Ιστορικό

1989

1989

Ιδρύεται η εταιρεία με την επωνυμία “Γεώργιος Παναγιωτίδης – Δημήτριος Τσελεπής & ΣΙΑ Ο.Ε.” από δύο τελειόφοιτους του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Ο διακριτικός τίτλος της νεοσύστατης εταιρείας ήταν “ΠΡΟ.Τ.Ε.M.” και προερχόταν από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Προηγμένες Τεχνολογικές Εφαρμογές Μικροηλεκτρονικής. Η έδρα της εταιρείας ήταν ένα μικρό ισόγειο κατάστημα στην οδό Μάκρης 99, στο Αιγάλεω.

Ο αρχικός σκοπός ήταν η μαζική κατασκευή και η εμπορική διάθεση μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής συσκευής την ιδέα της οποίας συνέλαβαν στο 3ο έτος φοίτησής τους οι δύο εταίροι και μέσα στα επόμενα 2 χρόνια κατάφεραν να την αναπτύξουν αλλά και να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο, με την χρηματοδότηση των υλικών από το T.E.I. Αθήνας στα πλαίσια της πτυχιακής τους εργασίας. Η συσκευή ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αυτοκινήτου που ανίχνευε 16 κρίσιμες λειτουργικές καταστάσεις και ενημέρωνε προφορικά και γραπτά στην ελληνική γλώσσα τον οδηγό, ενώ παράλληλα ήταν και ένα πλήρες σύστημα συναγερμού αυτοκινήτων.


1990-1992

1990-1992

Η εταιρεία προσπαθεί, με ελάχιστα ίδια κεφάλαια προερχόμενα από έναν ιδιώτη χρηματοδότη και χωρίς φυσικά καμία κρατική βοήθεια, αφού η αίτησή της για επιχορήγηση απορρίφθηκε, να κατασκευάσει τα πρώτα δείγματα προκειμένου να μπορέσει να βγει στην αγορά. Κατοχυρώνει με πατέντα τον υπολογιστή αυτοκινήτου που αρχίζει να διαδίδεται με το εμπορικό όνομα «ΠΡΩΤΕΑΣ» και καταφέρνει να συνάψει σύμβαση με πολύ γνωστή Ελληνική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Τελικώς και παρά την επιτυχημένη αρχική εγκατάσταση σε 300 οχήματα, η επέκταση της συνεργασίας με την αντιπροσωπεία ματαιώνεται για άλλους λόγους που δεν είχαν να κάνουν ούτε με το προϊόν ούτε με την τιμή διάθεσής του. Παράλληλα, η διαφαινόμενη αποχώρηση του χρηματοδότη αναγκάζει την εταιρεία να στραφεί στην ανάπτυξη και κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών για λογαριασμό τρίτων. Σχεδιάζει το 1ο ηλεκτρονικό Ζυγιστήριο για γεφυροπλάστιγγες και κατόπιν τον 1ο αυτοματισμό δοσολογίας για μια μικρή επαρχιακή μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος.


1993-1994

1993-1994

Αλλάζει η επωνυμία της εταιρείας σε “Γ.Παναγιωτίδης – Δ.Τσελεπής Ο.Ε.” και ο διακριτικός της τίτλος γίνεται “PROTEM electronics”. Οι επικρατούσες συνθήκες ανταγωνισμού στο χώρο της βιομηχανίας σκυροδέματος καθώς και οι πρωτοποριακοί τεχνολογικά αυτοματισμοί που έχει αρχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει η εταιρεία, της επιτρέπουν την γρήγορη διείσδυση στην αγορά και την διάδοση της φήμης της στις μεγαλύτερες εταιρείες εκείνης της εποχής.

Έτσι αρχίζει η εξειδίκευση της εταιρείας στον τομέα της Βιομηχανίας Δομικών Υλικών που κρατάει μέχρι σήμερα. Αποκορύφωμα εκείνης της εποχής αποτέλεσε η συμμετοχή μας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1994, όπου για 1η φορά παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό τα τυποποιημένα πλέον προϊόντα και οι λύσεις αυτοματοποίησής μας.


1995-2000

1995-2000

Γίνεται επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της πληροφορικής και η εταιρεία αρχίζει να αναπτύσσει παράλληλα λογισμικό για τη μηχανογράφηση των εταιρειών παραγωγής σκυροδέματος. Για πρακτικούς λόγους ιδρύεται μια 2η εταιρεία με την επωνυμία “Α.Δίβαρης- Δ.Τσελεπής & ΣΙΑ Ο.Ε.” και με διακριτικό τίτλο “PROTEM information system” .

Η νέα εταιρεία αναπτύσσει σταδιακά το 1ο εξειδικευμένο ERP σύστημα για εταιρείες παραγωγής δομικών υλικών με την εμπορική ονομασία Betolink ERP που παραμένει ίδια μέχρι τις μέρες μας. Η PROTEM electronics αποκτά το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ISO 9001.


2001-2003

2001-2003

Από τις αρχές του 2001 το πελατολόγιο της εταιρείας αριθμεί ήδη 100 εταιρείες – βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα και διαρκώς επεκτείνεται. Η PROTEM γίνεται η μοναδική εταιρεία που κατασκευάζει και προσφέρει εκτός από τα συστήματα αυτοματοποίησης και ολοκληρωμένες λύσεις μηχανογράφησης για τις εταιρείες ετοίμου σκυροδέματος στην Ελλάδα.

Το 2001 ιδρύεται μια 3η θυγατρική εταιρεία η “PROTEM Machinery A.E.” με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παρασκευαστηρίων σκυροδέματος και γενικότερα μηχανολογικού εξοπλισμού για βιομηχανίες δομικών υλικών. Κοινός στόχος των 3 εταιρειών του ομίλου είναι πλέον να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις “με το κλειδί στο χέρι” τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ορόσημα εκείνης της περιόδου αποτέλεσε η συμμετοχή του ομίλου στην Διεθνή Έκθεση BAUMA 2001, στο Μόναχο όπου παρουσιάζεται για 1η φορά το σύστημα παραγωγής σκυροδέματος RMCPSΤΜ της PROTEM σε ένα παγκόσμιο κοινό και βεβαίως στους πολυάριθμους Έλληνες επισκέπτες της έκθεσης.

Το 2002, ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ολοκληρώνεται η συμφωνία με τον όμιλο TITAN, για την αυτοματοποίηση και μηχανογράφηση των 25 εργοστασίων σκυροδέματος της θυγατρικής του εταιρείας INTEΡΜΠETON που είχε εκείνη την εποχή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το 2003 οι εταιρείες του ομίλου PROTEM μεταφέρονται σε νέες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι Αττικής. Είναι ένα πενταώροφο κτήριο 1.000 m2 που θα στεγάσει όλο το προσωπικό και τη διοίκηση και θα συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση και καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.


2004-2008

2004-2008

Είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη του ομίλου σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Το 2005 ξεκινάει και η λειτουργία του εργοστασίου μηχανολογικών κατασκευών της PROTEM machinery στη Μάνδρα Αττικής όπου κατασκευάζονται τα πρώτα ολοκληρωμένα παρασκευαστήρια σκυροδέματος. Παράλληλα έχουν αρχίσει οι εξαγωγές σε γειτονικές χώρες όπως Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αίγυπτο και, σε συνδυασμό με την πολύ αυξημένη ζήτηση της εγχώριας αγοράς, εξαντλείται όλη σχεδόν η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας.

Το 2007 ολοκληρώνεται τυπικά η διαδικασία συγχώνευσης των εταιρειών του ομίλου PROTEM. Έτσι προκύπτει η νέα ανώνυμη εταιρεία “PROTEM GROUP Α.Β.Ε.Τ.Ε.” που λειτουργεί μέχρι σήμερα ως μια ενιαία νομική μορφή. Οι πελάτες της εταιρείας ξεπερνούν τους 250 ενώ το προσωπικό της εταιρείας μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες φτάνει τον αριθμό 50.


2009-2015

2009-2015

Είναι η περίοδος που ξεσπάει η κρίση στην χώρα μας και πλήττει πρώτα απ’ όλα τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η βιομηχανία τσιμέντου που τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι υφίσταται μεγαλύτερη καθίζηση απ’ ό,τι είχε υποστεί στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.

Η PROTEM πλήττεται κατ’ αναλογία με τον κλάδο και το πελατολόγιό της αλλά καταφέρνει με μεθοδικές κινήσεις μέχρι το 2012 να ισορροπήσει στα νέα δεδομένα. Δίνει έμφαση στις εξαγωγές και ταυτόχρονα βρίσκει νέες αγορές στην Αφρική. Παράλληλα δεν σταματά την έρευνα, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και έξυπνων υπηρεσιών για το πελατολόγιό της.

Το 2010 η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άνω Λιοσίων όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.


Επιτεύγματα---Η-θέση-της-εταιρίας-σήμερα

Επιτεύγματα - Η θέση της εταιρίας σήμερα

Η PROTEM κατάφερε πολύ γρήγορα να καταξιωθεί στην ελληνική αγορά, με κύριο μέλημά της την διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα επίπεδα δουλειάς, την συνεχή βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, την άμεση και υπεύθυνη τεχνική κάλυψη του πελάτη. Το πιο σημαντικό όμως που κατάφερε, αγωνιζόμενη σθεναρά για αυτό, ήταν να ανατρέψει μία αρνητική προκατάληψη έναντι των ελληνικών προϊόντων που υπήρχε σε πολλούς επιχειρηματίες. Έπεισε εμπράκτως ότι υπάρχουν αξιόπιστοι Έλληνες κατασκευαστές και ότι η Ελλάδα μπορεί να στηρίζεται σε εγχώρια τεχνολογία.

Από την άλλη, ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρείας δεν σταμάτησε ποτέ. Απεναντίας η εταιρεία τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει διαρκώς νέα προϊόντα αυτοματισμού, λογισμικών και μηχανολογικού εξοπλισμού με σκοπό τη μαζική διάθεσή τους μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο. Στόχος και επιδίωξή μας είναι να βρούμε σε κάθε γεωγραφική περιοχή τους κατάλληλους συνεργάτες τους οποίους θα εκπαιδεύσουμε έτσι ώστε να μπορούν αυτόνομα να εγκαθιστούν και να υποστηρίζουν τον εξοπλισμό που θα τους προμηθεύουμε.

Επίσης, δημιουργήσαμε πρωτοποριακά προγράμματα μίσθωσης του εξοπλισμού μας, δίνοντας κίνητρα σε όλους όσοι επιθυμούν πραγματικά να εκσυγχρονιστούν αλλά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια, να μισθώνουν τον εξοπλισμό και τα λογισμικά μας.


Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •