Αναμικτήρες σκυροδέματος βίαιης ανάμιξης

Οι αναμικτήρες διπλού οριζοντίου άξονα είναι οι πλέον κατάλληλοι για τη βιομηχανία έτοιμου σκυροδέματος γιατί χαρακτηρίζονται από:

 • Κατάλληλο σχεδιασμό για σκληρές συνθήκες εργασίες και μεγάλες παραγωγές.
 • Δυνατότητα χωρητικότητας από 1 μέχρι και 8m3 δονισμένου σκυροδέματος ανά ανάμιγμα.
 • Δυνατότητα ανάμιξης μεγάλου εύρους μεγέθους αδρανών υλικών.
 • Ομοιόμορφη κατανομή μέσα στο ανάμιγμα των λεπτόκοκκων και των χοντρόκοκκων υλικών.
 • Υψηλή ταχύτητα ομογενοποίησης που σημαίνει μικρότερο χρόνο ανάμιξης. 
 • Γρήγορο άδειασμα χωρίς διαχωρισμό.
 • Χαμηλές φθορές και κατά συνέπεια μικρό κόστος συντήρησης.

H PROTEM είναι εδώ και πολλά χρόνια επίσημος συνεργάτης της εταιρείας SICOMA. Έχουμε εγκαταστήσει πολλούς αναμικτήρες SICOMA σε καινούργια παρασκευαστήρια μας ή άλλων κατασκευαστών όπου αντικαταστήσαμε μόνο τον αναμικτήρα. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι αναμικτήρες SICOMA έχουν μια από τις καλύτερες σχέσεις ποιότητας και τιμής (value for money) στην αγορά ενώ παράλληλα η αξιοπιστία τους είναι εμπράκτως δοκιμασμένη από της εταιρεία μας.

Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, οι αναμικτήρες μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα εξαρτήματα και επιλογές για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας, της ποιότητας ανάμιξης και του προσδόκιμου χρόνου ζωής.

H PROTEM είναι εδώ και πολλά χρόνια επίσημος συνεργάτης της εταιρείας SICOMA. Έχουμε εγκαταστήσει πολλούς αναμικτήρες SICOMA σε καινούργια παρασκευαστήρια μας ή άλλων κατασκευαστών όπου αντικαταστήσαμε μόνο τον αναμικτήρα. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι αναμικτήρες SICOMA έχουν μια από τις καλύτερες σχέσεις ποιότητας και τιμής (value for money) στην αγορά ενώ παράλληλα η αξιοπιστία τους είναι εμπράκτως δοκιμασμένη από της εταιρεία μας.

Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, οι αναμικτήρες μπορούν να εξοπλιστούν με διάφορα εξαρτήματα και επιλογές για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας, της ποιότητας ανάμιξης και του προσδόκιμου χρόνου ζωής.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μειωτήρες
Η 1η μείωση επιτυγχάνεται μέσω της μετάδοσης της κίνησης από τους κινητήρες στους μειωτήρες με τροχαλία και με μια ειδική άρθρωση σταθερής ταχύτητας για να διατηρεί τους άξονες συγχρονισμένους. Η χαμηλή ταχύτητα εισόδου στους μειωτήρες επιτρέπει στο λάδι λίπανσης να λειτουργεί με χαμηλό θερμικό φορτίο.

Η σύνδεση μεταξύ μειωτήρων και του θαλάμου ανάμιξης γίνεται με το αποκλειστικό χιτώνιο σύνδεσης, το οποίο αναπτύχθηκε με την πάροδο των χρόνων για να διευκολύνει και να επιταχύνει τη συντήρηση των υποστηριγμάτων των αξόνων. Αυτό το χιτώνιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί εύκολα δίνοντας πρόσβαση στην υποστήριξη κάθε άξονα και σε περίπτωση συντήρησης, ελαχιστοποιείται ο χρόνος διακοπής της λειτουργίας του εργοστασίου.

Θάλαμος ανάμιξης
Ο θάλαμος ανάμιξης είναι επενδεδυμένος με Ni-Hard εναλλάξιμα πλακίδια από χυτοσίδηρο ελάχιστης σκληρότητας 530HB πάχους 15mm. Τα μπράτσα ανάμιξης είναι χαμηλού προφίλ για να αποφεύγεται η συσσώρευση υλικών και κατασκευάζονται από σφαιροειδή χυτοσίδηρο.

Τα πέδιλα ανάμιξης κατασκευάζονται από Ni-Hard χυτοσίδηρο ελάχιστης σκληρότητας 530HB. Τόσο τα μπράτσα όσο και τα πέδιλα είναι βιδωτά πάνω στους άξονες. Υπάρχει δυνατότητα προαιρετικής επιλογής μεγαλύτερου πάχους αντιτριβικών πλακιδίων επένδυσης του θαλάμου.

Πόρτα εκφόρτωσης
Η κίνηση της πόρτας εκφόρτωσης γίνεται μέσω υδραυλικού συστήματος. Το σφράγισμα της πόρτας εξασφαλίζεται μέσω ενός αισθητήρα πίεσης που ενσωματώνεται στο ελαιοδυναμικό σύστημα. Σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής ρεύματος η πόρτα μπορεί να ανοίξει μέσω της χειροκίνητης αντλίας εκτάκτου ανάγκης.

Έδραση αξόνων και στεγανά
Το σύστημα έδρασης των αξόνων, που είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την SICOMA, αποτελείται από δύο ξεχωριστά χιτώνια. Τα ρουλεμάν είναι εξωτερικά του θαλάμου ανάμιξης εμβαπτισμένα μέσα σε λουτρό λαδιού μακράς αντοχής. Η στεγανοποίηση των αξόνων επιτυγχάνεται με ένα αποκλειστικό σύστημα δίσκων αντίθετης περιστροφής, και λιπαίνεται διαρκώς με υγρό γράσο υπό ελεγχόμενη πίεση.

Αυτόματος Γρασαδόρος
Το γράσο που χρειάζεται για τη λίπανση του συστήματος δίσκων αντίθετης περιστροφής, παρέχεται από μια αντλία και έναν προοδευτικό διανομέα ο οποίος κατανέμει ομοιόμορφα την απαραίτητη ποσότητα γράσου (6 gr/h) σε κάθε στεγανό. Ένα φίλτρο υψηλής απόδοσης απομακρύνει πιθανές ακαθαρσίες που μπορεί να εισέλθουν στο κύκλωμα όταν το δοχείο γράσου επανατροφοδοτείται.

Μονάδα επιτήρησης
Ο αναμικτήρας έρχεται εξοπλισμένος με διάφορους εργοστασιακούς αισθητήρες: Αισθητήρια στάθμης και θερμοκρασίας λαδιού στους μειωτήρες και στη δεξαμενή λαδιού. Αισθητήρια θερμοκρασίας στους 2 κινητήρες, αισθητήρες στάθμης και πίεσης για το αυτόματο σύστημα λίπανσης.

Η PROTEM έχει αναπτύξει έναν ειδικό προαιρετικό ελεγκτή με την εμπορική ονομασία “MIXER MIND” στον οποίο συνδέονται όλα τα αισθητήρια καθώς και ο γρασαδόρος. Ο ελεγκτής ενημερώνει τον χειριστή στην οθόνη του για το είδος κάθε πιθανής δυσλειτουργίας- συναγερμού και δίνει σήμα στον αυτοματισμό του εργοστασίου. Μέσω του ελεγκτή μπορεί να προγραμματιστεί και η λειτουργία του γρασαδόρου αναλόγως με τις ιδιαιτερότητες κάθε εγκατάστασης.

Κάλυμμα αναμικτήρα
Τo καπάκι του αναμικτήρα είναι υπερυψωμένο (500 mm) και έτσι δεν λερώνεται εύκολα από το σκυρόδεμα. Στη μια πλευρά του καλύμματος υπάρχουν 2 πόρτες που καθιστούν εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση στο εσωτερικό για συντήρηση. Κάθε πόρτα διαθέτει πορτάκι επιθεώρησης που προστατεύεται με μεταλλικό πλέγμα, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να δει το εσωτερικό του αναμικτήρα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει την μεγάλη πόρτα. Στις μεγάλες πόρτες υπάρχουν τερματικοί διακόπτες που απαγορεύουν τη λειτουργία του αναμικτήρα όταν αυτές είναι ανοιχτές (υποχρεωτικά βάσει CE).

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η σειρά αναμικτήρων διπλού οριζοντίου άξονα ΜΑΟ της SICOMA είναι από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο και διατίθενται στους παρακάτω τύπους: 

Μοντέλο

Ικανότητα

Ισχύς κινητήρων (kW)
MAO 1500 / 1000 1.0 m3 – 40 m3/h 1 x 37
MAO 1875 / 1250 1.25 m3 – 50 m3/h 1 x 45
MAO 2250 / 1500 1.5 m3 – 60 m3/h 1 x 55
MAO 3000 / 2000 2.0 m3 – 80 m3/h 2 x 37
MAO 3750 / 2500 2.5 m3 – 100 m3/h 2 x 45
MAO 4500 / 3000 3.0 m3 – 120 m3/h 2 x 55
MAO 5000 / 3350 3.3 m3 – 132 m3/h 2 x 75
MAO 6000 / 4000 4.0 m3 – 160 m3/h 2 x 75
MAO 7500 / 5000 5.0 m3 – 200 m3/h 2 x 90
MAO 9000 / 6000J 6.0 m3 – 240 m3/h 4 x 55
MAO 12000 / 8000J 8.0 m3 – 320 m3/h 4 x75

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οι αναμικτήρες MAO μπορούν να εξοπλιστούν με τα ακόλουθα εξαρτήματα κατόπιν αιτήματος:

 • ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟ. Κάθε μοντέλο αναμικτήρα μέχρι το ΜΑΟ 6000/4000 μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με αναβατόριο αδρανών υλικών (skip). Η χρήση αναβατορίου αντί για μεταφορική ταινία εξοικονομεί χώρο εγκατάστασης και ενδείκνυται σε παρασκευαστήρια ευκόλως μεταφερόμενα. Κατόπιν αιτήματος, διατίθεται και αναβατόριο με διπλή ταχύτητα ανόδου και καθόδου.
 • Χοάνη εκφόρτωσης σκυροδέματος
 • Φίλτρο αποκονίωσης
 • Προ-συναρμολογημένο σύστημα προαποθήκης αδρανών, ζυγαριάς τσιμέντου και νερού, πλήρες με το πλαίσιο συγκράτησης πάνω στις τέσσερις πλευρές του αναμικτήρα.
 • ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. Το μειωμένο μέγεθος της πόρτας εκφόρτωσης επιτρέπει τη χρήση μικρότερης χοάνης εκφόρτωσης στη βαρέλα. Κατά συνέπεια, ο πυλώνας στήριξης του αναμικτήρα μπορεί να είναι μικρότερος σε σύγκριση με τους αντίστοιχους τυποποιημένους για αναμικτήρες διπλού άξονα.
 • ΔΙΠΛΗ ΠΟΡΤΑ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ. Ο αναμικτήρας μπορεί να παραδοθεί εξοπλισμένος με δύο ανεξάρτητες θύρες εκκένωσης για την εκφόρτωση του σκυροδέματος σε δύο διαφορετικά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάτε τον πιο βασικό περιορισμό που έχουν οι αναμικτήρες διπλού άξονα!

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •  

1989 - 2024

Φέτος έχουμε γενέθλια! Τον Ιούλιο κλείνουμε τα 35!

35 χρόνια σκληρή δουλειά με αγάπη, αφοσίωση και με σημαντικές επιτυχίες! 35 δημιουργικά χρόνια. Θα τα γιορτάζουμε μαζί σας μέχρι το τέλος του έτους με πλούσια δώρα, πολλές προσφορές, και φυσικά, νέα προϊόντα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές μας και ακολουθήστε μας στο Facebook για να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα Protem!

ΟΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ

Ηθική, Ακεραιότητα και Διαχρονικές Αξίες

Δείτε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με τους σημαντικούς σταθμούς της τριακονταπενταετούς διαδρομής μας

Οδοιπορικό Protem

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ

Μεθοδική Δουλειά, Ομαδικότητα και πολλή Υπομονή

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά περισσότερο, μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας.

Η φιλοσοφία μας

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Πάθος για Καινοτομία

Ο εύκολος δρόμος της αντιγραφής και της μίμησης μάς είναι άγνωστος. Αναπτύξαμε σταδιακά τη δική μας τεχνογνωσία, που την εμπλουτίζουμε διαρκώς με νέες ιδέες και τεχνολογίες. Είμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.

Δείτε καινοτομίες Protem

ΟΙ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εσείς Ακόμη Ψάχνετε πώς να Υλοποιήσετε τις Ιδέες σας;

Ο όμιλος PROTEM είναι 3 εταιρείες σε 1. Με τα 3 τμήματά μας, ηλεκτρονικών – μηχανολογικών – λογισμικών, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, εγκαθιστούμε και υποστηρίζουμε λύσεις από το Α έως το Ω για τη Βιομηχανία Σκυροδέματος.

Λύσεις που σας ενδιαφέρουν

Η ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΑΣ

Επιμένουμε Ελληνικά

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές του κράτους που πρέπει διαχρονικά να ξεπερνάμε, όλοι οι ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες στη χώρα μας, ακόμη περισσότερο δε οι κατασκευαστές, η PROTEM επιμένει Ελληνικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Η Protem στοχεύει πάντοτε σε ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Η δύναμή μας ήταν και παραμένει το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας. Η διαρκής ενσωμάτωση νέων επιστημόνων στην κοινότητα, με τις ίδιες αρχές και τη φιλοσοφία της εταιρείας, εγγυώνται μια επιχειρησιακή συνέχεια αντάξια του παρελθόντος.

Διαβάστε περισσότερα