Μεταλλική γεφυροπλάστιγγα επιφανείας μοντέλα PRWB-M & PRWB-T

Η γεφυροπλάστιγγα PRWB-M διαφέρει από την PRWB-MS μόνο σε ό,τι αφορά τη θεμελίωση. Δηλαδή, εδράζεται πάνω σε βάση από σκυρόδεμα και οι ράμπες πρόσβασης είναι κατασκευασμένες επίσης από σκυρόδεμα. Είναι ευκόλως μεταφερόμενη και τοποθετείται είτε πάνω από την επιφάνεια του εδάφους είτε στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Στην δεύτερη περίπτωση απαιτείται η κατασκευή λάκκου.

Σημαντικές υποδείξεις

Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα, το CLC όπως διεθνώς ονομάζεται, παραβλέπεται από πολλούς υποψήφιους αγοραστές παρόλο που είναι πιο σημαντικό στοιχείο ακόμη και από τη δυναμικότητα της πλάστιγγας! Είναι γνωστό στη χώρα μας πόσα υπέρβαρα φορτηγά κυκλοφορούνε και συνεπώς δεν είναι καθόλου απίθανο να διέλθει της γεφυροπλάστιγγας όχημα με μεγαλύτερο CLC από το επιτρεπόμενο που προβλέπει ο κατασκευαστής της.

Στην αγορά πωλούνται γεφυροπλάστιγγες χωρίς να αναφέρεται στον αγοραστή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα CLC ή σε κάποιες περιπτώσεις όταν ρωτήσει υποψήφιος αγοραστής γι' αυτό, ο πωλητής του το λέει προφορικώς και αποφεύγει να το αναγράψει οπουδήποτε ώστε στο μέλλον, αν γίνει ζημιά, να μη μπορεί ο αγοραστής να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία που τον προμήθευσε την πλάστιγγα!

Κύρια χαρακτηριστικά

Η γέφυρα της πλάστιγγας αποτελείται από επιμέρους μικρές μεταλλικές πλατφόρμες πλάτους 1.5 m και μέγιστου μήκους 6m οι οποίες συναρμολογούνται μεταξύ τους με βίδες στη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, μια κλασσική γεφυροπλάστιγγα συνολικού μήκους 18m και πλάτους 3m συναρμολογείται σε 3 ενότητες και κάθε ενότητα από 2 επιμέρους πλατφόρμες. Οι τυποποιημένες διαστάσεις και τα διαφορετικά μοντέλα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:     

Μοντέλο Διαστάσεις Δυναμικότητα Ενότητες Χ Πλατφόρμες Δυναμοκυψέλες
PRWB-M 3 Χ 18 m 60/80/100t 3 Χ 2 8
3 Χ 16 m 60/80t 3 Χ 2 8
3 Χ 14 m 50/70t 3 Χ 2 8
3 Χ 12 m 50/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 10 m 40/60t 2 Χ 2 6
3 Χ 18 m 40/60t 2 Χ 2 6

Πλεονεκτήματα

 • Λόγω του διαιρούμενου σχεδιασμού της η γεφυροπλάστιγγα PRWB-M μεταφέρεται πολύ εύκολα στο χώρο της εγκατάστασης με μικρό φορτηγό με ωφέλιμο μήκος καρότσας 6m. Το πλεονέκτημα της εύκολης μεταφοράς μεγιστοποιείται όταν η μεταφορά γίνεται με container αφού δύο (2 τεμ.) 18X3m PRWB-M πλάστιγγα χωράει με όλα τα εξαρτήματά της σε ένα 20’ container.
 • Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται μεγάλος γερανός παρά μόνο ένας μικρός παπαγάλος. Ο χρόνος τελικής συναρμολόγησης και παράδοσης σε λειτουργία δεν ξεπερνά τις 14 ώρες για 2 τεχνικούς της εταιρείας μας.
 • Η αποσυναρμολόγηση και μετεγκατάσταση γίνεται εύκολα- γρήγορα.
 • Ενδείκνυται όταν υπάρχει η απαίτηση τα οχήματα να μπορούν να διασχίζουν τη γεφυροπλάστιγγα και κάθετα (λόγω περιορισμένου χώρου) .
 • Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ανά άξονα ζυγιζόμενου οχήματος (CLC) είναι 30t (30.000 Κg).
 • Το μέγιστο ύψος της πλατφόρμας από το επίπεδο του εδάφους (όταν είναι υπέργεια) είναι 40 cm. Χάρη στο ύψος αυτό αποφεύγεται η κατασκευή μεγάλου μήκους ή μεγάλης κλίσης ραμπών πρόσβασης από μπετόν.
 • Η πρόσβαση στις δυναμοκυψέλες και τα κουτιά σύνδεσης για επιθεώρηση ή συντήρηση, γίνεται πάνω από την πλατφόρμα (υπάρχουν αφαιρούμενα μεταλλικά καπάκια).
 • To ωφέλιμο πλάτος της πλάστιγγας είναι 3.0 m, δηλαδή όσο και η εξωτερική διάστασή της, αφού δεν υπάρχουν πλαϊνά δοκάρια που να μειώνουν το ωφέλιμο πλάτος, όπως συμβαίνει με άλλες πλάστιγγες της αγοράς. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση οποιουδήποτε οχήματος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ευθυγράμμισης από τον οδηγό.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •