Δυναμοκυψέλες για γεφυροπλάστιγγες

Το πιο κρίσιμο εξάρτημα στις ηλεκτρονικές γεφυροπλάστιγγες είναι οι δυναμοκυψέλες. Η ποιότητα κατασκευής τους, η αξιοπιστία και ο τρόπος έδρασής τους καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τελική ακρίβεια ζύγισης. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι για την πιστοποίηση μιας πλάστιγγας κατά ΕΣΥΔ απαιτείται να είναι πιστοποιημένος και ολόκληρος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της.

Η δυναμοκυψέλη, παρόλο που εξωτερικά δείχνει να είναι σαν ένα κομμάτι σίδερο με ένα καλώδιο, είναι ένα πολύπλοκο αισθητήριο που η κατασκευή του χρειάζεται τεχνογνωσία και πολύ αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου. Η καθαρότητα του μετάλλου που χρησιμοποιείται, η επεξεργασία της επιφάνειας στην οποία συγκολλώνται τα επιμηκυνσιόμετρα, η ποιότητα της κόλλας καθώς και το περιβάλλον της παραγωγής (πρέπει να είναι αποστειρωμένο) επιδρούν καθοριστικά στην ακρίβεια και τη διάρκεια ζωής μιας δυναμοκυψέλης.

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας όπως είναι αυτό της γεφυροπλάστιγγας, όπου οι θερμοκρασίες λειτουργίας κυμαίνονται από -150 C έως +600 C, με σκόνη και υγρασία που πολλές φορές αγγίζει το 100%, η αξιοπιστία κάθε δυναμοκυψέλης μετράει. Γιατί αν χαλάσει έστω και μία, από τις πολλές που υπάρχουν σε κάθε γεφυροπλάστιγγα, σταματάει να λειτουργεί όλη η πλάστιγγα.

Εξίσου σημαντικό σε βάθος χρόνου είναι η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Εάν μετά από μερικά χρόνια χρειαστεί να αντικατασταθεί μια δυναμοκυψέλη, τότε αυτή πρέπει να είναι ίδια ακριβώς με τις υπόλοιπες της γεφυροπλάστιγγας.

Δυναμοκυψέλες δύο άκρων της σειράς DB από την Cardinal

Οι δυναμοκυψέλες δύο άκρων της σειράς DB από την Cardinal, κατασκευάζονται στην Αμερική από καθαρό ανοξείδωτο ατσάλι και σφραγίζονται ερμητικά, ώστε να είναι απολύτως υδατοστεγείς (IP68) και να προστατεύονται από την οξείδωση.

Είναι ιδανικές για εφαρμογές ζύγισης που απαιτούν πολλαπλές δυναμοκυψέλες όπως οι γεφυροπλάστιγγες. Κάθε δυναμοκυψέλη διαθέτει 10 m καλώδιο. Είναι πιστοποιημένες κατά OIML και διατίθενται σε δυναμικότητες 22.5 t (DB-50000) και 34.0 t (DB-75000).

Δυναμοκυψέλες συμπίεσης της σειράς SCA από την Cardinal

Oι δυναμοκυψέλες συμπίεσης της σειράς SCA από την Cardinal, κατασκευάζονται στην Αμερική από καθαρό ανοξείδωτο ατσάλι και σφραγίζονται ερμητικά, ώστε να είναι απολύτως υδατοστεγείς (IP68) και να προστατεύονται από την οξείδωση.

Είναι οι πιο διαδεδομένες δυναμοκυψέλες που χρησιμοποιούνται σε γεφυροπλάστιγγες. Κάθε δυναμοκυψέλη διαθέτει 10 m καλώδιο. Είναι πιστοποιημένες κατά OIML και διατίθενται σε δυναμικότητες από 22.5t (50Κ-SCA) έως 90.0t (200K-SCA).

Δυναμοκυψέλες δύο άκρων της σειράς HM9B από την Zemic

Οι δυναμοκυψέλες δύο άκρων της σειράς HM9B από την Zemic κατασκευάζονται στην Κίνα από επινικελωμένο κράμα χάλυβα και αποτελούν μια οικονομική και ταυτόχρονα αξιόπιστη λύση. Είναι απολύτως υδατοστεγείς (IP68).

Για την εφαρμογή της δύναμης πάνω στη δυναμοκυψέλη, η Zemic συνοδεύει κάθε δυναμοκυψέλη της με ένα πολύ βολικό κιτ εφαρμογής που αποτελείται από 2 πλάκες και μια μεταλλική σφαίρα. Είναι πιστοποιημένες κατά OIML.

ΔΥΝΑΜΟΚΥΨΕΛΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑ RC3 ΑΠΟ ΤΗΝ FLINTEC

Η Flintec είναι ένας κορυφαίος στον κόσμο κατασκευαστής υψηλής ποιότητας και ακρίβειας αισθητηρίων μέτρησης βάρους για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών τομέων. Oι δυναμοκυψέλες συμπίεσης της σειράς RC3 κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι και σφραγίζονται ερμητικά, ώστε να είναι απολύτως υδατοστεγείς (IP68) και να προστατεύονται από την οξείδωση.

Είναι πολύ διαδεδομένες δυναμοκυψέλες σε γεφυροπλάστιγγες στην Ελλάδα. Κάθε δυναμοκυψέλη διαθέτει 18 m καλώδιο (για τα μοντέλα από 30 έως 100t). Είναι πιστοποιημένες κατά OIML και διατίθενται σε δυναμικότητες από 7,5 t έως 100 t.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •