Αυτόματοι Γρασαδόροι

Η αξία της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός αυτόματου συστήματος λίπανσης στα μηχανήματα της βιομηχανίας δομικών υλικών είναι ακόμη εντελώς υποτιμημένη. Για παράδειγμα, η απροσδόκητη διακοπή της λειτουργίας ενός αναμικτήρα σκυροδέματος εξαιτίας ενός κακώς συντηρημένου ρουλεμάν στοιχίζει στην επιχείρηση πολύ περισσότερο από το κόστος εγκατάστασης ενός αυτόματου γρασαδόρου. Ανεξαρτήτως μάρκας ή μοντέλου αναμικτήρα, τα κινούμενα εξαρτήματά του καθώς και τα σημεία στεγανοποίησης των αξόνων πρέπει να λιπαίνονται διαρκώς.

Σε μια βιομηχανία σκυροδέματος ο αναμικτήρας είναι από τα πιο κρίσιμα μηχανήματα της παραγωγής και από τα περισσότερο καταπονούμενα. Η παροχή γράσου σε πολλά και διαφορετικά σημεία του, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, είναι επιβεβλημένη από πολλούς κατασκευαστές. Ιδιαίτερα σε αναμικτήρες οριζοντίου άξονα, το γράσο πέραν της λίπανσης είναι αυτό που στεγανοποιεί και τους άξονες.

Σε μια βιομηχανία σκυροδέματος ο αναμικτήρας είναι από τα πιο κρίσιμα μηχανήματα της παραγωγής και από τα περισσότερο καταπονούμενα. Η παροχή γράσου σε πολλά και διαφορετικά σημεία του, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, είναι επιβεβλημένη από πολλούς κατασκευαστές. Ιδιαίτερα σε αναμικτήρες οριζοντίου άξονα, το γράσο πέραν της λίπανσης είναι αυτό που στεγανοποιεί και τους άξονες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το μοντέλο ALP1024NHA είναι το κορυφαίο σύστημα αυτόματης λίπανσης της PROTEM, κατάλληλο για όλους τους τύπους και τις μάρκες αναμικτήρων αλλά και για όλα σχεδόν τα μηχανήματα έργων. Αποτελείται από τα παρακάτω:

 • Δεξαμενή γράσου χωρητικότητας 4 lt με βαλβίδα ασφαλείας (για περίπτωση υπερπίεσης) και με αισθητήρα χαμηλής στάθμης γράσου.
 • Σύστημα τροφοδοσίας γράσου στην εσωτερική αντλία με ελατήριο (έμβολο μηχανικά κινούμενο από ένα ελατήριο).
 • Εμβολοφόρος αντλία υψηλής πίεσης (μέχρι 35ΜPa ), κινούμενη από ηλεκτρικό μοτέρ 24V DC. Θερμοκρασία λειτουργίας από -30 έως 80 0C για τύπους γράσου: NLGI-0# ,1#,2#.
 • Μανόμετρο γλυκερίνης για ένδειξη της πίεσης στην έξοδο της αντλίας.
 • Εισαγωγή γράσου με ειδικό στόμιο τροφοδοσίας στη δεξαμενή και με φίλτρο μισκροσωματιδίων (150μ).
 • Αισθητήρα πίεσης που τοποθετείται στον διανεμητή και ενημερώνει συνεχώς τον ψηφιακό ελεγκτή για την τροφοδοσία ή μη γράσου στην είσοδό του. Χρησιμεύει επίσης και για την καταγραφή των πραγματικών κύκλων γρασαρίσματος.
 • Ψηφιακό ελεγκτή με οθόνη μηνυμάτων και πλήκτρα προγραμματισμού λειτουργίας. Ρυθμιζόμενος χρόνος λειτουργίας και παύσης της αντλίας γράσου. Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα θερμοκρασίας (προαιρετικά). Ένδειξη του αριθμού των κύκλων γρασαρίσματος στην οθόνη. Ηχητική ειδοποίηση σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας όπως πχ. όταν υπάρχει χαμηλή πίεση γράσου στον διανεμητή ή χαμηλή στάθμη γράσου στη δεξαμενή. Επαφή ρελέ που ενεργοποιείται σε περίπτωση δυσλειτουργίας του γρασαδόρου για διασύνδεση με άλλο αυτοματισμό.
 • Τελικό/ούς διανεμητή/ές γράσου σε μορφή block με μια είσοδο και με έως οκτώ (8) εξόδους (σημεία λίπανσης) ο καθένας.
 • Ενδιάμεσο διανεμητή που τροφοδοτεί τους τελικούς διανεμητές. Ενσωματώνει αισθητήρα πίεσης που ενημερώνει συνεχώς τον ψηφιακό ελεγκτή για τη σωστή ή μη τροφοδοσία γράσου στους τελικούς διανεμητές.
 • Σωλήνες παροχής γράσου στον ενδιάμεσο και στους τελικούς διανεμητές.
 • Σωλήνες παροχής γράσου στα σημεία λίπανσης.
 • Γρασαδοράκια κατάλληλου διαμετρήματος.

automatoi grasadoroi draw 1

automatoi grasadoroi draw 2

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η εγκατάσταση αυτόματου γρασαδόρου είναι μια επένδυση που αποσβένεται σε σύντομο χρόνο από την οικονομία γράσου και από την εξάλειψη σχεδόν του κόστους των εργατικών. Ορισμένα ακόμη από τα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι:

 • Μικρότερος χρόνος συντήρησης και μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι εργατικών ατυχημάτων.
 • Σταθερό κόστος λίπανσης για όλο το χρόνο ζωής της μηχανής.
 • Αυξημένη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων και συνολικά της μηχανής έως και κατά 60%.
 • Λιγότερες διακοπές της παραγωγής λόγω βλαβών από ελλιπή λίπανση.
 • Θετική συμβολή στο περιβάλλον αφού μειώνεται η κατανάλωση γράσου σε πολλές περιπτώσεις έως και 70% ενώ παράλληλα, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων, εξοικονομεί ενέργεια και Α’ Ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή καινούργιων.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα