Hydro-Probe Orbiter

Μέτρηση υγρασίας σε πλανητικούς αναμικτήρες και μεταφορείς

Το Hydro-Probe Orbiter είναι παγκοσμίως ο πρώτος περιστρεφόμενος ψηφιακός αισθητήρας με μικροκύματα, σχεδιασμένος ειδικά για τη μέτρηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο εσωτερικό ενός πλανητικού αναμικτήρα. Διαθέτει μια εναλλάξιμη μετρητική κεφαλή που είναι αποσπασμένη από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κυκλώματα, η οποία εισχωρεί και περιστρέφεται μέσα στο υλικό παρέχοντας έτσι μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις της υγρασίας και της θερμοκρασίας του υλικού που αναμιγνύεται. Είναι ιδανικός στην παραγωγή τσιμεντοπροϊόντων.

Η εγκατάσταση υγρασιομέτρων στους αναμικτήρες των εργοστασίων τσιμεντοπροϊόντων και προκατασκευών είναι απολύτως απαραίτητη, δεδομένου ότι ο έλεγχος και η διατήρηση σταθερής της υγρασίας του τελικού προϊόντος είναι ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας διασφάλισης της ποιότητας και εξοικονόμησης Α’ Υλών λόγω αστοχιών. Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ ετοίμου σκυροδέματος που μεταφέρεται με οχήματα στην οικοδομή και αυτού που προορίζεται για τσιμεντοπροϊόντα, σχετίζονται με την ποσότητα του νερού στο ανάμιγμα και με την ομογενοποίησή του.

Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί και στο έτοιμο σκυρόδεμα αλλά όχι τόσο καθοριστικοί για την απόρριψή μιας παρτίδας (χαρμανιάς), όπως συμβαίνει στα τσιμεντοπροϊόντα. Διότι στα εργοστάσια τσιμεντοπροϊόντων κάθε ανάμιγμα δεν επιδέχεται καμία πρόσθετη επεξεργασία μετά την έξοδό του από τον αναμικτήρα. Πάει απευθείας στα καλούπια των προϊόντων και αν δεν είναι σωστή η ποσότητα του νερού τότε στην καλύτερη περίπτωση τα παραγόμενα προϊόντα βγαίνουν ελαττωματικά. Ακόμη όμως και να είναι σωστό το νερό πρέπει το κάθε χαρμάνι να είναι απόλυτα ομογενοποιημένο μετά τον αναμικτήρα για να υπάρχει συνεχώς το ίδιο αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το Hydro-Probe Orbiter μπορεί να σχεδιάστηκε κυρίως για εταιρίες σκυροδέματος, μπορεί όμως να τοποθετηθεί και ως ένας στατικός αισθητήρας κάτω από ένα δοχείο ή πάνω από μια μεταφορική ταινία. Συνεπώς είναι ένα προσαρμόσιμο αισθητήριο υγρασίας για χρήση και σε άλλες πρώτες ύλες όπως η άμμος, τα αδρανή υλικά, τα δημητριακά και οι ζωοτροφές.

Γρήγορη επισκόπηση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Το Hydro-Probe Orbiter αποτελείται από 2 μέρη - την κεντρική μονάδα που στεγάζει τα ηλεκτρονικά και τις συνδέσεις, και τον βραχίονα με τον αισθητήρα από σκληρό κεραμικό υλικό στο άκρο του. Τόσο ο αισθητήριος βραχίονας όσο και η κεραμική κεφαλή μπορούν να αντικατασταθούν ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη αντικατάστασης ολόκληρου του αισθητήρα. Για να παρατείνεται η διάρκεια της ζωής του βραχίονα διατίθενται προστατευτικά δαχτυλίδια από αντιτριβικό υλικό που αντικαθίστανται μόλις φθαρούν.
 • Διαθέτει 32 bit μικροεπεξεργαστή και παρέχει 2 αναλογικές εξόδους (0-10 V ή 4-20 mA) και μια σειριακή θύρα RS485 οπτικά απομονωμένη για επικοινωνία μέσω πρωτοκόλλου.
 • Διαθέτει 2 εισόδους για ενεργοποίηση START/STOP του αυτόματου υπολογισμού μέσου όρου υγρασίας σε κάθε παρτίδα και για την εναλλαγή της εξόδου του από τιμή υγρασίας σε τιμή θερμοκρασίας.

Πλεονεκτήματα

 • Σημαντικά πιο βελτιωμένες μετρήσεις λόγω της περιστρεφόμενης μετρητικής κεφαλής σε σχέση με τα στατικά αισθητήρια στον πάτο.
 • Γρήγορες και σταθερές μετρούμενες τιμές υγρασίας που δεν επηρεάζονται από τα πέδιλα ανάμιξης.
 • Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι ξεχωριστά από την επιφάνεια μέτρησης η οποία βρίσκεται στο άκρο ενός ειδικού βραχίονα που αντικαθίσταται ανεξάρτητα από το υπόλοιπο τμήμα του υγρασιομέτρου
 • Πιο εύκολη εγκατάσταση χωρίς να απαιτείται τρύπα στο κέλυφος και τις επενδύσεις του αναμικτήρα.

Εγκατάσταση

Σε αντίθεση με άλλους αισθητήρες που τοποθετούνται στον πάτο του αναμικτήρα έτσι ώστε το υλικό να ρέει πάνω από την επιφάνεια του αισθητήρα, το Hydro-Probe Orbiter τοποθετείται πάνω στο περιστρεφόμενο μπράτσο μιας ξύστρας του αναμικτήρα. Έτσι η μετρητική κεφαλή του κινείται γρήγορα μέσα στο μίγμα, σε απόσταση περίπου 50mm πάνω από τον πάτο, παρέχοντας πολύ πιο γρήγορη απόκριση στις αλλαγές της υγρασίας.

Ειδικά για τις περιπτώσεις εγκατάστασης σε πλανητικούς αναμικτήρες, προτείνεται η χρήση ενός ειδικού περιστρεφόμενου συνδέσμου των ηλεκτρικών σημάτων που τοποθετείται στο καπάκι του αναμικτήρα. Ο σύνδεσμος αυτός (Rotating Connector) απλοποιεί την ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ της ηλεκτρονικής μονάδας του αισθητηρίου στο εσωτερικό του αναμικτήρα και του καλωδίου που μεταφέρει τα σήματα στο αυτοματισμό.

Παρακάτω παραθέτουμε τυπικά παραδείγματα εγκατάστασης του Hydro-Mix

hydro probe orbiter egkatastasi

Αντοχή στη διάβρωση

Ο βραχίονας του αισθητήρα προσφέρεται με εναλλάξιμους προστατευτικούς δακτυλίους από αντιτριβικό υλικό. Έτσι προστατεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από την διάβρωση που προκαλεί τη τριβή με το σκυρόδεμα. Εκτός από το βραχίονα και η επιφάνεια μέτρησης είναι από αντιτριβικό υλικό και όταν φθαρεί αλλάζεται μόνο αυτή.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα