Αναβάθμιση παλαιών μηχανών θραύσης

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗΣ ‘Η ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΡΕΣΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ PROTEM

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψετε την υφιστάμενη πρέσα σας σε πλήρως αυτόματη ώστε να εναρμονιστείτε με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 12390-4. Διατηρώντας το πλαίσιο της παλιάς σας πρέσας και εγκαθιστώντας τον εξοπλισμό μας θα μπορείτε πλέον να εκτελείτε τις θραύσεις των δοκιμίων σας με αυτόματη ρύθμιση και διατήρηση του ρυθμού φόρτισης (σταθερή ταχύτητα) αλλά και με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα των θραύσεων (ΜPa).

Η PROTEM ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη λύση αναβάθμισης παλαιών μηχανών θραύσης δοκιμίων που έχει εφαρμογή σε όλους τους τύπους μηχανών.

Με την λύση μας, προτείνουμε την ολοκληρωτική αντικατάσταση του παλιού ελαιοδυναμικού συστήματός της πρέσας σας καθώς και όλων των ηλεκτρολογικών-ηλεκτρονικών κυκλωμάτων μέτρησης. Διατηρούμε μόνο το πλαίσιο φόρτισης και όλα τα παρελκόμενά του (έμβολο, κεφαλή πλάκες κλπ.) με την προϋπόθεση βεβαίως ότι αυτά λειτουργούν σωστά.

Η προτεινόμενη λύση αποτελείται από μια αυτόνομη συμπαγή μονάδα παροχής υδραυλικής πίεσης (ελαιοδυναμικό σύστημα) που τροφοδοτεί το έμβολο της παλιάς πρέσας και από έναν πίνακα ηλεκτρονικής διαχείρισης που ελέγχει πλήρως την πρέσα.

ΕΛΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Συμπαγής κατασκευή (όλα σε ένα) με ενσωματωμένο και τον πίνακα ηλεκτρονικής διαχείρισης. Διαθέτει ρόδες κύλισης και χειρολαβή για την εύκολη μετακίνηση και περιλαμβάνει:

 • Δοχείο λαδιού χωρητικότητας 30lt με ένδειξη στάθμης και θερμοκρασίας.
 • Διβάθμια αντλία λαδιού στο εσωτερικό του δοχείου αποτελούμενη από α) γραναζωτή αντλία χαμηλής πίεσης β) Εμβολοφόρο ακτινική αντλία υψηλής πίεσης.
 • Χάρη στη διβάθμια αντλία μειώνεται ο χρόνος (έως και 50%) μέχρι να φτάσει το δοκίμιο να ακουμπήσει στην πάνω πλάκα και συνεπώς η συνολική διάρκεια κάθε δοκιμής θραύσης.
 • Μέγιστη πίεση λειτουργίας 700 bar.
 • Μπλοκ βαλβίδων διανομής για τον έλεγχο της φοράς ροής του λαδιού που πιέζει η διβάθμια αντλία. Ενσωματώνει μια βαλβίδα ασφαλείας (σε περίπτωση υπερπίεσης) και υποδοχή για το αισθητήριο μέτρησης της πίεσης.
 • Αισθητήριο μέτρησης της πίεσης, πολύ υψηλής ακρίβειας 0,05% FS. Μετράει ακόμη την θερμοκρασία περιβάλλοντος καθώς και του λαδιού και κάνει αυτόματη αντιστάθμιση παρέχοντας έτσι την ίδια ακρίβεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας.
 • Ηλεκτρικό κινητήρα 380V / 50hz / 1,00 Kw
 • Εξωτερικό φίλτρο λαδιού για την κατακράτηση ξένων σωματιδίων που μπορεί να υπάρχουν στο υδραυλικό κύκλωμα (σύνηθες φαινόμενο σε παλιές πρέσες).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΕΣΑΣ

Ο πίνακας είναι μεταλλικός, IP54, με πόρτα επίσκεψης. Είναι στερεωμένος πάνω σε βάση στο δοχείο του ελαιοδυναμικού συστήματος και περιλαμβάνει:

 • PLC με ειδικό λογισμικό της PROTEM για την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας φόρτισης.
 • Inverter για τη ρύθμιση της ταχύτητας φόρτισης μέσω της ρύθμισης των στροφών του κινητήρα της αντλίας.
 • Λογισμικό scada της PROTEM για το χειρισμό , την εποπτεία και την εκτέλεση των δοκιμών. Το λογισμικό μας δεν χρειάζεται εγκατάσταση αφού πρόκειται για web application που λειτουργεί μέσω του browser σε οποιαδήποτε συσκευή (PC, laptop, Tablet ). Ο χειρισμός της μηχανής και η ανάγνωση των ενδείξεων γίνεται μέσω της οθόνης της εξωτερικής συσκευής δηλαδή του H/Y ή κάποιου tablet.
 • Δυνατότητα σύνδεσης της πρέσας απευθείας (plug and play) με το λογισμικό διαχείρισης εργαστηρίου Betolink® Laboratory.
 • Πρόσθετο μπουτόν START πάνω στον πίνακα ηλεκτρονικής διαχείρισης καθώς και μπουτόν EMERGENCY STOP.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΜΑΣ

 • Θα εξοικονομήσετε χρήματα αφού δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια πρέσα.
 • Θα μπορείτε να εκτελείτε τις θραύσεις των δοκιμίων σας με αυτόματη ρύθμιση και διατήρηση του ρυθμού φόρτισης (σταθερή ταχύτητα) όπως προβλέπει ο νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος ΚΤΣ 2016 και το πρότυπο ΕΝ 12390-4.
 • Θα αυξηθεί η ακρίβεια των μετρήσεών σας, καθώς το σύστημά μέτρησης και καταγραφής μας είναι πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας από οποιοδήποτε υφιστάμενο σύστημα. Όλες οι πρέσες που αναβαθμίζουμε, χαρακτηρίζονται Κλάσης 1 κατά EN ISO 7500-1 μετά από την διακρίβωση που γίνεται από διαπιστευμένους φορείς (είναι υποχρέωση και ευθύνη του πελάτη).
 • Αν στο μέλλον απαιτηθεί να αντικατασταθεί το πλαίσιο της πρέσας, είτε γιατί ενδέχεται να χαλάσει και η επισκευή του μπορεί να είναι ασύμφορη, είτε γιατί μπορεί να θελήσετε να αυξήσετε την ικανότητά της (πχ από 2.000 σε 3.000KN), αυτό θα μπορεί να γίνει εύκολα διατηρώντας τον εξοπλισμό μας ίδιο και αντικαθιστώντας μόνο το πλαίσιο με καινούργιο της PRΟΤΕΜ ή άλλου οίκου.
 • Η πρέσα θα γίνει πολύ πιο απλή στη χρήση και μπορούν ακόμη και άπειροι χειριστές να εκτελούν τις δοκιμές ευκολότερα και ταχύτερα από ό,τι σήμερα.
 • Θα μειωθούν σημαντικά τα επίπεδα θορύβου στο χώρο λειτουργίας της πρέσας (<60 dB).
 • Οι τακτικές διακριβώσεις της πρέσας θα γίνονται πολύ πιο εύκολα και με μικρότερα σφάλματα χάρη στην ειδική ρουτίνα καλιμπραρίσματος που ενσωματώνει το SCADA λογισμικό της PROTEM.
 • Η τεχνική υποστήριξή σας θα γίνεται πλέον από την PROTEM

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 • Η λύσης μας έχει εφαρμογή σε όλες τις πρέσες του εμπορίου, εγχώριες ή του εξωτερικού .
 • Είτε έχετε μια παλιά πρέσα με μηχανική ένδειξη (βελόνα), είτε μια νεότερη με ηλεκτρονικά όργανα που όμως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του ΚΤΣ 2016, ο εξοπλισμός μας μπορεί να αναβαθμίσει πλήρως την πρέσα σας αλλά και να συνδεθεί με το λογισμικό μας διαχείρισης εργαστηρίου .

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα