3DLevelScanner

ΑΚΡΙΒHΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΓΚΟΥ ΓΙΑ ΠΟΥΔΡΕΣ ΚΑΙ ΧΥΔΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Το 3DLevelScanner είναι ο μοναδικός αισθητήρας στάθμης που μετράει πολλαπλά σημεία στην επιφάνεια του υλικού, σε αντίθεση με την συνήθη μέτρηση ενός μόνο σημείου. Το σύστημα υπολογίζει ανέπαφα τον όγκο των αποθεμάτων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν την ανώμαλη τοπογραφία στην επιφάνεια του υλικού. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία βασισμένη στην ακουστική, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική σε πούδρες και χύδην στερεά υλικά που περιέχονται σε σιλό, δεξαμενές, αποθήκες ή ακόμα και σε δεξαμενές ή σορούς.

Οι μοναδικές δυνατότητες 3D χαρτογράφησης του συστήματος επιτρέπουν την οπτική αναπαράσταση των περιεχομένων του σιλό, κάνοντας χρήση της προηγμένης τεχνολογίας χαμηλών συχνοτήτων που διεισδύει στη σκόνη. Το 3DLevelScanner δεν επηρεάζεται αλλά ούτε μετράει λάθος σε περιβάλλοντα με πολύ σκόνη όπως είναι τα σιλό τσιμέντου και άλλων λεπτόκοκκων υλικών (γύψου, μαρμαρόσκονης, ασβέστη, φίλερ κα.) 

Το 3DLevelScanner συνδέεται με μια έξοδο 4-20 mA σε κλίμακα η οποία μπορεί να αντιπροσωπεύει τον όγκο είτε του προϊόντος ή του κεκλιμένου χώρου. Το ψηφιακό σήμα επικοινωνίας HART παρέχει την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, επιτρέποντας την μετάδοση πληροφοριών πέραν από τις μεταβλητές της συνήθης διαδικασίας μέσω του λογισμικού 3DLevel Manager. Μέχρι και 64 σαρωτές ταυτόχρονα μπορούν να συνδεθούν απευθείας μέσω ενός δικτύου RS–485 σε έναν ή περισσότερους Η/Υ που «τρέχουν» το λογισμικό 3DLevel Manager.

Το 3DLevelScanner συνδέεται με μια έξοδο 4-20 mA σε κλίμακα η οποία μπορεί να αντιπροσωπεύει τον όγκο είτε του προϊόντος ή του κεκλιμένου χώρου. Το ψηφιακό σήμα επικοινωνίας HART παρέχει την δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, επιτρέποντας την μετάδοση πληροφοριών πέραν από τις μεταβλητές της συνήθης διαδικασίας μέσω του λογισμικού 3DLevel Manager. Μέχρι και 64 σαρωτές ταυτόχρονα μπορούν να συνδεθούν απευθείας μέσω ενός δικτύου RS–485 σε έναν ή περισσότερους Η/Υ που «τρέχουν» το λογισμικό 3DLevel Manager.

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Το 3DLevelScanner χρησιμοποιεί ένα ακουστικό σήμα πολύ χαμηλής συχνότητας για να διεισδύσει στη σκόνη και να λάβει μετρήσεις που καθορίζονται από τον χρόνο που το σήμα χρειάζεται για να «ταξιδέψει» στα στερεά υλικά ή την πούδρα και να «επιστρέψει» στη συσκευή. Αυτά τα ακουστικά σήματα διεισδύουν στην αιωρούμενη σκόνη, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες των οποίων τα σήματα «συγχέονται» όταν επιχειρούν να κάνουν  μετρήσεις  σε  σκονισμένα περιβάλλοντα. 

Επίσης σε  αντίθεση με  τις  συσκευές  ενός  μόνο  σημείου, το 3DLevelScanner λειτουργεί μετρώντας πολλαπλά σημεία εντός του  αποθηκευτικού χώρου, διασφαλίζοντας έτσι την ακρίβεια και αξιοπιστία των μετρήσεων. Τα  ακουστικά σήματα σε συνδυασμό με ένα μη-κολλητικό υλικό εμποδίζουν την προσκόλληση  υλικού στο εσωτερικό της συσκευής, εξασφαλίζοντας έτσι την μακροχρόνια απόδοση.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το 3DLevelScanner είναι μια ανέπαφη συσκευή, γι’ αυτό και είναι ιδανική για επεξεργασία τροφίμων, φαρμακευτικά προϊόντα ή χημικές ουσίες όπου πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με το υλικό. Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε είδους σιλό, δεξαμενή ή χύδην αποθηκευτικό χώρο, ιδίως δε όταν η επιφάνεια του υλικού έχει ανώμαλη τοπογραφία. Το σύστημα ενδείκνυται για σφαιρίδια, κόκκους, πούδρες και λοιπά χύδην στερεά.

Είναι επίσης κατάλληλο για "κολλώδη" υλικά των οποίων το επίπεδο πρέπει να παρακολουθείται, αλλά η επαφή με το υλικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη συσκευή μέτρησης. Εξαλείφει επίσης τους κινδύνους κατά την μέτρηση όπως το σπάσιμο ή η επικάλυψη καλωδίων, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα συντήρησης και να οδηγήσουν σε διακοπές και περιόδους όπου δεν μπορούν να ληφθούν μετρήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω υλικά στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί το 3DLevelScanner:

 • Τσιμέντο
 • Αδρανή υλικά
 • Ασβεστόλιθο, ιπτάμενη τέφρα, γύψο, μαρμαρόσκονη
 • Αιθανόλη και Βιοενέργεια
 • Πολτοί, χαρτόνια και Πέλλετ
 • Μεταλλεία και μέταλλα
 • Πλαστικά και Χημικά
 • Πετροχημικά προϊόντα

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια τον όγκο των περιεχομένων του σιλό λαμβάνοντας μετρήσεις από πολλαπλά σημεία εντός του αποθηκευτικού χώρου
 • Συνεχής και ανέπαφη μέτρηση του υλικού, καθιστώντας το ιδανικό για εφαρμογές όπου το υλικό δεν ενδείκνυται να έρθει σε επαφή με την συσκευή μέτρησης
 • Μετρά και απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια τις παραλλαγές που μπορεί να εμφανίζονται στην επιφάνεια των πούδρων ή άλλων χύδην στερεών
 • Εντοπίζει το είδος και την κατεύθυνση του κωνικού σχήματος των περιεχομένων, καθώς και την σπηλαίωση του υλικού στα τοιχώματα
 • Λειτουργεί άψογα ακόμα και σε ακραία επίπεδα σκόνης καθώς με την χρήση προηγμένης τεχνολογίας, τα ακουστικά μικροκύματα διεισδύουν στην σκόνη δίχως την παραμικρή πιθανότητα σύγχυσης από αυτήν.
 • Δεν απαιτείται βαθμονόμηση ή άλλου είδους προσαρμογή, καταναλώνει δε ελάχιστη ενέργεια καθιστώντας το αποδοτικό και οικονομικό.
 • Οι τρόποι επικοινωνίας περιλαμβάνουν 4-20/HART, Modbus RTU, TCP/IP και RS-485
 • Απόσταση μέτρησης μέχρι και τα 66 μέτρα
 • Αυτοκαθαριζόμενο, με ελάχιστο απαιτούμενο κόστος συντήρησης
 • Μέχρι και 64 σαρωτές μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο RS–485

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τρία μοντέλα του συστήματος 3DLevelScanner είναι διαθέσιμα που αναφέρονται ως “S”, “M” και “MV”, τα οποία συνοδεύονται από το αποκλειστικό λογισμικό 3DLevelManager. Το καθένα από αυτά έχει τις δικές του προδιαγραφές, ώστε να επιλέξετε αυτό που καλύτερα ικανοποιεί τις ανάγκες σας:

Μοντέλο “S”
Ύψος σιλό: Μέχρι 65 m
Διάμετρος σιλό: Μέχρι 4,5 m
Γωνία δέσμης: 30°
Δεδομένα εξόδου: Μέση απόσταση
Προτεινόμενη εφαρμογή: Ψηλά, στενά σιλό με ελάχιστη ή καθόλου σπηλαίωση
Δυνατότητα 3D απεικόνισης: Όχι

Μοντέλο “M”
Ύψος σιλό: Μέχρι 65 m
Διάμετρος σιλό: Μέχρι 15 m
Γωνία δέσμης: 70°
Δεδομένα εξόδου: Εκτιμώμενος όγκος, ελάχιστη, μέγιστη & μέση απόσταση
Προτεινόμενη εφαρμογή: Πλατιά σιλό με ύψος μεγαλύτερο του πλάτους
Δυνατότητα 3D απεικόνισης: Όχι

Μοντέλο “MV”
Ύψος σιλό: Μέχρι 65 m
Διάμετρος σιλό: Μέχρι 15 m
Γωνία δέσμης: 70°
Δεδομένα εξόδου: 3D απεικόνιση, εκτιμώμενος όγκος, ελάχιστη, μέγιστη & μέση απόσταση
Προτεινόμενη εφαρμογή: Πλατιά σιλό με ύψος μεγαλύτερο του πλάτους
Δυνατότητα 3D απεικόνισης: Ναι

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Απόσταση μέτρησης: Μέχρι 65 μέτρα
 • Θερμοκρασία Περιβάλλοντος: Aπό -40°C μέχρι +85°C
 • Πίεση λειτουργίας: Από -0.2 μέχρι 3 bar (-2.9 μέχρι 14.5 psi)
 • Σήμα εξόδου: 4 αγωγών 4–20 mA/HART/RS-485/Modbus
 • Συχνότητα εκπομπής: 3KHz έως 10KHz
 • Τροφοδοσία: 20 έως 32 VDC
 • Κατανάλωση ρεύματος: Max 1.5 W @ 24 VDC
 • Πιστοποιήσεις & Εγκρίσεις: CFM Intrinsically Safe Class I, II, Division I, Groups C, D, E, F, G (Η.Π.Α. & Καναδάς)

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα