Go to Home Page

ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

protem concrete reclaimer 1

Η ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε χρησιμοποιεί το σύστημα ανακύκλωσης σκυροδέματος PROTEM®PCRS 80 της PROTEM. Το σύστημα πλένει και διαχωρίζει σε ξεχωριστούς σωρούς την άμμο και το χαλίκι ενώ ταυτόχρονα αποθέτει το νερό και τα υποπρϊόντα του πλυσίματος σε δεξαμενές για παραιτέρω διεργασία.

Σχετικά με την εταιρεία
Η εταιρεία ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ διαθέτει 20 χρόνια ιστορίας στον χώρο των προκατασκευών. Οι καλυμμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι 15.000m2, και βρίσκονται στο 5ο χλμ. Λάρισας-Συκουρίου σε οικόπεδο 65.000m2. Η εταιρεία η οποία θεωρείτε από τις κορυφαίες εταιρείες προκατασκευών στα Βαλκάνια κατασκευάζει προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία για Βιομηχανικά κτίρια (Αποθήκες & Υπόστεγα), Κτίρια Γραφείων, Σχολικά κτίρια, Ξενοδοχεία & Bungalows, Γυμναστήρια, Συγκροτήματα κατοικιών, Αποσυναρμολογημένα κτίρια (Μεταφερόμενα Κιβώτια), Σιδηροδρομικές γραμμές (Ολόσωμοι προεντεταμένοι στρωτήρες), Γέφυρες, Αγροτικά κτίρια κ.α.  

 

Όλα τα προϊόντα παράγονται με πλήρη έλεγχο στο εργαστήριο της εταιρείας και σύμφωνα με τις διαδικασίες της πιστοποίησης ISO 9002.

Η ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. συνεχίζει την δυναμική της εξέλιξη με την συνεχή και άγρυπνη παρακολούθηση από τους υπευθύνους της των τεκταινομένων στον χώρο των προκατασκευών πανευρωπαϊκά με την συνεργασία ευρωπαϊκών εταιρειών και την συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα όπως:
- Το MOPCON (Πρόγραμμα παραγωγής σκυροδέματος με ενεργειακά χαρακτηριστικά) και
- Το CEMSENS (Πρόγραμμα γρήγορου ελέγχου ποιότητος σκυροδέματος).

Στόχος της εταιρείας είναι η σχεδίαση νέων προϊόντων ικανών να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις της εποχής μας.

 

Η πρόκληση
Η εταιρεία ήθελε να πετύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των υπολειμμάτων νωπού σκυροδέματος από την παραγωγή της αλλά και από την πλύση των μηχανών παραγωγής, με τρόπο περιβαλλοντολογικά σωστό και συνάμα οικονομικά ανταποδοτικό.

Στην αναζήτηση για την καλύτερη δυνατή λύση η εταιρεία βρέθηκε ενώπιον μιας πρωτοποριακής πρότασης σε σχέση με τις υπόλοιπες που αφορούσαν λίγο πολύ σε ένα διαδεδομένο σύστημα με έναν κοχλία και μια δεξαμενή με αναδευτήρα. Ήταν αυτή της PROTEM, που έπειτα από επισταμένη τεχνική ανάλυση και σύγκριση των οικονομοτεχνικών χαρακτηριστικών της με τις άλλες, οδήγησε την εταιρεία στην ανάθεση του έργου στην PROTEMGROUP ΑΒΕΤΕ. 

 

Η λύση
Η λύση που δόθηκε ήταν η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πλύσης και διαχωρισμού των αδρανών υλικών που περιέχονται στο νωπό σκυρόδεμα σε συνδυασμό με μια βέλτιστη, από πλευράς κόστους και απόδοσης, διαδικασία ανακύκλωσης του νερού και επαναχρησιμοποίησης του στην παραγωγή. 

Η εμπορική ονομασία του συστήματος είναι PROTEM®PCRS 80 και η ικανότητα ανακύκλωσης είναι 8-10 m3/ώρα σε νωπό σκυρόδεμα. Η PROTEM για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη απόδοση διαθέτει δύο ακόμη λύσεις- συστήματα ανακύκλωσης σκυροδέματος μεγαλύτερης παραγωγικής ικανότητας καλύπτοντας έτσι όλες τις απαιτήσεις. 

 
Το αποτέλεσμα
Τα αποτελέσματα της προτεινόμενης λύσης φάνηκαν αμέσως μετά την εγκατάσταση.

Συγκεκριμένα:

Εξαλείφτηκε η απόθεση των αποβλήτων έτοιμου σκυροδέματος και των υπολειμμάτων από την πλύση των μηχανών παραγωγής στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

• Επιτεύχθηκε 100% η ανάκτηση των αδρανών υλικών (άμμος 1 έως 5mm & χαλίκι/γαρμπίλι >5mm). Έτσι είναι πλέον δυνατή η χρησιμοποίηση των ανακυκλωμένων και πλυμένων αδρανών απευθείας στην παραγωγή.

• Το ανακυκλωμένο νερό που συγκεντρώνεται στην τελευταία δεξαμενή καθίζησης είναι τέτοιας καθαρότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στην παραγωγή φρέσκου σκυροδέματος αλλά και σε όλες τια άλλες χρήσεις εντός του εργοστασίου.

 

«Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης της PROTEM καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις, θα έλεγα μάλιστα ότι υπερβαίνει τις προσδοκίες που είχαμε όταν αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την αγορά. Τα χαρακτηριστικά & πλεονεκτήματα αυτής της λύσης συντελούν καθοριστικά στην επίτευξη των βασικών στόχων μίας τέτοιας επένδυσης και συγκεκριμένα στην «πράσινη» λειτουργία της επιχείρησης, την συνεπαγόμενη προστασία του περιβάλλοντος καθώς και το άμεσο οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση πρώτων υλών»»

Γιώργος Ρουπακιάς

Γενικός Διευθυντής - ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.

 
  Κατεβάστε το και σε pdf
Prokel Success story en-page-001

 

Η PROTEM ΣΤΑ SOCIAL NETWORKS

Βρείτε μας στο....
twitter youtube twitter  

Newsletter