Betolink® Weighing Station

Διαχείριση εισαγωγών – εξαγωγών μέσω γεφυροπλάστιγγας

Το Betolink® Weighing Station εξυπηρετεί την αυτόματη καταγραφή του ζυγολογίου των εισερχομένων και εξερχομένων οχημάτων σε μία εταιρεία που διαθέτει γεφυροπλάστιγγα και την ταυτόχρονη καταχώρηση των ειδών διακίνησης (π.χ. Α’ υλών) και των παραστατικών τους. Μπορεί να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητη εφαρμογή όμως προορίζεται κυρίως για να λειτουργεί σε άμεση σύνδεση με τα προγράμματα Betolink® Pro και Betolink® Enterprise.

Όταν συνδέεται με το Betolink® Enterprise, τα ζυγολόγια εισαγωγών μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία παράδοσης (προμηθευτής, είδος, βάρος που αναγράφεται στο Δελτίο κ.ά) ενημερώνουν αυτόματα και on-line τo λογιστήριο. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται χρόνος από διπλοκαταχωρήσεις και αποφεύγονται τα λάθη. 

Όταν συνδέεται με το Betolink® Pro όλες οι Α’ Ύλες που ζυγίζονται στην πλάστιγγα κατά την παραλαβή τους, ενημερώνουν αυτόματα και τις αποθήκες της παραγωγής που τηρούνται εξωλογιστικά στο λογισμικό αυτό. Επίσης, όσα εξερχόμενα αυτοκίνητα (βαρέλες) ζυγίζονται στην πλάστιγγα, το καθαρό βάρος τους συγκρίνεται αυτόματα με το βάρος που αναγράφεται στο καταγραφικό του αυτοματισμού. Έτσι, εντοπίζονται γρήγορα πιθανά προβλήματα στις ζυγαριές του παρασκευαστηρίου.

Με το Betolink® Weighing Station όλες οι λειτουργίες ζύγισης στην γεφυροπλάστιγγα γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ζύγιση ενός οχήματος μπορεί να γίνει σε ένα ή δύο στάδια. Όταν το απόβαρο του οχήματος είναι γνωστό εκ των προτέρων (καταχωρημένο στην μνήμη του συστήματος) απαιτείται μόνο μια ζύγιση (μεικτό) για τον υπολογισμό του καθαρού βάρους. Όταν το απόβαρο του οχήματος δεν είναι γνωστό τότε απαιτούνται δύο ζυγίσεις (μεικτό- απόβαρο). Ο χειριστής μπορεί εύκολα να καταχωρήσει στη μνήμη το απόβαρο νέων οχημάτων ή να τροποποιήσει καταχωρημένα απόβαρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΖΥΓΙΣΕΩΝ

Δημιουργούνται ιστορικά αρχεία ημερησίων κινήσεων με όλες τις ζυγίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και παρέχονται στατιστικές αναφορές με επιλογές για τα είδη που διακινήθηκαν, τις ζυγίσεις ανά είδος / όχημα / οδηγό καθώς και τις διαφορές με τα ζυγολόγια των προμηθευτών.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ

Εφόσον χρειάζεται να γίνει πώληση Α’ υλών που πρέπει υποχρεωτικά να ζυγίζονται στην πλάστιγγα, με το Betolink® Weighing Station παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης και παραστατικών πώλησης. Το Δελτίο Αποστολής που εκδίδεται σε έναν laser printer μπορεί να ενσωματώνει και το ζυγολόγιο.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Το Betolink® Weighing Station Mobile είναι μια εφαρμογή σε Android για φορητές συσκευές τύπου tablet ή έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που διευκολύνει το έργο του ζυγιστή στο παρασκευαστήριο σκυροδέματος. Οι οδηγοί των φορτηγών που μεταφέρουν αδρανή και τσιμέντο στα παρασκευαστήρια έχουν από ένα tablet και μέσω της εφαρμογής καταχωρούν εύκολα και γρήγορα τα βασικά στοιχεία του δρομολογίου τους.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την έναρξη του δρομολογίου από την περιοχή φόρτωσης (Λατομείο, Εργοστάσιο Τσιμέντου) ο οδηγός επιλέγει από μια εύχρηστη οθόνη τον προμηθευτή, το υλικό που μεταφέρει καθώς και το καθαρό βάρος του ζυγολογίου ή του Παραστατικού Φόρτωσης. Ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού και ο οδηγός είναι ήδη καταχωρημένα στο tablet.

Κατά την άφιξη του φορτηγού στον τόπο παράδοσης και συγκεκριμένα την ώρα που ανεβαίνει στην γεφυροπλάστιγγα, το Betolink® Weighing Station ενημερώνεται αυτόματα με τα δεδομένα της ταμπλέτας (που έχουν καταχωρηθεί από πριν) και έτσι ο ζυγιστής, που συνήθως είναι και ο χειριστής του παρασκευαστηρίου, χρειάζεται απλώς να επιβεβαιώσει ώστε να καταχωρηθούν στο σύστημα τα στοιχεία της ζύγισης.

Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί ανά όχημα μεταφοράς, για το αν η ζύγισή του θα γίνεται με τη διαδικασία 1ης - 2ης ζύγισης (μεικτό - απόβαρο) είτε με τη διαδικασία μόνο 2ης ζύγισης (μεικτού) και ενημέρωση για το απόβαρο από τη μνήμη.

Έτσι, με 1 ή 2 κλικ στην οθόνη του Betolink® Weighing Station, ο χειριστής της μονάδας ολοκληρώνει απρόσκοπτα και σε μηδενικό χρόνο την διαδικασία ζύγισης όλων των εισερχόμενων φορτηγών μεταφοράς Α’ υλών, ενημερώνει αυτόματα τις αποθήκες του Betolink® Pro με μηδενικές πιθανότητες λάθους και φυσικά δεν του αποσπάται την προσοχή κατά την διαδικασία παραγωγής, ειδικά όταν υπάρχει μεγάλος φόρτος.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το λογισμικό συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά ζυγιστήρια της PROTEM αλλά και με τα περισσότερα του εμπορίου που διαθέτουν αμφίδρομη θύρα RS232 ή RS485 και ανοιχτό πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •