Σύστημα ζύγισης χημικών στο έργο

Το σύστημα TM-CAD40 είναι μια καινοτομία από την PROTEM που εγκαθίσταται στην βαρέλα για δοσολογία χημικών προσθέτων στο έργο. Πρόκειται για μια αυτόνομη συσκευή, συμπαγή σε μέγεθος και εργονομικά σχεδιασμένη για να τοποθετείται εύκολα πάνω σε οχήματα αναμικτήρες μεταφοράς σκυροδέματος. Δεν προεξέχει από τον όγκο του οχήματος και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η αφαίρεση - επανατοποθέτησή της σε περίπτωση βλάβης ή αλλαγής βαρέλας. Η καθημερινή χρήση της συσκευής από τον οδηγό είναι εντελώς απλοποιημένη, δίχως κανέναν κίνδυνο ατυχήματος αφού ακόμη και ο ανεφοδιασμός της δεξαμενής της γίνεται από το επίπεδο του δρόμου.

Η δοσολογία του χημικού γίνεται αυτόματα μέσω της συσκευής, με ακρίβεια μέτρησης μόλις ± 2%, ανάλυση 20 ml και με τη μέγιστη ασφάλεια για τον οδηγό της βαρέλας. Στην μπροστινή πλευρά του μεταλλικού πλαισίου βρίσκονται όλα τα αισθητήρια και πλήκτρα, από τα οποία ο χρήστης πραγματοποιεί όλες τις σχετικές λειτουργίες. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης για την καταγραφή των ποσοτήτων σε βάση δεδομένων και την αμφίδρομη επικοινωνία με το κέντρο συντονισμού ημερήσιου προγράμματος.

Η συσκευή TM-CAD40 μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια διαστάσεων 42 x 47 cm, όπως τα μεταλλικά φτερά της βαρέλας, και στερεώνεται από 4 αποσβεστήρες κραδασμών με ντίζες και παξιμάδια. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από το τον υπεύθυνο προσωπικού σας δίχως την διαμεσολάβηση της PROTEM. Το σύστημα είναι πλήρως φορητό και μπορεί να εγκατασταθεί, αφαιρεθεί και επανατοποθετηθεί γρήγορα.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η συσκευή TM-CAD40 αποτελείται αναλυτικά από:

 • Μεταλλικό σασί & βάση στήριξης δεξαμενής χημικού. Η βάση κατασκευάζεται από γαλβανισμένη λαμαρίνα και κατόπιν βάφεται με ηλεκτροστατική βαφή. Είναι μελετημένη για να στερεώνεται εύκολα πάνω στο φορτηγό μέσω 4 σινεμπλόκ (αποσβεστήρες κρούσεων). Η δεξαμενή συγκρατείται πάνω στη βάση με τέτοιον τρόπο που δεν της επιτρέπει να αποσπαστεί ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες οδήγησης ή πολύ κακή κατάσταση δρόμων. Στο εσωτερικό της βάσης είναι εγκατεστημένα και προστατευμένα όλα τα υδραυλικά, ηλεκτρικά και λοιπά   εξαρτήματα. Στην μπροστινή πλευρά (μεριά του δρόμου) είναι στερεωμένα σε κεκλιμένη πρόσοψη τα ενδεικτικά όργανα και τα μπουτόν χειροκίνητης λειτουργίας. Όλα τα όργανα είναι επισκέψιμα δίχως αποσυναρμολόγηση της δεξαμενής ή της βάσης πάνω από το όχημα. Στην πίσω πλευρά της βάσης υπάρχει ένα βιομηχανικό φις για τις ηλεκτρικές συνδέσεις αλλά και η εξαγωγή του χημικού που γίνεται μέσω ενός ταχυσύνδεσμου.
 • Αντλία κατάλληλη για χημικά διαβρωτικά πρόσθετα με μεγάλο ιξώδες. Λειτουργεί με αναρρόφηση και είναι ικανή να αντλήσει ακόμη και όταν πάρει αέρα, χωρίς να χρειαστεί εξαέρωση. Τα μέρη της αντλίας που έρχονται σε επαφή με τα χημικά είναι από υλικό που έχει τη μέγιστη αντιδιαβρωτική αντοχή. Η αντλία είναι χαμηλής κατανάλωσης και δεν επηρεάζει καθόλου την μπαταρία του οχήματος. Η παροχή της κυμαίνεται αναλόγως του ιξώδους του χημικού από 15-22 lt/min και έχει μανομετρικό 6m.
 • Ηλεκτρονικός μετρητής παροχής χημικού, κατάλληλος για παχύρευστα και διαβρωτικά υλικά. Ακρίβεια μέτρησης ± 2% με ανάλυση 20 ml.
 • Ψηφιακό όργανο απεικόνισης της ποσότητας χημικού. Με δυνατότητα προ ρύθμισης του επιθυμητού στόχου (λίτρα δοσολογίας) και ηλεκτρική έξοδο 16Α για αυτόματη δοσολογία. Δυνατότητα επικοινωνίας με άλλες συσκευές μέσω RS485 Modbus. Διαθέτει οθόνη led που διαβάζεται και σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Στεγανοποίηση IP65 μέσω μιας πρόσθετης πρόσοψής με πορτάκι που ανοίγει και επιτρέπει το χειρισμό του οργάνου.
 • 2 μεταλλικά Μπουτόν, ON-OFF και START, με ενσωματωμένο led ένδειξης λειτουργίας, βαθμού στεγανότητας IP 65.
 • Ανοξείδωτο φλοτέρ για ψηφιακή απεικόνιση του ποσοστού πληρότητας του χημικού εντός της δεξαμενής. Βαθμού στεγανότητας IP 65. Επικοινωνεί μέσω RS485 με άλλες συσκευές.
 • Δεξαμενή από πολυουρεθάνη, χωρητικότητας 50 lt, με προστασία UV για να αντέχει την μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο. Με μεγάλο βιδωτό καπάκι στην κορυφή για να μπορεί να γεμίζει κανείς εύκολα τη δεξαμενή με οποιαδήποτε μέθοδο. Βαλβίδα αυτόματης εξαέρωσης και αποτροπής υπερχείλισης στο δρόμο. Διαθέτει χερούλια μεταφοράς ώστε να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα ολόκληρή η συσκευή.
 • Διαστάσεις & Βάρος: 42 x 47 x 75 cm (LxWxH) / 13 kg άδειο - 60 kg γεμάτο.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το βασικό σύστημα μπορεί να αναβαθμιστεί, αναλόγως τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που ζητάει ο χρήστης:

 • Ασύρματη καταγραφή των ποσοτήτων των χημικών που ρίχνει κάθε οδηγός στα έργα, σε μια βάση δεδομένων (data base). Οι καταναλώσεις των χημικών στα έργα είναι διαθέσιμες σε διάφορες μορφές αρχείων ώστε αναλόγως του λογισμικού διαχείρισης που χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία, να μπορεί να τα εισαγάγει για παραπέρα επεξεργασία. Για το σκοπό αυτό απαιτούνται τα παρακάτω πρόσθετα από πλευράς υλισμικού & λογισμικού:
 • Ένας Ελεγκτής Οχήματος, ειδικά σχεδιασμένος από την PROTEM για οχήματα αναμικτήρες, για να συνδέεται ενσύρματα με έως 4 συσκευές δοσολογίας χημικών TM-CAD40 (δηλαδή μέχρι 4 διαφορετικά χημικά σε μια βαρέλα). Μπορεί επίσης να συνδέεται και με άλλους προαιρετικούς αισθητήρες ώστε να αναγνωρίζει:

  - Ταχύτητα & κατεύθυνση περιστροφής βαρέλας
  - Θερμοκρασία σκυροδέματος & περιβάλλοντος

  Ο ελεγκτής διαβάζει τα σήματα από τις συσκευές και τα αισθητήρια και επικοινωνεί ασύρματα με οποιοδήποτε Tablet ή smart phone που έχει λειτουργικό android και υποστηρίζει 4G ή 5G.

 • Παρακολούθηση & εξασφάλιση ότι η ανάμιξη του χημικού που προστίθεται στο έργο θα γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δηλαδή στις προβλεπόμενες στροφές περιστροφής της βαρέλας και για τον προβλεπόμενο χρόνο ανάμιξης. Απαιτούνται 2 μαγνητικοί ανιχνευτές και 5 μαγνήτες μαζί με τα παρελκόμενα τοποθέτησής τους, για την αναγνώριση φοράς περιστροφής της βαρέλας. Το σύστημα ενδείκνυται για εφαρμογές σε κινητά μηχανήματα και σε εξαιρετικά απαιτητικά βιομηχανικά περιβάλλοντα, με αντοχή στις κρούσεις, τους κραδασμούς και τις δονήσεις, ενώ έχει βαθμό στεγανότητας IP67. Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια και τα βύσματα, με επιπλέον όμως προστασία στις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, στην αλατούχα ομίχλη, τα λάδια και στα ψυκτικά υγρά.
 • Αυτόματη λήψη θερμοκρασίας σκυροδέματος κατά την εκφόρτωση. Ο οδηγός μπορεί επιπρόσθετα να λάβει και δεύτερη μέτρηση θερμοκρασίας από τα δοκίμια σκυροδέματος με φορητό θερμόμετρο. Τέλος η θερμοκρασία σκυροδέματος μπορεί να καταγραφεί χειροκίνητα από τον οδηγό στην περίπτωση που χρησιμοποιεί απλό θερμόμετρο χειρός.
 • Καταγραφή των δοκιμίων που λαμβάνονται στην τοποθεσία από τους οδηγούς, μηδενίζοντας τον κίνδυνο απώλειας δοκιμίων και το εργατικό κόστος διπλοκαταχωρήσεων σε άλλο λογισμικό.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η συσκευή TM-CAD40 μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε οριζόντια επιφάνεια, διαστάσεων 42 x 47 cm, όπως τα μεταλλικά φτερά της βαρέλας, και στερεώνεται από 4 αποσβεστήρες κραδασμών με ντίζες και παξιμάδια. Το μόνο που απαιτείται είναι 4 τρύπες και ένα κλειδί. Όσο για τα ηλεκτρονικά, η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται από την μπαταρία του οχήματος. Τέλος, ένας εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται μεταξύ της εξόδου της συσκευής και της εισόδου στο καζάνι της βαρέλας.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις

Έχετε κάποια ιδέα συνεργασίας, θεωρείτε ότι η τεχνογνωσία μας μπορεί να προσαρμοστεί και στον δικό σας τομέα,
έχετε κάποιο ειδικό project και ψάχνετε κατάλληλους συνεργάτες να το υλοποιήσετε; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα....


 • Επικοινωνήστε μαζί μας
  Προτιμάτε την ζωντανή επικοινωνία; Και εμείς το ίδιο!
  Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας.
  Επικοινωνία

 • Λάβετε υποστήριξη
  Έχετε ερωτήσεις ή απορίες τεχνικής φύσεως;
  Έμπειροι μηχανικοί μας θα χαρούν να τις συζητήσουνε μαζί σας.
  Τεχνική Υποστήριξη

 • Μείνετε ενημερωμένοι
  Σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε ενημερώσεις
  για τα νέα προϊόντα ή τις προσφορές μας;
  Εγγραφείτε
 •