PROTEM PCRS 80/100/125

Η διαχείριση των υπολειμμάτων σκυροδέματος στα οχήματα μεταφοράς και άντλησης καθώς και στα μηχανήματα της παραγωγής, είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες σκυροδέματος. Πέραν της περιβαλλοντικής διάστασης του προβλήματος και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη νομοθεσία, ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι και το οικονομικό. Συνήθεις πρακτικές όπως αυτή της απόρριψης των υπολειμμάτων σκυροδέματος στο έδαφος ή σε δεξαμενές, στην καλύτερη περίπτωση, και της διαχείρισης αυτών σε μεταγενέστερο χρόνο ως μπάζα, εκτός των άλλων αρνητικών είναι και οικονομικά ασύμφορες.

Η PROTEM σας προτείνει μια ολοκληρωμένη και συμφέρουσα λύση στο πρόβλημά σας και με απόλυτη σιγουριά πως το κόστος επένδυσης θα αποσβεσθεί αργά ή γρήγορα από τα οφέλη της λύσης μας.

Καρδιά του συστήματος ανακύκλωσης της PROTEM είναι το πλυντήριο-διαχωριστής αδρανών στο οποίο καταλήγουν όλα τα υπολείμματα σκυροδέματος από την πλύση των οχημάτων και του αναμικτήρα. Στην έξοδο του πλυντηρίου εξέρχονται πλυμένα τα αδρανή υλικά και διαχωρισμένα σε δύο διαβαθμίσεις: άμμος 1-5 mm και χαλίκια> 5mm. Το νερό που απαιτείται για το πλυντήριο και για τα οχήματα προέρχεται εξολοκλήρου από ανακύκλωση.

Πλεονεκτήματα

 • Σε αντίθεση με άλλα διαθέσιμα στην αγορά συστήματα που εξάγουν ένα υλικό το σύστημά μας διαχωρίζει τα αδρανή ανάλογα με το μέγεθος τους σε δύο σωρούς.
 • Τα εξαγόμενα από το σύστημα αδρανή υλικά είναι αρκετά στεγνά και μπορούν να μεταφερθούν κατευθείαν στις δεξαμενές αποθήκευσης αδρανών του παρασκευαστηρίου για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή.
 • Οι οδηγοί αδειάζουν τα κατάλοιπα του σκυροδέματος στη χοάνη του συστήματος χωρίς να πρέπει να προσέχουν το ρυθμό τροφοδοσίας (όσοι έχουν εμπειρία από άλλα συστήματα ανακύκλωσης κατανοούν πόσο σημαντικό είναι αυτό).
 • Το πλυντήριο- διαχωριστής είναι μια συμπαγής και πολύ εργονομικά σχεδιασμένη κατασκευή, δίχως πολύπλοκους μηχανισμούς και με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Λειτουργεί δε με πολύ μικρή κατανάλωση ρεύματος ενώ χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένο νερό που προέρχεται από τις δεξαμενές καθίζησης.

Οφέλη του συστήματος

 • Περιορισμός της κατανάλωσης και ορθολογική χρήση του νερού. Η χρήση φρέσκου νερού περιορίζεται μόνο στην παραγωγή σκυροδέματος, ενώ για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις όπως για το πλύσιμο των οχημάτων μεταφοράς και άντλησης, καθώς και των αναμικτήρων, χρησιμοποιείται αποκλειστικά ανακυκλωμένο νερό.
 • Εξοικονόμηση πρώτων υλών λόγω της επαναχρησιμοποίησης των ανακυκλωμένων αδρανών απευθείας στην παραγωγή.
 • Έμπρακτη εφαρμογή οικολογικής πολιτικής και συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 4042/2012 για αποφυγή ποινικών διώξεων και βαρύτατων οικονομικών κυρώσεων.
 • Ελαχιστοποίηση των αποβλήτων έτοιμου σκυροδέματος καθώς το 85% αυτών ανακυκλώνεται ενώ το υπόλοιπο 15% είναι μια πούδρα από αδρανοποιημένο τσιμέντο και φίλλερ. Το υλικό αυτό ακόμη και αν δεν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές (γίνονται πολλές μελέτες παγκοσμίως) μπορεί να αποτεθεί στη φύση χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.
 • Γρήγορη και σίγουρη απόσβεση της επένδυσης από την εξοικονόμηση φυσικών πόρων αλλά και δυνατότητα υπαγωγής της σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ.

Διαθέσιμα μοντέλα

Η PROTEM προσφέρει τρία μοντέλα ανακύκλωσης, με διαφορετική ικανότητα το καθένα, ώστε να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες σας.

Μοντέλο PCRS - 80
Ικανότητα ανακύκλωσης: 8-10 m3/h
Αριθμός οχημάτων: 1-10
Διαστάσεις μηχανής: 4.8x1.4x2.2m
Βάρος μηχανής: 3400Kg
Ισχύς: 6 kW
Χοάνη απόθεσης: 1 όχημα, 3m μήκος

Μοντέλο PCRS – 100
Ικανότητα ανακύκλωσης: 12-14 m3/h
Αριθμός οχημάτων: 10-30
Διαστάσεις μηχανής: 6.1x1.6x2.5m
Βάρος μηχανής: 4.170kg
Ισχύς: 8 kW
Χοάνη απόθεσης: 2 οχήματα, 7m μήκους

Μοντέλο PCRS - 125
Ικανότητα ανακύκλωσης: > 17 m3/h
Αριθμός οχημάτων: >30
Διαστάσεις μηχανής: 6.9x1.8x2.8m
Βάρος μηχανής: 5.270kg
Ισχύς: 9.5 kW
Χοάνη απόθεσης: 3 οχήματα, 10m μήκους

Αναβαθμίσεις

Η PROTEM προσφέρει και για τα 3 μοντέλα ανακύκλωσης την δυνατότητα αναβάθμισής τους για την υποστήριξη της πλύσης των αντλιών σκυροδέματος.

Οι αντλίες καθαρίζονται δίχως να εμποδίζουν τις βαρέλες σε μια ξεχωριστή χοάνη απόθεσης η οποία αδειάζει μέσα στο πλυντήριο. Το νερό για τον καθαρισμό των αντλιών προέρχεται εξ ολοκλήρου από ανακύκλωση.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα