Συστήματα αφράτωσης

Για την υποβοήθηση της ροής των υλικών

Με τα συστήματα αφράτωσης εξασφαλίζεται η ομαλή ροή του τσιμέντου και άλλων χύδην υλικών στον κώνο εξόδου του σιλό αποθήκευσής τους και ταυτόχρονα αποφεύγονται φαινόμενα συσσώρευσης & εναπόθεσής τους μέσα στο σιλό. Η εγκατάστασή τους γίνεται πολύ εύκολα τόσο σε υφιστάμενα όσο και σε καινούργια σιλό.

Τα συστήματα αφράτωσης με ακροφύσια ψεκασμού αέρα είναι μια λύση χαμηλού κόστους που εξασφαλίζει συνεχή ροή υλικού χωρίς προβλήματα μέσα από σιλό, κάδους ή χοάνες. Μπορούν να τοποθετηθούν και να εγκατασταθούν εύκολα σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις και ενδείκνυνται για ποικιλία λεπτόκοκκων υλικών όπως είναι το τσιμέντο.

Πιο εξελιγμένες εφαρμογές με εναλλασσόμενα τροφοδοτούμενες πολλαπλές σειρές από ακροφύσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και δοσομέτρησης ασβέστου στις οποίες η ρευστοποίηση χρησιμοποιείται όχι μόνο κατά την εκκένωση του σιλό αλλά και για να διατηρείται το υλικό σε κίνηση κατά τη διάρκεια εκτεταμένων περιόδων αποθήκευσης.

Αναλόγως με τον τύπο του ακροφυσίου, εγκαθίστανται είτε στο εσωτερικό του σιλό είτε πρόσωπο με τα τοιχώματά του. Η πίεση λειτουργίας τους είναι 2 έως 6 bar ενώ η κατανάλωση σε αέρα εξαρτάται από από την πίεση.

Δονητικά ακροφύσια VBS

Τα δονητικά ακροφύσια αφράτωσης της σειράς VB είναι η ιδανική λύση υποβοήθησης εκροής του τσιμέντου σε σιλό. Προσφέρουν εκτός από την παροχή αέρα με πίεση που φτάνει μέχρι και τα 6 bar, μία μικρή δόνηση στα τοιχώματα των σιλό.

Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που καθιστά αδύνατο να προξενηθεί ζημιά στα τοιχώματα των σιλό. Δεν χρειάζεται επίσης να τοποθετηθεί βαλβίδα αντεπιστροφής, λόγω του γεγονότος ότι η πίεση του αέρα που κυμαίνεται από 2 έως 6 bar δεν επιτρέπει την εισχώρηση του υλικού πίσω από την, κατασκευασμένη από σιλικόνη, επιφάνεια δόνησης.

 • Είναι στιβαρά σχεδιασμένα, ανθεκτικά και αυτοκαθαριζόμενα.
 • Είναι κατάλληλο και για υλικά με την μορφή κόκκου εκτός από υλικά πούδρας.
 • Πίεση αέρα που διανέμεται ανά ακροφύσιο: Κυμαινόμενη 2 με 6 bar
 • Κατανάλωση αέρα: 2 bar > 800 l/min, 4 bar >950 l/min, 6 bar>1150 l/min
 • Θερμοκρασία λειτουργίας: -40° έως +170°

Για την σωστή και ασφαλή λειτουργία των VBS, πρέπει να γίνει μέριμνα ώστε η παροχή του αέρα να είναι επαρκής καθώς επίσης και η εξαέρωση του σιλό, καθώς ο αέρας που διοχετεύεται πρέπει να εκτονώνεται στην κορυφή του σιλό.

systimata afratosis donitika akrofysia

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •