Αναμικτήρες σκυροδέματος καθέτου άξονα

Οι αναμικτήρες καθέτου άξονα, ευρέως γνωστοί και ως πλανητικοί αναμικτήρες, εφαρμόζονται περισσότερο για την ανάμιξη υψηλής ποιότητας σκυροδέματος για τσιμεντοπροϊόντα, προκατασκευές και κονιάματα. Επιτυγχάνουν πολύ καλή ομοιομορφία του παραγομένου υλικού, ειδικά όταν πρόκειται για στεγνές ή ύφυγρες αναμίξεις. Καθαρίζουν και αδειάζουν πολύ καλά και είναι ιδανικοί και για χρωματιστά προϊόντα. Οι πλανητικοί αναμικτήρες διαθέτουν πολλές πόρτες εκκένωσης (μέχρι και τέσσερις για ορισμένα μοντέλα). Λόγω του χαμηλού τους ύψους προσφέρονται και για κινητά παρασκευαστήρια σκυροδέματος.

H PROTEM είναι εδώ και πολλά χρόνια επίσημος συνεργάτης της εταιρείας OMG (Officine Meccaniche Galletti S.r.l.). Έχουμε εγκαταστήσει πολλούς πλανητικούς αναμικτήρες σε καινούργια παρασκευαστήρια μας και μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι έχουν μια από τις καλύτερες σχέσεις ποιότητας- τιμής (value for money) στην αγορά. Παράλληλα η αξιοπιστία τους είναι εμπράκτως δοκιμασμένη από της εταιρεία μας και τα ανταλλακτικά ή αναλώσιμά τους πάντα διαθέσιμα.

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι πλανητικοί αναμικτήρες διαθέτουν, αναλόγως της χωρητικότητας τους, από ένα μέχρι τρεις δορυφόρους, καθένας εκ των οποίων έχει από 2 έως τρία μπράτσα με αντίστοιχα πέδιλα ανάμιξης. Οι δορυφόροι περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους ενώ ταυτόχρονα περιστρέφονται μαζί με τον πλανήτη πάνω στον οποίο είναι συνδεδεμένοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πέδιλα ανάμιξης να διέρχονται σε πολύ σύντομο διάστημα από ολόκληρη την επιφάνεια του αναμικτήρα και κατ’ επέκταση τα υλικά να αναμιγνύονται και να ομογενοποιούνται σε πολύ σύντομο διάστημα. Δείτε παρακάτω μια σχηματική αναπαράσταση ανάμιξης τριών χρωμάτων μάσα στον πλανητικό αναμικτήρα:

anamiktires skyrodematos kathetou aksona ph

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μειωτήρες
Με 70 χρόνια εμπειρίας στη μηχανολογία, η OMG δημιούργησε ένα κιβώτιο ταχυτήτων σχεδόν άφθαρτο. Ο τεράστιος διπλός οριζόντιος σχεδιασμός είναι ανθεκτικός και ισχυρός. Το μεγάλο οριζόντιο λουτρό λαδιού προσφέρει άριστη ψύξη και παρέχει τέλεια λίπανση στο κιβώτιο γραναζιών. Για αυτό φέρει εγγύηση 5 ετών ή 10.000 ωρών λειτουργίας.

Θάλαμος ανάμιξης
Τα πέδιλα ανάμιξης κατασκευάζονται από Ni-Hard χυτοσίδηρο ελάχιστης σκληρότητας 550HB, για εξαιρετική αντοχή στη φθορά. Τα εξωτερικά άκρα είναι παχιά για να εξισορροπούν τη φθορά και η γωνία προσβολής τους είναι μελετημένη για να βελτιστοποιεί τόσο τη μίξη όσο και τη διάρκεια ζωής των πέδιλων.

Τα μπράτσα ανάμιξης είναι μελετημένα για να αποφεύγεται η συσσώρευση υλικών και κατασκευάζονται από σφαιροειδή χυτοσίδηρο. Τα πέδιλα ανάμιξης κατασκευάζονται από Ni-Hard χυτοσίδηρο ελάχιστης σκληρότητας 530HB. Τόσο τα μπράτσα όσο και τα πέδιλα είναι βιδωτά πάνω στους άξονες.

Ο θάλαμος ανάμιξης είναι επενδεδυμένος με Ni-Hard εναλλάξιμα πλακίδια από χυτοσίδηρο ελάχιστης σκληρότητας 550HB πάχους 15mm.

Επιπλέον, οι πολύ μικρές ανοχές κατασκευής τους, επιτρέπουν τη ρύθμιση των πέδιλων και των ξύστρων με το μικρότερο δυνατό διάκενο στα τοιχώματα και το δάπεδο, για τέλειο καθαρισμό του θαλάμου μεταξύ των παρτίδων, διασφαλίζοντας έτσι καλύτερη απόδοση σε έγχρωμα προϊόντα.

Πόρτα εκφόρτωσης
Η κίνηση της πόρτας εκφόρτωσης γίνεται μέσω υδραυλικού συστήματος.Το σφράγισμα της πόρτας εξασφαλίζεται μέσω ενός αισθητήρα πίεσης που ενσωματώνεται στο ελαιοδυναμικό σύστημα. Σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής ρεύματος η πόρτα μπορεί να ανοίξει μέσω της χειροκίνητης αντλίας εκτάκτου ανάγκης. Οι αναμικτήρες μπορεί να παραδοθούν με έως και τέσσερις πόρτες εκφόρτωσης που είναι εντελώς στεγανές, δίχως εμπλοκές και με πολύ μικρές απαιτήσεις συντήρησης.

Κάλυμμα αναμικτήρα
Η πόρτα επίσκεψης τύπου μισοφέγγαρου στο εσωτερικό, έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα από οποιονδήποτε αναμικτήρα. Ο καθαρισμός και η ρύθμιση των επενδύσεων γίνεται γρηγορότερα, ενώ παράλληλα η διαδικασία είναι ασφαλέστερη. Η πόρτα είναι διαιρούμενη σε ένα, δύο ή τρία μέρη ανάλογα με το μέγεθος του αναμικτήρα. Προαιρετικά στα μεγαλύτερα μοντέλα, παρέχεται και ενιαίο καπάκι με υδραυλική ανύψωση για ευκολότερη πρόσβαση.

Στην πόρτα επίσκεψης υπάρχει τερματικός ασφάλειας που απαγορεύει τη λειτουργία του αναμικτήρα όταν αυτή είναι ανοιχτή (υποχρεωτικά βάσει CE).

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η σειρά πλανητικών αναμικτήρων ΜP της OMG είναι από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο και διατίθεται στους παρακάτω κυρίως τύπους: 

ΜοντέλοΙκανότηταΑριθμός ΔορυφόρωνΙσχύς κινητήρων(kw)
MP 750 / 500 0,5 m3/ανάμιξη 1 1 x 18,5
MP 1125 / 750 0,75 m3/ανάμιξη 1 1 x 30
MP 1500 / 1000 1,0 m3/ανάμιξη 1 1 x 45
MP 1875 / 1250 1,25 m3/ανάμιξη 2 1 x 55
MP 2250 / 1500 1,5 m3/ανάμιξη 2 2 x 30
MP 3000 / 2000 2,0 m3/ανάμιξη 2 2 x 45
MP 3750 / 2500 2,5 m3/ανάμιξη 2 2 x 45
MP 4500 / 3000 3,0 m3/ανάμιξη 3 3 x 45
MP 6000 / 4000 4,0 m3/ανάμιξη 3 3 x 55

Κάθε μοντέλο αναμικτήρα μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με αναβατόριο αδρανών υλικών (skip). Η χρήση αναβατορίου αντί για μεταφορική ταινία εξοικονομεί χώρο εγκατάστασης και ενδείκνυται σε παρασκευαστήρια ευκόλως μεταφερόμενα.Το αναβατόρια είναι διπλού βαρούλκου, εξαλείφοντας κάθε πιθανότητα πτώσης του κάδου σε περίπτωση κοπής ενός συρματόσχοινου. Οι ενσωματωμένοι  ανιχνευτές χαλάρωσης συρματόσχοινου αυξάνουν περεταίρω τα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφαλούς λειτουργίας.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ζυγιστικά τσιμέντου και νερού
Όλοι οι αναμικτήρες σειράς MP μπορούν να εξοπλιστούν με δεξαμενές ζύγισης για τσιμέντο και νερό. Παραδίδονται στερεωμένες στο σώμα του αναμικτήρα και προ συναρμολογημένες για να ελαχιστοποιούν τον χρόνο εγκατάστασης στο εργοτάξιο.

Υγρασιόμετρα μέσα στον θάλαμο ανάμιξης
Η παραγωγή υψηλής ποιότητας σκυροδέματος συνήθως απαιτεί μέτρηση υγρασίας στο μίξερ, προκειμένου να ελέγχεται η περιεκτικότητα σε νερό στο μείγμα. Προαιρετικά, όλοι οι πλανητικοί αναμικτήρες μας μπορούν να εξοπλιστούν με υγρασιόμετρα στο δάπεδο (δείτε περισσότερα πατώντας στον σύνδεσμο) ή με τον κορυφαίο περιστρεφόμενο αισθητήρα μέτρησης υγρασίας ORBITER (δείτε περισσότερα πατώντας στον σύνδεσμο)

Κουτί δειγματοληψίας
Όλοι οι πλανητικοί αναμικτήρες μπορούν να εξοπλιστούν με ένα κουτί δειγματοληψίας για τη λήψη δειγμάτων υλικού πριν από την εκκένωση, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία δοκιμίων. Ο χειριστής μπορεί να συλλέξει το δείγμα εύκολα και με ασφάλεια χωρίς να σταματήσει το μίξερ και να ανοίξει το επάνω κάλυμμα.

Έκδοση από ανοξείδωτη ατσάλι
Εφόσον το προς ανάμιξη υλικό πρέπει να είναι απαλλαγμένο από μολυντικές ουσίες ή όταν τα συστατικά του είναι χημικά διαβρωτικά, συνιστάται η χρήση ειδικών υλικών (όπως ανοξείδωτος χάλυβας) για την επένδυση του θαλάμου και των υπολοίπων εξαρτημάτων ανάμειξη.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 • Παραγωγή προκατασκευασμένων στοιχείων οπλισμένου ή προεντεταμένου σκυροδέματος.
 • Σκυρόδεμα για τσιμεντόλιθους, κράσπεδα, σωλήνες, φρεάτια κ.α.
 • Παραγωγή κυβόλιθων και πλακών διάστρωσης πεζοδρομίων (χρωματιστών και πολύχρωμων).
 • Προϊόντα υαλουργίας και κεραμικών.
 • Παραγωγή ξηρών κονιαμάτων.
 • Έτοιμο σκυρόδεμα
 • Πυρίμαχα υλικά για χυτήρια και χημικά προϊόντα 

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα