Hydro-Probe

Μέτρηση υγρασίας σε αδρανή υλικά και άμμο

Το Hydro-Probe ήταν ο πρώτος μετρητής υγρασίας που χρησιμοποιούσε ψηφιακά μικροκύματα στις μετρήσεις του. Η τεχνική των μικροκυμάτων επιτρέπει τη μέτρηση της υγρασίας σε μεγάλη απόσταση από την επιφάνεια του αισθητήρα (~10cm) δίχως οι μετρούμενες τιμές να επηρεάζονται από τα άλατα, το χρώμα και τη θερμοκρασία του υλικού (όπως συμβαίνει με τα άλλα υγρασιόμετρα) ή από την επικάθιση λεπτού στρώματος βρεγμένου υλικού πάνω στην επιφάνεια του αισθητήρα. Εγκαθίσταται μέσα σε χοάνες ή στα σημεία εκροής του υλικού, πάνω σε μεταφορικές ταινίες ή σε δονητικούς τροφοδότες.

Γρήγορη επισκόπηση

Ειδικά στη βιομηχανία σκυροδέματος και τσιμεντοπροϊόντων το Hydro-Probe είναι το ιδανικό υγρασιόμετρο για την άμμο και όλων γενικά των αδρανών υλικών με πολλές δυνατότητες και πολύ μεγάλη ακρίβεια (0,2 %). H υγρασία των αδρανών υλικών και κυρίως της άμμου, επηρεάζει την ποιότητα του σκυροδέματος όταν δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την παραγωγή ή όταν δεν αντισταθμίζεται, όπως ορίζεται και στον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος.

Με τη χρήση του υγρασιόμετρου Hydro-Probe, ένας εξελιγμένος αυτοματισμός μπορεί να ενημερώνεται συνεχώς για τη μέση τιμή της υγρασίας της άμμου και να διορθώνει σε πραγματικό χρόνο (κατά τη διάρκεια της δοσολογίας) την τιμή βάρους που πρέπει να ζυγίσει με αντισταθμισμένη την υγρασία, ενώ παράλληλα να διορθώνει και την τιμή του συνολικού νερού που απαιτείται για την εκάστοτε ανάμιξη (παρτίδα).

Οι μετρήσεις λαμβάνονται 25 φορές κάθε δευτερόλεπτο καθώς το υλικό περνά πάνω ή γύρω από την κεφαλή του αισθητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα αλλαγές στα επίπεδα υγρασίας. Γι’ αυτό είναι εφικτό να γίνονται προσαρμογές κατά την επεξεργασία, ανάλογες με την τιμή της υγρασίας του υλικού. Έτσι, ο παραγωγός εξασφαλίζεται ότι θα μπορεί να παράγει συνεχώς ποιοτικά προϊόντα και με μειωμένο κόστος λόγω περιορισμού των ζημιών από σπατάλες εξαιτίας αστοχιών ή καταστροφής του τελικού προϊόντος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Το σώμα του αισθητήρα κατασκευάζεται από ανοξείδωτό ατσάλι ενώ η επιφάνεια μέτρησης από κεραμικό υλικό με μεγάλη αντοχή στη φθορά από την τριβή των υλικών.
 • Ενσωματώνει όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα χωρίς να απαιτείται καμία εξωτερική συσκευή πέραν της τροφοδοσίας του.
 • Διαθέτει 32 bit μικροεπεξεργαστή και παρέχει 2 αναλογικές εξόδους (0-10 V ή 4-20 mA) και μια σειριακή θύρα RS485 οπτικά απομονωμένη για επικοινωνία μέσω πρωτοκόλλου.
 • Διαθέτει 2 εισόδους για ενεργοποίηση START/STOP του αυτόματου υπολογισμού μέσου όρου υγρασίας σε κάθε παρτίδα και για την εναλλαγή της εξόδου του από τιμή υγρασίας σε τιμή θερμοκρασίας.

Εγκατάσταση

Αναλόγως την εφαρμογή, ο εγκαταστάτης έχει μεγάλη ευελιξία για να διαλέξει τον καλύτερο τρόπο τοποθέτησης του αισθητηρίου ενώ για τη στερέωσή του διατίθενται διάφορα εξαρτήματα και μηχανισμοί. H παραμετροποίηση και η βαθμονόμηση του αισθητηρίου γίνονται μέσω Η/Υ και του ειδικού προγράμματος Hydro-Com.

Παρακάτω παραθέτουμε τυπικά παραδείγματα εγκατάστασης του Hydro-Probe

hydro probe egkatastasi

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •