Μέτρηση περιεχόμενου σιλό

Οικονομική λύση μέτρησης της ποσότητας μέσα στα σιλό

Με το σύστημα ζύγισης σιλό SiloRe@der δεν έχετε μόνο ένδειξη άδειου ή γεμάτου ούτε ένδειξη ποσοστού βασισμένη σε αισθητήρια μέτρησης στάθμης. Το SiloRe@der χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα αισθητήρια που βιδώνονται στα ποδαρικά ή στον κορμό του σιλό δίχως να απαιτείται η ανύψωση του σιλό ή μετατροπές στα στηρίγματά του.

Το SiloRe@der σας ενημερώνει για την ποσότητα του περιεχόμενου στα σιλό σας. Μετράει το πραγματικό βάρος του σιλό και του περιεχόμενου του σε κιλά (Kg) δίχως να απαιτείται η έδραση του σιλό πάνω σε δυναμοκυψέλες. Το SiloRe@der μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα, εκτός από σιλό, και σε οποιοδήποτε δοχείο ή δεξαμενή και να μετράει το βάρος του περιεχόμενου που μπορεί να είναι: Τσιμέντο, άμμος, αδρανή υλικά, αλεύρι, σπόροι όπως καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι, κριθάρι και βρόμη, μεταλλεύματα, κάρβουνο, χημικά, πλαστικό, ακόμα και υγρά ή υγροποιημένα αέρια.

Με το σύστημα ζύγισης σιλό SiloRe@der δεν έχετε μόνο ένδειξη άδειου ή γεμάτου ούτε ένδειξη ποσοστού βασισμένη σε αισθητήρια μέτρησης στάθμης. Το SiloRe@der χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένα αισθητήρια που βιδώνονται στα ποδαρικά ή στον κορμό του σιλό δίχως να απαιτείται η ανύψωση του σιλό ή μετατροπές στα στηρίγματά του.

Και το κυριότερο: Το σύστημα κοστίζει λίγο περισσότερο από άλλα αισθητήρα στάθμης υψηλών προδιαγραφών όπως είναι τα υπερήχων, τα χωρητικά κ.ά.

SiloRe@der το βιδωτό και οικονομικό σύστημα ζύγισης σιλό από την Protem

Πλεονεκτήματα του SiloRe@der

 • Για την εγκατάσταση δεν χρειάζεται να αδειάσουν τα σιλό ή να διακόψει τη λειτουργία του το εργοστάσιο.
 • Τα αισθητήρια βιδώνονται απλά στα 4 πόδια του σιλό και συνδέονται στο ενδεικτικό όργανο.
 • Η αναμενόμενη ακρίβεια ζύγισης είναι ±5% και στη χειρότερη περίπτωση (εξαρτάται από το σιλό) μέχρι ±10%.
 • Δεν απαιτούνται μηχανολογικές μετατροπές για την εφαρμογή του συστήματος.
 • Η εγκατάσταση είναι εύκολη και μπορεί να γίνει ακόμη και από τον πελάτη.
 • Μετά την εγκατάσταση δεν χρειάζεται καμία συντήρηση.
 • Αν αλλάξετε το σιλό στο μέλλον απλώς ξεβιδώνετε τα αισθητήρια και τα εφαρμόζετε στο καινούργιο σιλό.

Αρχή λειτουργίας

 • Στην μεταλλική επιφάνεια κάθε αισθητήρα του SiloRe@der υπάρχουν κολλημένα 4 λεπτά φύλλα, σε μορφή φιλμ, που λέγονται επιμηκυνσιόμετρα. Αυτά έχουν την δυνατότητα να μεταβάλουν την αντίστασή τους ανάλογα με την παραμόρφωσή τους η οποία προκαλείται από τη συμπίεση ή την επιμήκυνση του μετάλλου.
 • Στην ουσία κάθε αισθητήρας του SiloRe@der είναι μια δυναμοκυψέλη που βιδώνεται πάνω στην μεταλλική επιφάνεια κάθε ποδιού ενός σιλό και μετράει την συμπίεση αυτής της επιφάνειας που οφείλεται στο βάρος του περιεχόμενου του σιλό. Με άλλα λόγια ο αισθητήρας μετράει τις πολύ μικρές μεταβολές στο μήκος του μετάλλου μεταξύ τον δύο οπών στις οποίες βιδώνεται.
 • Το ενδεικτικό όργανο στο οποίο συνδέονται οι αισθητήρες, μετράει τη μεταβολή της αντίστασής τους και την μετατρέπει σε βάρος.

Οφέλη από την εγκατάσταση

 • Δεν θα ξεμείνετε ποτέ ξανά από τσιμέντο στα σιλό σας.
 • Θα εξαλείψετε τον κίνδυνο πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων που εγκυμονούν οι συνήθεις πρακτικές μέθοδοι μέτρησης με βαριοπούλα, σφεντόνα και άλλα ευφάνταστα εργαλεία.
 • Δεν θα υπερφορτώσετε ξανά τα σιλό σας προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος και οικονομικές απώλειες.
 • Αν έχετε εγκατεστημένα φίλτρα αποκονίωσης στα σιλό (όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία), με το Silore@der θα μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τη μέγιστη χωρητικότητα του σιλό δίχως τον κίνδυνο να καταστραφούν οι κυψέλες των φίλτρων με την παραμικρή υπερφόρτωση.

Ενδεικτικό όργανο και εφαρμογές διαχείρισης

 • To έξυπνο ζυγιστήριο CTZ-52 της PROTEM είναι το ιδανικό ενδεικτικό όργανο βάρους για το σύστημα SiloRe@der. Το ιδιαίτερα μικρό μέγεθός του (96x96 mm) επιτρέπει την τοποθέτησή του σε οποιαδήποτε βιομηχανική κονσόλα ή στην πόρτα ενός ηλεκτρικού πίνακα.
 • Έχει 5 προγραμματιζόμενες εξόδους και έτσι μπορείτε, δίχως κανέναν πρόσθετο εξοπλισμό, να ορίσετε τα άνω και κάτω όρια βάρους ώστε να ενεργοποιούνται αυτόματα σειρήνες ή ενδεικτικά φανάρια.
 • Το CTZ-52 διαθέτει επίσης θύρα επικοινωνίας RS485 και μέσω αυτής μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε τις ποσότητες των σιλό σας από οποιοδήποτε Η/Υ, Τablet ή από το κινητό σας και να προγραμματίζετε έγκαιρα τον ανεφοδιασμό τους.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια!

Τον Ιούνιο κλείνουμε τα 35! 35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, με νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα