Κινητό παρασκευαστήριο σκυροδέματος Μοντέλο PRM 50 F.M

Το κινητό συγκρότημα σκυροδέματος PRM 50/6/50 F.M. σχεδιάσθηκε και μελετήθηκε από την PROTEM για να καλύψει κυρίως τις τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ετοίμου σκυροδέματος σε απομακρυσμένες περιοχές όπου η παραγωγή του ετοίμου σκυροδέματος απαιτείται να γίνει στο εργοτάξιο.

Το κινητό συγκρότημα είναι ικανό σε πολύ σύντομο χρόνο από την άφιξή του στο εργοτάξιο, με την προϋπόθεση ότι τα προς ανάμιξη υλικά είναι ήδη στο έργο, να ξεκινήσει να παράγει ποιοτικό σκυρόδεμα. Μεταφέρεται εύκολά με έναν τράκτορα δίχως να χρειάζεται ειδική άδεια μεταφοράς. Κινείται στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δρόμους όπως όλα τα εγκεκριμένα μηχανήματα έργων.

Κανονισμοί

Το κινητό συγκρότημα υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του ΚΤΣ-2016 (Ελληνικός Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος) καθώς και του E.N. 206 (Ευρωπαϊκός Κανονισμός Σκυροδέματος) σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της παραγωγής σκυροδέματος. Κατά την κατασκευή του τηρούνται τα standard του προτύπου DIN 1045 ενώ παράλληλα ακολουθούνται οι διαδικασίες του ποιοτικού συστήματος ISO 9001 της εταιρείας, σε όλες τις φάσεις παραγωγής.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Προδιαγραφές

Μονάδες

Παραγωγική ικανότητα

40 m3/h

Αναμικτήρας βιαίας αναμίξεως πλανητικού τύπου. Ικανότητα (σε συμπυκνωμένο σκυρόδεμα)

1 m3

Μοτέρ πλανητικού αναμικτήρα

50 Hp

Αριθμός διαμερισμάτων για αδρανή

3

Χωρητικότητα αποθήκης αδρανών

3 Χ 20 =60 m3 

Ζυγός αδρανών ικανότητας

3.000 Lt

Ζυγός τσιμέντου ικανότητας

500 Kg 

Ηλεκτρονικός υδρομετρητής με βάνα πνευματική βάνα σφαιροκρουνού

2"

Ζυγιστήριο υγρών χημικών ικανότητας  

40 Lt

Κοχλίας τσιμέντου (από το σιλό στο ζυγιστήριο)

Ø193/6.000mm

Κοχλίας τσιμέντου (από το σιλό στο αναμικτήρα)

Ø223/5.500mm 

Σιλό τσιμέντου

Προαιρετικό κατόπιν ζήτησης

Αεροσυμπιεστής

4 kw / 300 Lt

Αυτοματισμός παραγωγής

PROTEM®  AUTO-LEADER 3000 PROFIT

Ολικό μήκος / πλάτος (χωρίς τράκτορα) 

13,5m / 2,55m

Μέγιστο ύψος μεταφοράς

3,90m

Μέγιστο ύψος εργασίας

4,80m

Μικτό βάρος μεταφοράς

18.000kg

Εγκατεστημένη ισχύς

78KW

Πιστοποίηση

CE

Υγρασιόμετρο

Προαιρετικό

Κοχλίας μεταφοράς σκυροδέματος (από το μίξερ στη βαρέλα)

Προαιρετικό

Ράμπα φόρτωσης της αποθήκης των αδρανών και σύστημα διανομής

Προαιρετικό

Στοιχεία μεταφοράς

Το PR-M50 έχει το σχήμα βαθύπεδου επικαθημένου ημιρυμουλκούμενου οχήματος (low bed single axle semitrailler). Για τη μεταφορά του απαιτείται ένας απλός τράκτορας (φορτηγό) όμοιος με αυτόν που οι τεχνικές εταιρείες μεταχειρίζονται στις νταλίκες τους μεταφοράς αδρανών.

Φτάνοντας στον τελικό προορισμό (εργοτάξιο) με τη χρήση της αεροανάρτησης που διαθέτει η μονάδα το TRAILER ανυψώνεται (με τη χρήση ενός απλού μοχλού) κατά 10 περίπου εκατοστά επιτυγχάνοντας κατ'αυτόν τον τρόπο την εύκολη απεμπλοκή του τράκτορα και παράλληλα την εύκολη τοποθέτηση των δώδεκα (12) ποδαρικών στήριξης.

 • Δεν απαιτείται η κατασκευή ιδιαίτερων έργων θεμελίωσης της μονάδας εκτός από ένα δάπεδο από σκυρόδεμα 13Χ4 m περίπου και ικανότητας σε φορτίο 2,5 Κg/cm2
 • Δεν απαιτείται ράμπα φόρτωσης της αποθήκης των αδρανών, σε περίπτωση που υπάρχει ένας φορτωτής όπως ο Cat 980 ή παρόμοιος, ή όταν εγκατασταθεί το προαιρετικό σύστημα φόρτωσης και διανομής των αδρανών από το έδαφος.

Ανέγερση και θέση σε λειτουργία

Μετά την άφιξη του τρέιλερ στο χώρο λειτουργίας και την σταθεροποίηση-οριζοντίωση του μηχανήματος, πρέπει πρώτα να συναρμολογηθούν τα παραπέτα της αποθήκης των αδρανών. Τα παραπέτα είναι αναδιπλούμενα μεταλλικά πάνελ τα βασικά τμήματα των οποίων κατά τη διαδικασία μεταφοράς αναρτώνται με πείρους από το ικρίωμα του ζυγιστήριου των αδρανών.

Με τη χρήση κάποιου φορτωτή, μεταφέρεται ο κοχλίας τσιμέντου από τη θέση μεταφοράς του στη θέση λειτουργίας και συνδέεται με τη φλάντζα του σιλό τσιμέντου. Το σιλό τσιμέντου φθάνει στο εργοτάξιο με άλλο μεταφορικό μέσο και τοποθετείται σε θέση λειτουργίας από άλλο ανυψωτικό μέσο. Εάν ο πελάτης το επιθυμεί υπάρχει δυνατότητα η μονάδα να συνοδεύεται από ένα ή δύο ειδικά τηλεσκοπικά σιλό ικανότητος 60 τόνων το καθένα. Στην περίπτωση αυτή τα σιλό μεταφέρονται με απλά τριαξονικά φορτηγά και τοποθετούνται με φορτωτή.

Μετά την τοποθέτηση των σιλό και των κοχλιών ο χειριστής συνδέει τους κοχλίες με τον κεντρικό πίνακα με καλώδιο και με υδατοστεγή πρίζα που είναι ήδη συνδεδεμένα με τον κοχλία. Στη συνέχεια ο χειριστής γεμίζει τη δεξαμενή του νερού της μονάδας με νερό και την συνδέει με εξωτερική παροχή τροφοδοσίας νερού. Το ίδιο κάνει συνδέοντας τις δύο αντλίες παροχής χημικών προσθέτων που υπάρχουν στη μονάδα με εξωτερικές δεξαμενές χημικών που πάντα παρέχονται από τους προμηθευτές των χημικών προσθέτων.

Η λειτουργία της μονάδας είναι υπεραυτόματη με τη χρήση μίας μικρής κονσόλας με αδιάβροχη μεμβράνη (το γνωστό μοντέλο PROTEM® AUTO-LEADER 3000 PROFIT). Η κονσόλα είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τον ηλεκτρικό / ηλεκτρονικό πίνακα που είναι τοποθετημένος στο πλαίσιο του trailer και με το μακρύ καλώδιό της μπορεί να λειτουργήσει είτε επάνω στη μονάδα είτε από απόσταση μέσα σε μία μικρή καμπίνα που πάντα διαθέτουν τα εργοτάξια.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •