Go to Home Page

FuelZone Mining

 

video coencorp fuelzone
Αποθηκεύστε το video σε MP4

video coencorp fuelzone-mobile
Αποθηκεύστε το video σε MP4

Λατομεία-Ορυχεία

Η οργάνωση των αποθεμάτων καυσίμων σας και η διαδικασία διανομής και καταγραφής τους με τα βυτιοφόρα σας , δεν θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη. Από την στιγμή που εμφανίζετε το όχημα σας στο χώρο καυσίμων ή στο πεδίο ανεφοδιασμού, η διαδικασία ξεκινά αυτόματα είτε διαβάζοντας την RFID ταυτότητα του οχήματος είτε απλά εισάγοντας την μάνικα στο ρεζερβουάρ. Τα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν και οι ώρες λειτουργίας της μηχανής καταγράφονται αυτόματα καθώς τα οχήματα τελειώνουν την διαδικασία ανεφοδιασμού και τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Η αθροιστική απογραφή και τα αποτελέσματα των επιδόσεων παράγονται από το SiteManager.NET , ένα διαθέσιμο στο διαδίκτυο εργαλείο που βοήθα στην καλύτερη οργάνωση των σημείων ανεφοδιασμού σας και των βυτιοφόρων σας.

Τι μπορεί να κάνει το FuelZone για σας;

 • Βοηθά στο έλεγχο αντιπαραβολής των παραλαβών και αποθεμάτων καυσίμων σε κάθε σταθμό με τους ανεφοδιασμούς των βυτίων και των οχημάτων/μηχανημάτων
 • Επιφέρει δραματική μείωση του χρόνου που απαιτεί από τους εργαζόμενους σε πρατήρια και βυτία καυσίμων, μιας που στις περισσότερες περιπτώσεις επιτρέπει τον ανεφοδιασμό των οχημάτων χωρίς την ενασχόληση του προσωπικού
 • Εξασφαλίζει τον ανεφοδιασμό μόνο εξουσιοδοτημένων οχημάτων και αποτρέπει έτσι τις απόπειρες κλοπής καυσίμων ή των λαθών στην τήρηση αρχείων ανεφοδιασμών
 • Διακόπτει την ροή του καυσίμου εάν η μάνικα βγει από το ρεζερβουάρ του οχήματος εξασφαλίζοντας έτσι ότι όλη η ποσότητα του καυσίμου θα ανεφοδιάσει μόνο το εξουσιοδοτημένο όχημα
 • Βελτιώνει τα επίπεδα ασφάλειας καθώς ειδοποιεί άμεσα σε περίπτωση διαρροής σε κάποια δεξαμενή καυσίμων
 • Αυξάνει την αποδοτικότητα αυτοματοποιώντας την διαδικασία αντιπαραβολής παραλαβής-διανομής των καυσίμων, την καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων των οχημάτων, την ελεγχόμενη πρόσβαση στους χώρους εργασίας μέσω μίας διαδικτυακής εφαρμογής

Κύρια χαρακτηριστικά

 • Κεντρική διαχείριση διανομής των καυσίμων, αποθεμάτων, δεδομένων οχημάτων και πρόσβασης στον χώρο για πολλούς διαφορετικούς σταθμούς (πρατήρια & βυτιοφόρα) μέσω μίας τελευταίας τεχνολογίας διαδικτυακής εφαρμογής.
 • Αυτόματη διαχείριση των αποθεμάτων, αδιάβλητη καταγραφή όλων των δεδομένων που απαιτούνται για την παρακολούθηση του ισοζυγίου εισροών εκροών. Αυτό επιτυγχάνεται με την παρακολούθηση της στάθμης των δεξαμενών , των ανεφοδιασμών και των αθροιστών (totalizers) των αντλιών. Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη επέμβαση.
 • Άμεση ενημέρωση για τυχόν διαρροές καθώς και των επιπέδων καυσίμων των δεξαμενών.
 • Χρήση παθητικών κεραιών ανάγνωσης (Nozzle Tags) που τοποθετούνται στην μάνικα. Δεν απαιτούνται για την χρήση του μπαταρίες ή τροφοδοσία. Η εγκατάσταση τους είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται να γίνουν μετατροπές στην μάνικα της αντλίας.
 • Στην αναγνώριση του οχήματος χρησιμοποιούνται ανθεκτικές ταυτότητες σε μορφή δίσκου, οι οποίες διαβάζονται ακόμα και όταν καλύπτονται από σκόνη, λάσπη ή βρωμιά
 • Αυτόματη καταγραφή δεδομένων των οχημάτων: 
      - Ταυτότητα οχήματος
      - Συνολικά χιλιόμετρα
      - Συνολικές ώρες λειτουργίας κινητήρα
      - Χιλιόμετρα ταξιδιού
      - ‘Ώρες λειτουργίας κινητήρα στο ταξίδι
      - ‘Ώρες αδράνειας κινητήρα
      - Κωδικοί βλαβών κινητήρα
      - Άλλα οριζόμενα από τον χρήστη δεδομένα

Το FuelZone είναι το μόνο εργαλείο για να μετράτε κάθε σταγόνα καυσίμου που ξοδεύετε

 


 Εξαρτήματα συστήματος FuelZone για κινητές εγκαταστάσεις


Μονάδα οχημάτων VDU

Το μικρό μαύρο κουτί που λέει πολλά! H συσκευή συλλογής δεδομένων οχήματος VDU, δεν απαιτεί κανέναν προγραμματισμό ή παραμετροποίηση. Απλώς «κουμπώνει» πάνω στο όχημα και λειτουργεί (plug and play). Μόλις εγκατασταθεί, η VDU εντοπίζει αυτόματα τον τύπο του οχήματος και μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα του, όπως ένδειξη χιλιομετρητή, ώρες λειτουργίας του κινητήρα, κωδικούς βλαβών της μηχανής. Φυσικά η εγκατάσταση VDU στα οχήματα εξασφαλίζει ότι το καύσιμο θα διανέμεται μόνο στα εξουσιοδοτημένα οχήματα.

VDU
Ταυτότητα σε μορφή δίσκου

Οι ταυτότητες αυτές χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του εξουσιοδοτημένου οχήματος / μηχανήματος από το σύστημα, ως μια πολύ πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τις συσκευές VDU. Είναι εντελώς «παθητικές» (δεν απαιτούν καλωδίωση ή εξωτερική τροφοδοσία) και απόλυτα ανθεκτικές σε οποιοσδήποτε καιρικές συνθήκες ενώ μπορούν να «διαβαστούν» ακόμη και αν έχουν καλυφθεί από βρωμιές, σκόνη ή λάσπη.
PD
RF Authorizer

Χρησιμοποιείται για την ανάγνωση των ταυτοτήτων σε μορφή δίσκου και την μετάδοση των δεδομένων τους στον Ασύρματο ελεγκτή χειρός.

RFA
Ασύρματος ελεγκτής χειρός

Με τον Ασύρματο Ελεγκτή Χειρός δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε περίπλοκη καλωδίωση για τον έλεγχο της αντλίας του βυτιοφόρου. Ο φορητός ελεγκτής ξέρει ποιο όχημα/μηχάνημα είναι εγκεκριμένο για ανεφοδιασμό με καύσιμα, ελέγχει ασύρματα την αντλία του βυτιοφόρου, λαμβάνει τα δεδομένα των οχημάτων που αποστέλλονται από τις VDU και αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των ανεφοδιασμών ώστε να μεταφερθούν ασύρματα στην κεντρική βάση δεδομένων.
DAP


 Εξαρτήματα συστήματος FuelZone για σταθερές εγκαταστάσεις 


Μονάδα οχημάτων VDU


Το μικρό μαύρο κουτί που λέει πολλά! H συσκευή συλλογής δεδομένων οχήματος VDU, δεν απαιτεί κανέναν προγραμματισμό ή παραμετροποίηση. Απλώς «κουμπώνει» πάνω στο όχημα και λειτουργεί (plug and play). Μόλις εγκατασταθεί, η VDU εντοπίζει αυτόματα τον τύπο του οχήματος και μεταδίδει ασύρματα τα δεδομένα του, όπως ένδειξη χιλιομετρητή, ώρες λειτουργίας του κινητήρα, κωδικούς βλαβών της μηχανής. Φυσικά η εγκατάσταση VDU στα οχήματα εξασφαλίζει ότι το καύσιμο θα διανέμεται μόνο στα εξουσιοδοτημένα οχήματα.

VDU
Κεραία μάνικας


Η κεραία ανάγνωσης είναι ένα εντελώς παθητικό RFID αισθητήριο οποίο στερεώνεται στην μάνικα της αντλίας καυσίμων και αναγνωρίζει τα οχήματα στο στόμιο του ρεζερβουάρ των οποίων έχει τοποθετηθεί ταυτότητα τύπου «δαχτυλίδι» (Fuel Ring) . Ο συνδυασμός των δύο επιτρέπει τον ανεφοδιασμό του οχήματος μόνο εάν η μάνικα βρίσκεται διαρκώς εντός του ρεζερβουάρ.

TAG
Μονάδα ελέγχου νησίδας ανεφοδιασμού

Η μονάδα ελέγχου νησίδας ανεφοδιασμού χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των σταθερών αντλιών καυσίμων. Είναι εύκολή και απλή στην χρήσης της. Αναγνωρίζει τους εξουσιοδοτημένους χρήστες, οδηγούς και οχήματα, είτε με την πληκτρολόγηση του κωδικού τους είτε με την «ανάγνωση» της RFID ταυτότητας τους (κάρτες, δίσκοι) .


FIT
Κεντρική μονάδα σταθμού καυσίμων (SiteController)

Ο SiteController είναι η κεντρική μονάδα κάθε σταθμού καυσίμων. Επικοινωνεί και αλληλοεπιδρά τόσο με τον κεντρικό server όπου είναι εγκατεστημένο το λογισμικό SiteManager.Net του συστήματος όσο και με τα υποσυστήματα που εγκαθίστανται στο πρατήριο (πχ. την Μονάδα ελέγχου νησίδας ανεφοδιασμού, το Σύστημα ελέγχου στάθμης καυσίμων στις δεξαμενές) καθώς και με τις VDU των οχήματα.
SC