρβασης ορίων. 
 • Δυνατότητα on-line παρακολούθησης της παραγωγικότητας του λατομείου σε ποσοστό (%) ανά τελικό προϊόν και σε βάρος (τόνους) παραγωγής για κάθε προϊόν.
 • Παρακολούθηση και καταγραφή του δικτύου τροφοδοσίας σε συνδυασμό με ποιοτικά στοιχεία (πχ. ανάλυση αρμονικών, cosφ) που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν υπάρχουν γεννήτριες. Συσχέτιση παραγωγικότητας με κατανάλωση για βέλτιστο συντονισμό της απόδοσης του λατομείου.
 • Δυνατότητα σύνδεσης και χειρισμού μέσω του ίδιου αυτοματισμού του λατομείου της γεφυροπλάστιγγας.
 • Καταγραφή ωρών λειτουργίας του εξοπλισμού και αυτόματη ενημέρωση χειριστή για προγραμματισμένες συντηρήσεις.
 • Δυνατότητα αυτοματοποιημένης μέτρησης κατανάλωσης πετρελαίου από την/τις γεννήτρια/ιες που τροφοδοτούν το λατομείο.
 • Παρακολούθηση της ροής τροφοδοσίας του 1ου σπαστήρα μέσω σύνδεσης του αυτοματισμού με το σύστημα ζύγισης και καταγραφής των DUMPER.

Πλεονεκτήματα

 • Σε παλιές εγκαταστάσεις καταργούνται οι ογκώδεις κονσόλες με τα πολλά όργανα που έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο να παρακολουθεί κάποιος ταυτόχρονα για να εντοπίσει άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα. Οι παλιοί πίνακες ισχύος διατηρούνται ως έχουν.
 • Εντελώς αυτόματη λειτουργία χωρίς εποπτεία. Ο χειριστής μπορεί να κάνει παράλληλα άλλες εργασίες εντός του εργοστασίου.
 • Δυνατότητα αναβάθμισης του συστήματος, σε περιπτώσεις μελλοντικών επεκτάσεων, ακόμη και μέσω του internet, μόνο από την PROTEM και ενός εξωτερικού ηλεκτρολόγου αν το λατομείο δεν έχει μόνιμο.
 • Δυνατότητα χειρισμού και εποπτείας από πολλαπλά σημεία (άλλες θέσεις εργασίας) μέσω του δικτύου.
 • Δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης κρίσιμων δεδομένων ή στατιστικών στοιχείων παραγωγής μέσω Tablet ή του κινητού τηλεφώνου.
 • Σε συνδυασμό με το λογισμικό εμπορικής διαχείρισης της PROTEM το Betolink® Enterprise, με το οποίο ο αυτοματισμός του λατομείου συνδέεται on-line, υπάρχει δυνατότητα για πλήρη και σύγχρονη μηχανογράφηση του λατομείου.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα