Ζύγιση σιλό

Για όπου απαιτείται μεγάλη ακρίβεια μέτρησης

Εάν αναζητάτε τη μέγιστη ακρίβεια για τη ζύγιση των σιλό σας, τότε η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η τοποθέτηση του σιλό πάνω σε ζυγιστικές βάσεις με δυναμοκυψέλες. Η PROTEM σχεδίασε και διαθέτει ειδικά μελετημένες βάσεις για τα σιλό τσιμέντου που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Το δυσκολότερο σημείο όλης της εφαρμογής είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες εδράζεται το σιλό, οι οποίες πρέπει να είναι έτσι μελετημένες ώστε να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια σε σεισμό και σε δυνατούς ανέμους, δίχως να μειώνεται η ακρίβεια της ζύγισης.

Το δυσκολότερο σημείο όλης της εφαρμογής είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες εδράζεται το σιλό, οι οποίες πρέπει να είναι έτσι μελετημένες ώστε να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια σε σεισμό και σε δυνατούς ανέμους, δίχως να μειώνεται η ακρίβεια της ζύγισης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Για την εγκατάσταση, το σιλό πρέπει να ανυψωθεί με γερανό και αφού τοποθετηθούν οι βάσεις στα ίδια ακριβώς σημεία που πατούσαν προηγουμένως τα πόδια του, να εδραστεί πάνω στις βάσεις και να ασφαλιστεί με 4 ντίζες και παξιμάδια.
 • Το ύψος των βάσεων είναι μόλις 240mm.
 • Για λόγους ακρίβειας, οι κοχλίες που συνδέουν τα σιλό με τη ζυγαριά τσιμέντου και οι σωλήνες πλήρωσης των σιλό θα πρέπει να μην είναι πακτωμένοι σε σταθερά σημεία πέραν των σημείων ανάρτησής τους από τα σιλό.
 • Για τα σιλό χωρητικότητας 50 & 75 t χρησιμοποιούνται δυναμοκυψέλες 25t, ενώ για τα 100 & 125 t σιλό χρησιμοποιούνται 4 των 40t.
 • Το σφάλμα ζύγισης είναι μικρότερο από ± 0,2 % κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι σε ένα σιλό 100 Τ το σφάλμα ζύγισης θα είναι μικρότερο από ± 200 Kg.

Οφέλη από τη εγκατάσταση

 • Δεν θα ξεμείνετε ποτέ ξανά από τσιμέντο στα σιλό σας.
 • Θα εξαλείψετε τον κίνδυνο πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων που εγκυμονούν οι συνήθεις πρακτικές μέθοδοι μέτρησης με βαριοπούλα, σφεντόνα και άλλα ευφάνταστα εργαλεία.
 • Δεν θα υπερφορτώσετε ξανά τα σιλό σας προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος και οικονομικές απώλειες.
 • Αν έχετε εγκατεστημένα φίλτρα αποκονίωσης στα σιλό (όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία), με τις ζυγιστικές βάσεις θα μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τη μέγιστη χωρητικότητα του σιλό δίχως τον κίνδυνο να καταστραφούν οι κυψέλες των φίλτρων με την παραμικρή υπερφόρτωση.
 • Θα μπορείτε να ελέγχετε τις παραλαβές τσιμέντου δίχως την ανάγκη χρήσης γεφυροπλάστιγγας.
 • Θα μπορείτε να μοιράσετε με ασφάλεια ένα φορτίο (αγελάδα) σε δύο ή περισσότερα σιλό όποτε απαιτείται να αυξήσετε το απόθεμα τσιμέντου σας στο μέγιστο δυνατό.

Ηλεκτρονικός ενδείκτης βάρους σιλό και εφαρμογές διαχείρισης

 • To έξυπνο ζυγιστήριο CTZ-52 της PROTEM είναι το ιδανικό ενδεικτικό όργανο βάρους για το σύστημα Ζύγισης Σιλό. Το ιδιαίτερα μικρό μέγεθός του (96x96 mm) επιτρέπει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε βιομηχανική κονσόλα ή στην πόρτα ενός ηλεκτρικού πίνακα.
 • Έχει 5 προγραμματιζόμενες εξόδους και έτσι μπορείτε, δίχως κανέναν πρόσθετο εξοπλισμό, να ορίσετε τα άνω και κάτω όρια βάρους ώστε να ενεργοποιούνται αυτόματα σειρήνες ή ενδεικτικά φανάρια.
 • Το CTZ-52 διαθέτει επίσης θύρα επικοινωνίας RS485 και μέσω αυτής μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε τις ποσότητες των σιλό σας από οποιοδήποτε Η/Υ, Τablet ή από το κινητό σας και να προγραμματίζετε έγκαιρα τον ανεφοδιασμό τους.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα