Φίλτρα αποκονίωσης και βαλβίδα ασφαλείας

Για σιλό τσιμέντου

Ο κορμός του φίλτρου είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες από 100% πολυεστέρα και αντικαθίστανται πολύ εύκολα μέσω του ανοιγόμενου καπακιού στην οροφή του φίλτρου.

Το προτεινόμενο από την PROTEM ΦΙΛΤΡΟ έχει διάμετρο Ø794mm και ύψος 1260mm. Έχει κορμό κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για μακροχρόνια ανοχή στη διάβρωση. Έχει 4 κυψέλες φίλτρανσης, συνολικής επιφάνειας φιλτραρίσματος 24 m2 και ικανότητας καθαρισμού 1800 m3/h αέρα.

Ενδείκνυται και για 2 σιλό που θα πρέπει όμως να ενωθούν με σωλήνα ”Λ” και να έχουν ανεξάρτητη βαλβίδα ασφαλείας το καθένα. Οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες από 100% πολυεστέρα και αντικαθίστανται πολύ εύκολα μέσω του ανοιγόμενου καπακιού στην οροφή του φίλτρου. Ο καθαρισμός των κυψελών γίνεται αυτόματα με πεπιεσμένο αέρα. Για την εγκατάστασή του στην οροφή των σιλό παρέχεται ειδική φλάντζα ύψους 130mm.

Χάρη στις μικρές του διαστάσεις και στην εύκολη πρόσβασή στο εσωτερικό του η συντήρησή του μπορεί να γίνεται με πλήρη ασφάλεια και απροβλημάτιστα από το προσωπικό σας.

Απόδοση φίλτρου 99,9 %. Περιορίζει τη σκόνη στην έξοδο σε <20mg/m3 !

Σημαντικές πληροφορίες για τη σωστή λειτουργία του φίλτρου

 • Η αφαίρεση της υγρασίας από τον αέρα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των κυψελών του φίλτρου είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διάρκεια ζωής τους αλλά και την απόδοση του φίλτρου. Η απλή υδατοπαγίδα που συνήθως χρησιμοποιείται στην παροχή του αέρα από το κομπρεσέρ δεν είναι τόσο αποδοτική. Η καλύτερη λύση είναι η εγκατάσταση ενός ξηραντήρα αέρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει ο αέρας που πηγαίνει στα φίλτρα να έχει λάδι όπως συμβαίνει με την παροχή αέρα στα έμβολα.
 • Η εντολή καθαρισμού των κυψελών δίνεται με το πάτημα ενός μπουτόν που συνδέεται στον ενσωματωμένο ηλεκτρονικό ελεγκτή του φίλτρου. Ο ελεγκτής κατόπιν δίνει αυτόματα και διαδοχικά εντολές στις ηλεκτροβαλβίδες ψεκασμού αέρα πάνω στις κυψέλες προκειμένου αυτές να καθαρίσουν.
 • Η εντολή καθαρισμού πρέπει να δίνεται μερικά λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τροφοδοσίας του σιλό από την αγελάδα. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΜΟΛΙΣ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΙΛΟ!
 • Οι κυψέλες, αναλόγως τη χρήση και την ποιότητα του αέρα, έχουν ημερομηνία λήξης. Όπως συμβαίνει και με το φίλτρο του αυτοκινήτου, πρέπει και αυτές να ελέγχονται κάθε έξι ή δώδεκα μήνες και να καθαρίζονται εξωτερικά του φίλτρου με πεπιεσμένο αέρα.
 • Αν το σιλό γεμιστεί με παραπάνω τσιμέντο και αυτό φτάσει μέχρι το φίλτρο, τότε οι κυψέλες δεν θα μπορούν να καθαρίσουν με το αυτόματο σύστημα καθαρισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται η αντικατάσταση των κυψελών.
 • Για την αποφυγή του προηγούμενου φαινομένου προτείνεται η εγκατάσταση δείκτη άνω στάθμης στο σιλό που θα ενεργοποιεί μια εξωτερική σειρήνα.

Βαλβίδα ασφαλείας για σιλό

valvida asfaleias gia silo

Η βαλβίδα ασφαλείας προστατεύει τα σιλό κατά τη διάρκεια πλήρωσης ή εκφόρτωσής τους από πιθανή υπερπίεση ή υποπίεση. Η εγκατάστασή της επιβάλλεται σε κάθε σιλό διότι σε περίπτωση που στομώσει το φίλτρο ή η εξαέρωση (όταν δεν έχει εγκατασταθεί φίλτρο) υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να αποκολληθεί η οροφή του σιλό ή να συμπιεστούν τα τοιχώματά του προς το εσωτερικό του. Έχουν συμβεί πολλά τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα.

Η βαλβίδα συνοδεύεται από δακτύλιο εφαρμογής στο σιλό Φ250.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •