Σιλό τσιμέντου και χύδην υλικών

Η PROTEM σε συνεργασία με το Ιταλικό εργοστάσιο SCUTTI σχεδιάζει και παραδίδει έτοιμα για λειτουργία μεταλλικά σιλό για αποθήκευση τσιμέντου και διακίνηση κάθε άλλου είδος χύδην υλικού.

Διατίθενται σιλό σε διάφορους τύπους κατασκευής και χωρητικότητα από 20m3 έως 2.500m3. Η κατασκευή τους είναι κυρίως τύπου πάνελ, που συναρμολογούνται με βίδες στο χώρο τελικής εγκατάστασης, ενώ διατίθενται ακόμη τηλεσκοπικά αλλά και μονολιθικά σιλό.

Διαβάστε περισσότερα

Κοχλίες

Για μεταφορά τσιμέντου και άλλων χύδην υλικών

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε κοχλίες διαφορετικών μεγεθών και ικανότητας μεταφοράς. Είναι σχεδιασμένοι για τσιμέντο αλλά και για άλλα χύδην υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία δομικών υλικών όπως άμμος, ασβεστόλιθος, ιπτάμενη τέφρα, γύψος, φίλλερ κ.α.

Διαβάστε περισσότερα

Βαλβίδες ασφαλείας για σιλό

Η βαλβίδα ασφαλείας είναι μια μηχανική συσκευή που εγκαθίσταται στην οροφή του σιλό και είναι σχεδιασμένη για να απελευθερώσει ή να εισαγάγει αέρα στο σιλό από την ατμόσφαιρα κατά την πλήρωση και την εκφόρτωση αντίστοιχα, ώστε να εξισορροπηθεί η πίεση σε περίπτωση που φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο το σιλό παραμένει ακέραιο στις μεταβολές πίεσης που υφίσταται εσωτερικά, καθώς η βαλβίδα ασφαλείας είναι πάντα έτοιμη να προσθέσει ή να αφαιρέσει αέρα σε περίπτωση που η πίεση ξεπεράσει τα προκαθορισμένα όρια.

Η βαλβίδα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και ενδείκνυται για τα σιλό τσιμέντου της βιομηχανίας σκυροδέματος, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και σε κάθε άλλη εφαρμογή που περιλαμβάνει την αποθήκευση χύδην υλικού σε κλειστό δοχείο.

Διαβάστε περισσότερα

Δείκτες στάθμης

Για σιλό τσιμέντου και δεξαμενές αδρανών υλικών

Οι δείκτες στάθμης έχουν σχεδιαστεί για να σηματοδοτούν ηλεκτρικά μέσω περιστροφικής κίνησης για τα μέγιστα ή τα ελάχιστα επίπεδα του υλικού μέσα σε σιλό, δεξαμενές και χοάνες. Είναι η πιο οικονομική λύση για την εποπτεία ενός ή περισσοτέρων σημείων στάθμης.

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα αφράτωσης

Για την υποβοήθηση της ροής των υλικών

Με τα συστήματα αφράτωσης εξασφαλίζεται η ομαλή ροή του τσιμέντου και άλλων χύδην υλικών στον κώνο εξόδου του σιλό αποθήκευσής τους και ταυτόχρονα αποφεύγονται φαινόμενα συσσώρευσης & εναπόθεσής τους μέσα στο σιλό. Η εγκατάστασή τους γίνεται πολύ εύκολα τόσο σε υφιστάμενα όσο και σε καινούργια σιλό.

Διαβάστε περισσότερα

SMARTBOB2

H ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΙΛΟ

Το SmartBob2 αποτελεί την πλέον οικονομική και αξιόπιστη λύση στην μέτρηση της ποσότητας και του βάρους του περιεχομένου των σιλό σας. Είναι κατάλληλο για να μετρά στερεά, πούδρες, υγρά ή ιζήματα με ακρίβεια δίχως να επηρεάζεται από σκόνες, υγρασία, θερμοκρασία υλικού και περιβάλλοντος.

Η εγκατάστασή του είναι από τις ευκολότερες σε σχέση με όλα τα άλλα συστήματα ή μεθόδους μέτρησης στάθμης και δίχως να χρειάζεται βαθμονόμηση. Το SmartBob2 μπορεί να εγκατασταθεί στην κορυφή κάθε είδους σιλό, δεξαμενής ή δοχείου ύψους έως 55m μέτρα και ανεξαρτήτως πλάτους.

Διαβάστε περισσότερα

3DLevelScanner

ΑΚΡΙΒHΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΓΚΟΥ ΓΙΑ ΠΟΥΔΡΕΣ ΚΑΙ ΧΥΔΗΝ ΣΤΕΡΕΑ

Το 3DLevelScanner είναι ο μοναδικός αισθητήρας στάθμης που μετράει πολλαπλά σημεία στην επιφάνεια του υλικού, σε αντίθεση με την συνήθη μέτρηση ενός μόνο σημείου. Το σύστημα υπολογίζει ανέπαφα τον όγκο των αποθεμάτων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν την ανώμαλη τοπογραφία στην επιφάνεια του υλικού. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία βασισμένη στην ακουστική, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική σε πούδρες και χύδην στερεά υλικά που περιέχονται σε σιλό, δεξαμενές, αποθήκες ή ακόμα και σε δεξαμενές ή σορούς.

Οι μοναδικές δυνατότητες 3D χαρτογράφησης του συστήματος επιτρέπουν την οπτική αναπαράσταση των περιεχομένων του σιλό, κάνοντας χρήση της προηγμένης τεχνολογίας χαμηλών συχνοτήτων που διεισδύει στη σκόνη. Το 3DLevelScanner δεν επηρεάζεται αλλά ούτε μετράει λάθος σε περιβάλλοντα με πολύ σκόνη όπως είναι τα σιλό τσιμέντου και άλλων λεπτόκοκκων υλικών (γύψου, μαρμαρόσκονης, ασβέστη, φίλερ κα.) 

Διαβάστε περισσότερα

CNCR-230

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ ΑΝΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

Το ραντάρ ανέπαφης μέτρησης CNCR-230 αποτελεί την ιδανική αξιόπιστη και συνάμα οικονομική λύση για την μέτρηση περιεχομένου σε σιλό, χοάνες, δεξαμενές, κ.λπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις σε αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και 15 μέτρων. Διαθέτει έξοδο δύο καλωδίων 4-20 mA και προσφέρεται είτε με σπείρωμα 1,5’’ είτε με σύνδεση NPT. Τα δεδομένα μέτρησης επιπέδου προβάλλονται από το σύστημα σε ένα τηλέφωνο ή tablet σε απόσταση μέχρι 25 μέτρα, εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το λογισμικό BinView® ή σε ένα PLC.

Τα περιβλήματα είναι ανθεκτικά σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες, έχουν βαθμό προστασίας IP66/IP67, Type 4X και είναι πλήρως προστατευμένα από σκόνη και νερό. Το CNCR-230 αποδίδει σταθερά σε συμπύκνωση, στροβιλισμό και αφρό. Είναι κατάλληλα για χρήση σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές μαζί με την επεξεργασία νερού και λυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση περιεχόμενου σιλό

Οικονομική λύση μέτρησης της ποσότητας μέσα στα σιλό

Με το σύστημα ζύγισης σιλό SiloRe@der δεν έχετε μόνο ένδειξη άδειου ή γεμάτου ούτε ένδειξη ποσοστού βασισμένη σε αισθητήρια μέτρησης στάθμης. Το SiloRe@der χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα αισθητήρια που βιδώνονται στα ποδαρικά ή στον κορμό του σιλό δίχως να απαιτείται η ανύψωση του σιλό ή μετατροπές στα στηρίγματά του.

Διαβάστε περισσότερα

Ζύγιση σιλό

Για όπου απαιτείται μεγάλη ακρίβεια μέτρησης

Εάν αναζητάτε τη μέγιστη ακρίβεια για τη ζύγιση των σιλό σας, τότε η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η τοποθέτηση του σιλό πάνω σε ζυγιστικές βάσεις με δυναμοκυψέλες. Η PROTEM σχεδίασε και διαθέτει ειδικά μελετημένες βάσεις για τα σιλό τσιμέντου που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •