Υδρομετρητές

Υδρομετρητές

Οι υδρομετρητές με ηλεκτρική έξοδο της PROTEM είναι μια εξαιρετική λύση από πλευράς ποιότητας και ακρίβειας για κάθε βιομηχανική εφαρμογή μέτρησης ποσότητας ή παροχής νερού. Ιδιαίτερα για τα εργοστάσια παραγωγής σκυροδέματος οι υδρομετρητές μας αποτελούν μια πολύ οικονομική λύση σε σχέση με την εγκατάσταση ζυγιστικού γιατί παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια από την απαιτούμενη στον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος σύμφωνα και με το πιστοποιητικό διακρίβωσης από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας. Διαθέσιμες διαστάσεις από 2” έως 4” με ηλεκτρική έξοδο παλμό ανά 1, 2 , 5 ή 10 lt.

Διαβάστε περισσότερα

Βαλβίδες-πεταλούδας

Βαλβίδες πεταλούδας

Οι βαλβίδες πεταλούδας είναι ευρέως διαδεδομένες στη βιομηχανία και δη στα εργοστάσια παραγωγής δομικών υλικών όπου χρησιμοποιούνται κυρίως στα σιλό και στις ζυγαριές τσιμέντου και νερού. Η κίνηση της πεταλούδας γίνεται είτε χειροκίνητα μέσω μανιβέλας ή με πεπιεσμένο αέρα μέσω ενός πνευματικού μηχανισμού. Διαθέσιμες διαστάσεις από Φ100mm έως Φ300mm.

Διαβάστε περισσότερα

Βαλβίδες-τύπου-συστολής-(pinch-valves)

Βαλβίδες τύπου συστολής (pinch valves)

Οι βαλβίδες συστολής αποτελούνται από έναν εξαιρετικά ελαστικό σωλήνα από καουτσούκ που είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα σκληρό περίβλημα. Στο περίβλημα υπάρχει μια εισαγωγή αέρα που μέσω αυτής διοχετεύεται αέρας υπό πίεση στο εσωτερικό του. Ο αέρας, μη μπορώντας να εκτονωθεί αλλού, συστέλλει τα εξωτερικά τοιχώματα του ελαστικού σωλήνα μέχρι του σημείου που σφραγίζει εντελώς η δίοδος στο κέντρο του σωλήνα…

Διαβάστε περισσότερα

Θυρίδες-ακαριαίας-εκκένωσης

Θυρίδες ακαριαίας εκκένωσης

Χρησιμοποιούνται στα στόμια εκροής χοανών - σιλό αδρανών ή άλλων χοντρόκοκκων υλικών, όταν η διαδικασία δοσολογίας γίνεται κατά παρτίδες. Στα παρασκευαστήρια σκυροδέματος συνήθη εφαρμογή έχουν στην προαποθήκη των αδρανών υλικών όπου τα υλικά κάθε παρτίδας ανάμιξης πρέπει να αδειάζουν γρήγορα μέσα στον αναμικτήρα. Σε αντίθεση με τους σύρτες έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Έμβολα-αέρος/λαδιού-–-Ηλεκτροβαλβίδες

Έμβολα αέρος/λαδιού – Ηλεκτροβαλβίδες

Διαθέτουμε πνευματικά έμβολα για τις θυρίδες των αδρανών, την προαποθήκη, την πόρτα του αναμικτήρα κ.α. Αν όμως το παρασκευαστήριό σας έχει υδραυλικά έμβολα, όπως συμβαίνει συχνά με την πόρτα του αναμικτήρα, μπορούμε επίσης να σας προμηθεύσουμε το κατάλληλο έμβολο.


Αυτόματες-Βάνες-Σφαιροκρουνού-(ball-valve)

Αυτόματες Βάνες Σφαιροκρουνού (ball valve)

Οι βάνες σφαιροκρουνού με πνευματικό μηχανισμό κίνησης χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία δομικών υλικών για τη δοσολογία νερού και χημικών πρόσθετων στον αναμικτήρα. Είναι πολύ πιο ανθεκτικές σε σύγκριση με άλλες βάνες και επιπλέον ανοιγοκλείνουν ακαριαία εξαλείφοντας σε μεγάλο βαθμό τα σφάλματα μέτρησης κατά τη δοσολογία. Διατίθενται σε ανοξείδωτο ατσάλι αλλά και σε πλαστικό με σπείρωμα ή φλάντζες. Είναι κατάλληλες για νερό, αέρα, χημικά, πετρέλαιο κ.α.

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικοί-σύνδεσμοι

Ελαστικοί σύνδεσμοι

Ελαστικοί σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται σε όλες τις ζυγαριές για τη σύνδεσή τους με τον αναμικτήρα και τους κοχλίες. Οι σύνδεσμοι είναι η 1η αιτία σφαλμάτων στη ζύγιση του τσιμέντου, δεδομένου ότι, αν είναι από κάποιο υλικό (όπως η σαμπρέλα των ελαστικών που συνηθίζεται) το οποίο σκληραίνει αμέσως από την επαφή με το τσιμέντο και τον ήλιο, τότε τα λάστιχα κρατούν αξιοσημείωτες δυνάμεις, αρκετές να αλλοιώνουν την ακρίβεια της ζύγισης και να ζημιώνουν την επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες-νερού-και-χημικών-προσθέτων

Αντλίες νερού και χημικών προσθέτων

Μελετούμε τις πραγματικές ανάγκες του εργοστασίου σας και σας προσφέρουμε την κατάλληλη αντλία. Είτε πρόκειται για τη μεταφορά καθαρού νερού, είτε ανακυκλωμένου με στερεά κατάλοιπα, είτε υγρών χημικών προσθέτων, έχουμε συσσωρευμένη εμπειρία για να σας προτείνουμε την πιο συμφέρουσα λύση αντλίας.

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανικοί-ηλεκτροδονητές

Βιομηχανικοί ηλεκτροδονητές

H Protem παρέχει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών δονητών OLI, μέλος του ομίλου WAM, που καλύπτουν πολλαπλά πεδία εφαρμογών σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς. Οι βιομηχανικοί δονητές είναι κατάλληλοι για την παραγωγή εξωτερικής δόνησης σε σιλό, μεταφορικές ταινίες, κόσκινα, τροφοδότες κ.ά. Από εφαρμογές τσιμέντου και αδρανών υλικών μέχρι εφαρμογές τροφίμων και ανακύκλωσης υλικών, έχουμε τον κατάλληλο ηλεκτροδονητή για την δική σας εξατομικευμένη εφαρμογή.

Οι δονητές OLI βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και είναι κατασκευασμένοι από ποιοτικά υλικά βαρέως τύπου που εξασφαλίζουν αξιόπιστη λειτουργία για μεγάλο χρόνο. Η φυγόκεντρη δύναμη των ηλεκτροδονητών μπορεί να ανέρχεται μέχρι και τους 26 τόνους, έχοντας παράλληλα πολλαπλές επιλογές τάσης και συχνότητας για να είναι δυνατή η εγκατάσταση ανεξαρτήτως του τύπου παροχής ρεύματος. Έχουν βαθμό προστασίας IP66 έναντι της σκόνης και της επαφής με το νερό ενώ είναι σε συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή οδηγία χαμηλής τάσης 2014/35/UE.

Διαβάστε περισσότερα

Ανταλλακτικά-για-αναμικτήρες

Ανταλλακτικά για αναμικτήρες

Γνήσια ανταλλακτικά και αναλώσιμα για αναμικτήρες διπλού άξονα, πλανητικούς και καθέτου άξονα (pan). Συνεργαζόμαστε με όλους σχεδόν τους γνωστούς κατασκευαστές μίξερ όπως SICOMA, OMG GALLETI, TEKA, CM και άλλους.


Αναμικτήρες-σκυροδέματος-βίαιης-ανάμιξης

Αναμικτήρες σκυροδέματος βίαιης ανάμιξης

Οι αναμικτήρες διπλού οριζοντίου άξονα είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος γιατί χαρακτηρίζονται από:

 • Κατάλληλο σχεδιασμό για σκληρές συνθήκες εργασίες και μεγάλες παραγωγές.
 • Δυνατότητα χωρητικότητας από 1 μέχρι και 8m3 δονισμένου σκυροδέματος ανά ανάμιγμα.
 • Δυνατότητα ανάμιξης μεγάλου εύρους μεγέθους αδρανών υλικών.
 • Ομοιόμορφη κατανομή μέσα στο ανάμιγμα των λεπτόκοκκων και των χοντρόκοκκων υλικών.
 • Υψηλή ταχύτητα ομογενοποίησης που σημαίνει μικρότερο χρόνο ανάμιξης. 
 • Γρήγορο άδειασμα χωρίς διαχωρισμό.
 • Χαμηλές φθορές και κατά συνέπεια μικρό κόστος συντήρησης.
Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματοι-Γρασαδόροι

Αυτόματοι Γρασαδόροι

Η αξία της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός αυτόματου συστήματος λίπανσης στα μηχανήματα της βιομηχανίας δομικών υλικών είναι ακόμη εντελώς υποτιμημένη. Για παράδειγμα, η απροσδόκητη διακοπή της λειτουργίας ενός αναμικτήρα σκυροδέματος εξαιτίας ενός κακώς συντηρημένου ρουλεμάν στοιχίζει στην επιχείρηση πολύ περισσότερο από το κόστος εγκατάστασης ενός αυτόματου γρασαδόρου. Ανεξαρτήτως μάρκας ή μοντέλου αναμικτήρα, τα κινούμενα εξαρτήματά του καθώς και τα σημεία στεγανοποίησης των αξόνων πρέπει να λιπαίνονται διαρκώς.

Διαβάστε περισσότερα

Αναμικτήρες-σκυροδέματος-καθέτου-άξονα

Αναμικτήρες σκυροδέματος καθέτου άξονα

Οι αναμικτήρες καθέτου άξονα, ευρέως γνωστοί και ως πλανητικοί αναμικτήρες, εφαρμόζονται περισσότερο για την ανάμιξη υψηλής ποιότητας σκυροδέματος για τσιμεντοπροϊόντα, προκατασκευές και κονιάματα. Επιτυγχάνουν πολύ καλή ομοιομορφία του παραγομένου υλικού, ειδικά όταν πρόκειται για στεγνές ή ύφυγρες αναμίξεις. Καθαρίζουν και αδειάζουν πολύ καλά και είναι ιδανικοί και για χρωματιστά προϊόντα. Οι πλανητικοί αναμικτήρες διαθέτουν πολλές πόρτες εκκένωσης (μέχρι και τέσσερις για ορισμένα μοντέλα). Λόγω του χαμηλού τους ύψους προσφέρονται και για κινητά παρασκευαστήρια σκυροδέματος.

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμοκυψέλες υπάρχουν πλέον σε όλες τις ζυγαριές των παρασκευαστηρίων σκυροδέματος ακόμη και σε εκείνες που λειτουργούν με μοχλούς (μηχανικές) και παλιότερα είχαν αναλογικά ενδεικτικά όργανα βάρους (τύπου βελόνας). Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία δυναμοκυψελών από πολλούς επώνυμους κατασκευαστές και με αποκλειστικότητα για την ελληνική αγορά τις δυναμοκυψέλες CARDINAL Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα